آیا تا کنون برای درخواست کار نامه نوشتهاید؟ ارائهی یک نامهی درخواست کار با عنوان مناسب، فرصتی برای شما خواهد بود تا به کارفرمایان نشان دهید که از متقاضیان دیگر جلوتر هستید و آنها را تحت تاثیر قرار دهید. افراد به موجب نوشتن چنین نامههایی، لیستی از مهارتهای خود را در اختیار مدیران سازمانهایی که قصد استخدام شدن در آنها را دارند، قرار میدهند و به آنها اعلام میکنند که چرا در وهلهی اول واقعا به این شغل و جایگاه علاقه دارند. نوشتن یک نامهی درخواست کار، ممکن است کمی بیشتر از ساخت یک رزومهی کاری زمان ببرد. ولیکن این کار میتواند توجه کارفرما را برای انتخاب شما جلب کرده و به آنها ثابت کند که شما مایل به بالا رفتن هستید و به ارزش شما در انتخاب شغل کمک میکند. در این مقاله از چراغ راجع به اصول نوشتن نامه درخواست کار با شما صحبت خواهیم کرد.
نکات و اصول نوشتن نامه درخواست کار
اولین نکتهی مهمی که در نوشتن یک نامهی درخواست کار باید در نظر بگیرید این است که نامهای که مینویسید حتماً باید مختص شرکت باشد و عمومی نباشد. همچنین این نامه باید موقعیتی که شما درخواست میکنید و انتظاراتتان و همچنین مشکلاتی را که در محل کار وجود دارد و شما میتوانید آنها را تغییر دهید و حل کنید را خاطر نشان نماید. علاوه بر این نکات، مورد دیگری که در رابطه با اصول نوشتن نامه درخواست کار باید رعایت کنید این است که از موارد املایی و قالببندی منظم مطمئن باشید. زیرا این موضوع، نظم شما در انجام کارها را نشان میدهد و اصولاً کارفرمایان ترجیح میدهند تا افرادی بانظم را استخدام کنند و برای آنها در سازمان ارزش زیادی قائل هستند. در ادامه راجع به قواعد و استانداردهایی که در نوشتن یک نامهی درخواست کاری باید رعایت کنید، بیشتر توضیح خواهیم داد.
۱. مقدمه، اولین و مهمترین اصل از اصول نوشتن نامه درخواست کار

مقدمه، بهعنوان اولین اصل مهم از اصول نوشتن نامه درخواست کار میباشد که باید در نوشتن آن دقت زیادی به عمل آورد. مقدمه فقط باید یک یا دو جمله باشد دربارهی اینکه شما چه کسی هستید و موقعیتی که برای آن درخواست میدهید چیست و اینکه به چه صورتی در مورد این موقعیت شغلی اطلاع پیدا کردهاید. ذکر منبع آگهی و عنوان شغل، در صورتیکه نامهی مورد نظر مربوط به شغلی باشد که کارجو از طریق آگهیهای شغلی از آن مطلع شده است، لازم میباشد.
۲. مهارتهای خود را درباره این شغل به روی صفحه بیاورید
این مورد احتمالا مهمترین بخش از اصول نوشتن نامه درخواست کار میباشد. در این قسمت از نامه باید در رابطه با تواناییها و مهارتهای خود در زمینهی موقعیت شغلی که برای آن درخواست نوشتهاید، توضیح دهید. نشان دهید که چگونه میتوانید از تجربیات خود برای این موقعیت خاص استفاده نمایید. با این کار به کارفرما و مدیران سازمان موردنظر ثابت خواهید کرد که چقدر برای تیم کاری آنها ارزشمند هستید. همچنین قسمتی از نمونه کارهای قبلی خود و سوابق کاری که دارید را ضمیمهی این نامه نمایید. در نهایت اگر معرفی در آن شرکت دارید، آن را هم در درون نامه ذکر کنید. چرا که معرف شبیه به ضامن برای کارفرما است.
۳. دلایل علاقه خود به سازمان یا شرکت موردنظر را بنویسید
یکی دیگر از نکات و اصول نوشتن نامه درخواست کار که باید به آن توجه داشته باشید، نوشتن علت علاقهمندیتان به سازمان و یا شرکت موردنظر میباشد. بگویید که چرا میخواهید در اینجا کار کنید؟ این خود یکی از سوالات متداول در مصاحبهی شغلی میباشد و بهعنوان تمرینی برای مصاحبه هم میتوانید به این مورد فکر کنید. در این قسمت از نامه، توضیح دهید که چرا به سمت این شرکت و این موقعیت خاص جذب شدهاید. ممکن است کمی تحقیق در این زمینه لازم داشته باشد. اما ذکر این مورد به کارفرمایان نشان میدهد که شما واقعا میخواهید این موقعیت را داشته باشید و به این موقعیت و این حرفه علاقهمند هستید.
۴. اختتامیه، آخرین اصل مهم از اصول نوشتن نامه درخواست کار

آخرین اصل مهمی که از اصول نوشتن نامه درخواست کار باید رعایت کنید، نوشتن اختتامیه میباشد. این پاراگراف بهعنوان بخش نهایی نامه میباشد و شما میتوانید در آن، مواردی از قبیل تاریخ شروع همکاری، تعیین وقت برای مصاحبه و شماره تلفن تماس خود و اقوام و آشنایان و غیره را بیان کنید تا تماس تلفنی و ملاقات با شما در اولین فرصت ممکن برقرار شود. جملات این قسمت باید لطیف و غیر آمرانه باشد و میتوانید در اینجا از کارفرمایان بهخاطر وقت و توجهشان تشکر نمایید. مثل این جملات: ممکن است به بنده افتخار مصاحبه بدهید؟ من مشتاقانه منتظر شنیدن خبری از سوی شما هستم. یا اینکه در صورت نیاز لطفا با شماره تلفن … تماس حاصل فرمایید.
حال شاید این سوال برایتان پیش بیاید که اندازه یک نامه درخواست شغلی چقدر باید باشد؟
در پاسخ باید بگوییم که هرچه نامهی درخواست شغلی شما کوتاهتر باشد، بهتر است. درواقع، این یک نامه تحت عنوان خلاصهای از رزومهی شما است، بنابراین توصیه میشود تا بیش از یک صفحه ننویسید.
یک اصل مهم دیگر از اصول نوشتن نامه درخواست کار که باید بدانید
یکی دیگر از اصول نوشتن نامه درخواست کار که باید به آن توجه داشته باشید، این است که برای هر شغلی که درخواست میدهید، باید از یک نامهی متفاوت استفاده کنید. نامهی درخواست شما باید نشان دهد که شما میدانید شغل چیست و کارفرما به دنبال چه چیزی است. برای این کار، لازم است تا به مهارتها و ویژگیهای خود آگاه باشید. شما همچنین باید نشان دهید پتانسیلهایی که دارید، با نیازهای شغلی یا سازمان مطابقت دارند. در ادامه سه روش ساده برای تهیهی نامه درخواست شما بهصورت ویژه به شما پیشنهاد میدهیم.
۱. دریابید که نامه را به چه کسی ارجاع میدهید
سعی کنید نامهی خود را با یک عنوان کلی ننویسید. از اصول نوشتن نامه درخواست کار این است که نام فردی را که قرار است نامهی شما را بخواند پیدا کنید و وی را در نوشتههایتان مخاطب قرار دهید. شاید این کار کمی دشوار باشد، اما مطمئن باشید که ارزشش را دارد. اگر شغل را در یک آگهی پیدا کردید، نام سازمان یا فردی که آگهی را ارسال کرده در نامه قید کنید. اگر اسم شخص را پیدا کردید، از نام کوچک او استفاده نکنید. به جای آن از “آقای” یا “خانم” و نام خانوادگی آنها استفاده کنید.
۲. در مورد شغل اطلاعات بیشتری کسب کنید
با فهمیدن اینکه نامه درخواست را به چه کسی ارجاع دهید، میتوانید با آن شخص تماس گرفته و سؤالات خود را از او بپرسید. این هم یکی از اصول نوشتن نامه درخواست کار است که به شما کمک میکند نامه درخواست (و رزومه کاری) خود را با کار مربوطه مطابقت دهید.
و اما سوالاتی که میتوانید بپرسید:
- آیا در این کار به عنوان بخشی از یک تیم مشغول خواهم شد؟
- در صورتیکه این موقعیت شغلی را به دست آورم، به چه کسی گزارش خواهم داد؟
- آیا میتوانید دربارهی نوع شخص و شخصیتی که به دنبالش هستید، بیشتر توضیح دهید؟
- آیا توضیحاتی در مورد موقعیت شغلی وجود دارد که بتوانم آنها را بررسی کنم؟ (فقط در صورتیکه آگهی شغلی توضیحی در مورد موقعیت ذکر نکرده باشد این سوال را بپرسید).
به جواب این سؤالات توجه داشته باشید زیرا میتوانند در نامهی درخواست شما استفاده شوند.
۳. درباره شرکت اطلاعات بیشتری کسب کنید
از دیگر اصول نوشتن نامه درخواست کار این است که در مورد شرکت اطلاعات بیشتری کسب کنید تا بتوانید متن نامهی خود را برای این کار تنظیم کنید. در ادامه به چند نکته در این زمینه اشاره خواهیم کرد:
- اگر نام شرکت را میدانید، به صورت آنلاین و از طریق اینترنت به دنبال اطلاعات باشید.
- اگر شرکت وبسایت دارد، از آن بازدید کنید و اطلاعات مورد نظر را از این طریق بهدست آوردید. (به خصوص از صفحهی “درباره ما”).
- اگر نام شرکت در آگهی نیست، با آژانس استخدام یا آگهیدهنده تماس بگیرید و پیگیری کنید که کارفرمای این شرکت کیست.
نحوه پیگیری نامه درخواست کار

تکرار و تأکید بر علاقه و تمایل به شغل مورد نظر، آدرس، شماره تماس، آدرس ایمیل و سایر مواردی که میتواند برای تماس با متقاضی کار مفید باشد باید در اختیار کارفرما قرار گیرد. متقاضی کار میتواند در درخواست خود بهصورت مستقیم وقتی را برای ملاقات حضوری با متولیان امر استخدام و مصاحبهی شغلی درخواست کرده و شیوهی پیگیری آن را هم ذکر نماید. در برخی موارد کارفرماها بهوضوح میخواهند که از هرگونه تماس تلفنی اجتناب کرده و منتظر پاسخ از طرف آنها باشید، که این مانعی در برابر پیگیری به حساب میآید. در چنین مواردی باید تمام تلاش خود را بهکارگیرید تا به نحوی به شرکت دسترسی یابید و یا حداقل باید این اطمینان حاصل شود که نامهی درخواست شغل به مخاطب رسیده و مورد بررسی قرار خواهد گرفت.
سخن آخر
در این مقاله از سایت آموزش و استخدام چراغ، راجع به اصول نوشتن نامه درخواست کار صحبت کردیم و گفتیم که وقتی کسی میخواهد از موسسه یا سازمان خاصی درخواست کار کند، باید درخواست خود را در قالب یک نامهی رسمی و اداری بنویسد و آن را برای کارفرما و یا مدیران سازمان ارسال نماید. با در نظر گرفتن اصول و نکات مهمی که در این مقاله به آنها اشاره شد، میتوانید یک نامهی حرفهای برای کارفرمایان بنویسید و با استفاده از این فرصت، موقعیت شغلی دلخواه و موردنظرتان را بهدست آورید. چراغ، بهعنوان پلتفرم آموزش و کاریابی در تلاش است تا بیان نکات آموزشی مهم و کاربردی در زمینهی کار و سرمایهگذاری به شما برای موفقیت در هر یک از این زمینهها کمک نماید.