تفاوتی ندارد که شما دکتر، مهندس، پزشک و یا یک معمار باشید. کسب و کار خودتان را داشته باشید و یا برای جای دیگری کار کنید. بههرحال داشتن یک پروفایل لینکدین حرفهای به شما خیلی کمک میکند تا فرصتهای جدیدی در مسیر کاریتان برای شما ایجاد شود. پروفایل لینکدین شما در واقع مثل همان برداشت اولیه یا firsr impression میباشد که وقتی با کسی برخورد میکنید در ذهن آن شخص ایجاد میشود. بنابراین باید بکوشید تا در صفحهی لینکدین خود، داستان کاریتان را به نحو احسن تعریف نمایید. تنها با یک سری تغییرات کوچک اما در عین حال کاربردی در ظاهر و متن پروفایل لینکدین به راحتی میتوانید جزء ۱۰ درصد افرادی باشید که لینکدین آنها خیلی متفاوتتر از افراد دیگر است. در این مقاله از سایت استخدام چراغ راجع به این تغییرات و جزئیات بیشتر صحبت کرده و به بررسی راهکارهایی که موجب تقویت پروفایل لینکدین شما میشوند، خواهیم پرداخت.
۱. یک عکس عالی داشته باشید
پروفایلهای دارای عکس، باعث ایجاد رقابت و نمایشهای بیشتر در جستجو میشوند. برای تقویت پروفایل لینکدین باید به عکسی که در پروفایلتان قرار میدهید خیلی دقت کنید. طبیعتاً، عکسهای بهتر منجر به نتایج بهتری نیز خواهند شد. عکستان را مطابق با همان چیزی که میخواهید، برای بهترین مشتری، هیئت مدیره و یا مدیرعامل به نظر برسید، انتخاب کنید. نورپردازی، پس زمینههای خنثی و توجه شدید به مدل مو و فرم صورت، خودداری از آرایش غلیظ، نوع لباس و …، از جمله مواردی هستند که در این زمینه باید به آنها توجه کنید. لینکدین آتلیهی عروسی یا باشگاه نیست که از صورت میکاپ شده یا بازوهای درشت خود عکس بیندازید! همچنین عکس کارت ملی هم نگذارید. میتوانید از فضای کاری فعلی خود، برای پشت زمینه استفاده کنید. در یک کلام عکسی را برای پروفایلتان انتخاب کنید که بتوانید توسط آن حس خوبی را به بیننده القا کنید.
۲. اطلاعات ارتباطی دقیق

برای تقویت پروفایل لینکدین میبایست شماره تماس و راههای ارتباطی با خودتان را بهصورت دقیق قید کنید. حتی اگر به دلیل نگرانی از حریم خصوصی، آدرس جدیدی را برای لینکدین ایجاد کردهاید، آدرس ایمیل شخصی خود را در این قسمت وارد نمایید. اطلاعات شما شامل آدرس صفحهی لینکدین، شماره موبایل، ایمیل و تاریخ تولد در قسمت contact info پروفایل لینکداینتان نمایش داده میشود. البته کاربر میتواند محدودیتهایی برای نمایش هرکدام از این موارد در نظر بگیرد. برای برخی هم فقط آدرس صفحه نشان داده میشود. حتماً از یک ایمیل و شماره تماس معتبر و در دسترس استفاده کنید. به هرحال، افرادی پیدا میشوند که پیامهای مزاحم ارسال کنند. اما به جای ترس در این زمینه، به ارتباط بهتر فکر کنید.
۳. تقویت پروفایل لینکدین با انتخاب عنوان شغلی مناسب
بین متخصصان در این زمینه اختلافاتی وجود دارد. برخی ادعا میکنند که نباید نام آخرین شرکت در کنار عنوان شغلی شما قرار بگیرد، برخی هم نظر عکس دارند. به هرحال، برای تقویت پروفایل لینکدین مهم است که موقعیت شغلی شما دقیقاً نوشته شود. حالا اینکه بعد از آن at (در) بیاید یا نه به خود شما بستگی دارد. مردم باید درک کنند که شما چه کسی هستید و چه کاری انجام میدهید. شما میتوانید یک وکیل، مهندس، معمار یا دانشمند اطلاعات باشید. پس عنوان شغلی خود را کامل و دقیق قید کنید. برای مثال اگر در زمینهی تولید محتوای وبسایت فعالیت میکنید، حتماً عبارت «Content Writer» نوشته شود. فراموش نکنید که حتی اگر بیکار هستید و به دنبال فرصت شغلی تازه میگردید، از عنوان شغلی بیکار برای خودتان استفاده نکنید که جلوهی خوبی ندارد. کارفرمایان میخواهند با کسی که شاغل است آشنا شوند. پس بجای نیازهایتان، ارزشهای خود را بیان کنید.
۵. درباره خودتان خیلی خلاصه و مفید بنویسید

برای تقویت پروفایل لینکدین در قسمت About، خیلی ساده و شفاف راجع به خودتان و فعالیتهایی که داشتهاید توضیح دهید. جملات را بهگونهای بنویسید که خواندن آن برای سایرین راحت باشد. پاراگرافهای کوتاه با کلماتی که به راحتی قابل هضم هستند همیشه انتخاب بهتری هستند. اگر وظایف و نقشی که در محیط کاری بر عهده دارید، بسیار پیچیده هستند، آنها را گنگ نکنید، بلکه سعی کنید یک توصیف ساده و قابل فهم از خودتان ارائه دهید. از صحبتهای دست و پا شکسته و نامفهوم خودداری کنید. استفاده از ضمایر برای توضیحات این قسمت کاملاً به خودتان بستگی دارد؛ ضمایر و افعال شخص اول اغلب برای تعاملیتر و جذابتر به نظر رسیدن در این قسمت توصیه میشود. اگرچه برخی از متخصصان سوم شخص را ترجیح میدهند. برای مثال میتوانید بگویید که محمد یک محتوانویس است که … یا اینکه بگویید من یک محتوانویس هستم که … .
۶. صحیح و بدون غلط بنویسید!
یکی از نکات بسیار مهم دیگری که برای تقویت پروفایل لینکدین باید در نظر گرفت، این است که هرآنچه که مینویسید از نظر املایی، نگارشی و فنی درست و بینقص باشد. برای مثال در قسمتی از پروفایل که راجع به خودتان مینویسید، نوشته را از نظر املایی و نگارشی بررسی کنید. حتی اگر شده متن خود را به یک متخصص در این زمینه نشان دهید تا آن را از نظر گرامری و فنی ارزیابی کند و اشکالاتتان را برطرف کند. علاوه بر اینها، کلمات کلیدی که برای شناسایی خودتان استفاده میکنید باید کاملا هوشمندانه و بر اساس نقشهای هدف شما باشند. کارفرمایان در بخش جستوجو بر اساس موقعیتهای شغلی مورد نظر خود به دنبال کاربران میگردند. بنابراین واضح است که اگر شما از عبارتهای کلیدی اصلی در عنوان شغلی و حتی متن خلاصه استفاده کنید، شانس دیده شدنتان در صفحه اول بیشتر خواهد بود.
۷. تقویت پروفایل لینکدین با بهروزرسانی رزومه

برای تقویت پروفایل لینکدین توصیه میشود تا از درج رزومهی قدیمی خودداری کنید. لینکدین، صرفاً یک ابزار بازاریابی جستجوی شغل است و رزومهای که در آن درج میکنید باید بهطور مرتب بهروزرسانی شود. شاید لازم باشد هر از گاهی بخشهایی را حذف یا بهروز نمایید که خوشبختانه لینکدین امکان اعمال این تغییرات را در اختیار شما قرار داده است. البته بهروزرسانی پروفایل لینکدین برای زمانی است که موقعیت شغلی جدیدی را بهدست آورده باشید یا اینکه بهتازگی مدرک دریافت کرده باشید؛ در غیر این صورت، ممکن است که حتی تا ده سال آیند هم نیاز به هیچ تغییری در صفحهی شما وجود نداشته باشد. مهم این است که در خود لینکدین فعال باشید. به هرحال، به محض تغییر در موقعیت خود، چه از نظر شغلی، مهارت یا تحصیلی، حتماً آن را بنویسید. هرچه اطلاعات پروفایل لینکدین شما به روزتر باشد، شانس دیده شدن صفحه شما هم افزایش پیدا خواهد کرد.
۸. برای تقویت پروفایل لینکدین توصیهنامه فراموش نشود!
برای تقویت پروفایل لینکدین بهتر است که توصیه نامههایی را دریافت کنید. توصیهنامه یا recommendation در لینکدین، فرصتی است که گفتههای شما دربارهی خودتان، توسط اعتبارِ یک شخص سوم، تایید و تصدیق شود؛ درواقع، توصیهنامه، یادداشتی کوتاه از سمت مخاطبی است که به نحوی از خدمات و فعالیتهای کاری شما در گذشته، سود برده است. این یادداشت، مجرب و مسلط بودن شما در کارتان را نزد مخاطب بعدیتان تضمین میکند. این طبیعت انسان است که به منابع خوب مراجعه کند. حتی یک مدیر بدبین و سختگیر هم بر اساس تمجید عمومی، برای شما احترام بیشتری قائل خواهد شد. در انتخاب فردی که از او درخواست توصیهنامه میکنید، باید بسیار دقت داشته باشید. این فرد باید به خوبی با شما و کارتان آشنا باشد تا بتواند توصیهنامهای دقیق و منحصر به شما بنویسد.
۹. URL را خود درست تنظیم کنید

خود لینکدین به صورت پیشفرض برای شما آدرس صفحهای را تنظیم میکند؛ اما باید دقت داشت که این آدرس صفحه استاندارد نیست. برای تقویت پروفایل لینکدین این آدرس را اصلاح کنید. در اصل آدرس صفحه راه ارتباط شما با دیگر افراد بیرون از این شبکه است. آدرس صفحهی پروفایل لینکدین برای همه با عبارت com/in/… شروع میشود. بعد از…in/… بهتر است که همان نام و نام خانوادگی قرار بگیرد. از قرار دادن عدد یا هر کاراکتر اضافهای مانند /،* خودداری کنید. برای تغییر آدرس میتوانید روی عبارت contant info زیرعنوان شغلی خود کلیک کرده و سپس در کادر باز شده، آدرس صفحه جدید و استاندارد خود را بنویسید. یک آدرس استاندارد بین ۵ تا ۳۰ کاراکتر دارد.
۱۰. برای تقویت پروفایل لینکدین فعال باشید
فعالیت در لینکدین نمره شما را در نتایج جستجوی الگوریتمی بالا خواهد برد. (درگیری کاربر برای سیستم عامل و عنصر اساسی مدل تجاری لینکدین مناسب است). اطلاعات یا نظر مربوطه را برای دیگران یا به صورت عمومی یا در گروههای ذیربط ارسال کنید. تمامی فعالیتهایی که انجام میدهید، از جمله پست و مقالاتی که قرار میدهید و کامنتهایی که مینویسید، همه برای دیگر کاربران و دوستان شما در این شبکه قابل نمایش است. مراقب باشید که چه مینویسید، به ویژه در کامنتها. لازم نیست که زیر هر پستی کامنت بگذارید. اما حواستان باشد که لینکدین فیس بوک نیست؛ پستهای مناسب و مرتبط با کسب و کار قرار دهید. اگر اشتیاقی برای نوشتن دارید، میتوانید مقاله ای را در LinkedIn Pulse اضافه کنید. یک مقاله مرتبط یا اظهارنظر میتواند موجبات شروع و یا رشد یک رابطهی تجاری عالی را فراهم آورد.
۱۱. به مهارتهای خود توجه کنید
بهترین راه برای بهینهسازی و تقویت پروفایل لینکدین این است که مطمئن شوید تمام مجموعه مهارتهای اصلی را که دارید، ذکر کردهاید. به عنوان مثال، اگر در حال بازاریابی هستید، باید به تمام مهارتهای لازم برای انجام کار خود نگاهی بیندازید و مطمئن شوید که آنها در عنوان، خلاصه، سابقهی کار و تأیید مشخصات شما گنجانده شدهاند. شاید بپرسید چرا؟ الگوریتم جستجوی لینکدین تقریباً مشابه گوگل است. به ارتباط مشخصات شما بر اساس اصطلاحات جستجو نگاه میکند. بنابراین، هرچه پروفایل شما با انواع کلمات کلیدی بهینهتر شود، احتمال بیشتری دارید که در نتایج جستجو ظاهر شوید. حداقل باید ۵ مهارت داشته باشید تا لینکدین تاثیر آن را در رتبهی صفحه شما در نظر بگیرد.
نکته: برای تقویت پروفایل لینکدین بیشتر از اضافه کردن مهارت، به فکر افزایش Endorsement باشید. اندورسمنت یعنی اینکه دیگر کاربران توانایی شما را در این مهارت تضمین میکنند. هرچه بیشتر باشد، هم رتبه و هم اعتبار پروفایل لینکدین شما افزایش پیدا خواهد کرد. یکی از سادهترین راهها برای این کار هم اندورس کردن دیگران است تا آن هم متقابلاً همین کار را انجام دهند.
سخن آخر
در این مقاله از سایت آموزش و استخدام چراغ به بررسی ۱۱ راهکار موثر و کاربردی برای تقویت پروفایل لینکدین به شما پیشنهاد دادیم که میتوانید از آنها برای بهینهتر کردن پروفایلتان استفاده نمایید. لینکدین یک ابزار بسیار محبوب برای افرادی است که به دنبال کار میگردند و همچنین افرادی که به دنبال فردی با استعداد برای استخدام هستند. برای همین خیلی مهم است که شما اطلاعات درستی را در پروفایل خود به نمایش بگذارید تا بتوانید به بهترین فرصتها دست پیدا کنید. چراغ بهعنوان پلتفرم آموزش و کاریابی در تلاش است تا با ارائهی مطالب و دورههای آموزشی در رابطه با کار و سرمایهگذاری به شما برای موفقیت در این زمینهها کمک کند.