آموزش مقدمات ورود به بورس

( 8 نظر )
معرفی دوره
تاریخچه پیدایش بورس
آشنایی با مفاهیم ابتدایی
بازارهای مالی
راه های مشارکت در بازار سرمایه
ساختار نهادهای بازار سرمایه
معرفی نهادهای مالی
توضیح وکارکرد درگاه های اینترنتی
توضیح مفاهیم ضروری
آشنایی اولیه باانواع ابزارهای رسیدن به موفقیت در بازار ها
نکات کاربردی
پنل های کارگزاری
معرفی دوره
تاریخچه پیدایش بورس پیش نمایش
آشنایی با مفاهیم ابتدایی پیش نمایش
بازارهای مالی پیش نمایش
راه های مشارکت در بازار سرمایه پیش نمایش
ساختار نهادهای بازار سرمایه پیش نمایش
معرفی نهادهای مالی پیش نمایش
توضیح وکارکرد درگاه های اینترنتی پیش نمایش
توضیح مفاهیم ضروری پیش نمایش
آشنایی اولیه باانواع ابزارهای رسیدن به موفقیت در بازار ها پیش نمایش
نکات کاربردی پیش نمایش
پنل های کارگزاری پیش نمایش
آموزش مقدمات ورود به بورس
( 8 نظر )
محمد حسین حقیقی
دکترای مهندسی مالی
(تولید شده توسط چراغ)
روند مثبت و جذابیت این روزهای بازار بورس، این تصور ناآگاهانه را برای بسیاری از فعالین و تازه واردان ایجاد کرده که شاید نیاز چندانی به آموزش و ابزارهای آن نباشد.
شاید با این نگاه سودهای مقطعی قابل کسب باشد اما نیاز به آموزش امری حتمی برای دستیابی به سودهای مستمر و بقا در این بازار پیچیده است!
خلاصه سرفصل ها
روند مثبت و جذابیت این روزهای بازار بورس، این تصور ناآگاهانه را برای بسیاری از فعالین و تازه واردان ایجاد کرده که شاید نیاز چندانی به آموزش و ابزارهای آن نباشد.
شاید با این نگاه سودهای مقطعی قابل کسب باشد اما نیاز به آموزش امری حتمی برای دستیابی به سودهای مستمر و بقا در این بازار پیچیده است!
11 فصل (25 درسنامه )
2 ساعت و 26 دقیقه
تاریخچه پیدایش بورس (1 درسنامه )
4 دقیقه
آشنایی با مفاهیم ابتدایی (2 درسنامه )
7 دقیقه
بازارهای مالی (1 درسنامه )
6 دقیقه
راه های مشارکت در بازار سرمایه (1 درسنامه )
5 دقیقه
ساختار نهادهای بازار سرمایه (1 درسنامه )
1 دقیقه
معرفی نهادهای مالی (1 درسنامه )
5 دقیقه
توضیح وکارکرد درگاه های اینترنتی (3 درسنامه )
16 دقیقه
آشنایی اولیه باانواع ابزارهای رسیدن به موفقیت در بازار ها (3 درسنامه )
7 دقیقه
نکات کاربردی (3 درسنامه )
26 دقیقه
پنل های کارگزاری (2 درسنامه )
51 دقیقه
نظر کاربران10 نظر
. کاظم زاد1 سال پیش
خییییییییییییلی ضعیف بود خیلی
حشمت اله یاری1 سال پیش
مفید ولی مختصر بود توضیح بیشتر باشد
عباس الوندی فرد2 سال پیش
مناسب ومفيد،جذاب،عالي، باكيفيت، كاربردي
حمیرا نوروزی3 سال پیش
آموزش بورس خیلی خیلی مختصر بود
------------
پاسخ مدیر:
با تشکر از خرید شما لازم به ذکر است پکیج مقدماتی طی هفته های آتی بروز رسانی خواهد شد و به مدت یکسال تمامی آپدیت های این دوره برای کاربرانی که پکیج را خریداری کرده اند رایگان می باشد
حسین اسحاقی3 سال پیش
خیلی خوب بود
عرب 3 سال پیش
سلام برای من ک تازه وارد بودم خوب بود
بهروز ملایی3 سال پیش
ممنون از اموزش بورس خیلی مفید بود نسبت به خریدهای قبلی که داشتم نسبت به پکیج های دیگه
محمدصادق ایرانی3 سال پیش
سپاس بایت ارایه مفاهیم اولیه به زبان ساده و قبل فهمم برای همه اشخاص بخصوص تازه واردان به بازار سرمایه
مجید مرتضایی3 سال پیش
عالی عالی عالی
رضا سهرابی3 سال پیش
عالی بود
خیلی خوب توضیح داده میشه به قیمت اش می ارزه خیلی از نکاتی کلیدی رو اموزش میده
مرسی چراغ
اموزش پیشرفته ام تو سایت بزارید
الان این دوره را بخرید،
تا یک سال آپدیت های بعدی را رایگان دریافت کنید.
محمد حسین حقیقی
دکترای مهندسی مالی
تاریخ انتشار: 1399/2/25
تولید شده توسط چراغ
هزینه دوره
250,000 تومان
101,000 تومان
توضیحات

آموزش آنلاین مقدمات ورود به بورس

در این دوره آموزش آنلاین به مواردی پرداخته می‌شود که برای ورود به دنیای بورس به آن نیاز است. در ابتدا باید با مفاهیم ابتدایی سرمایه‌گذاری آشنا شد.

سرمایه چیست؟ سرمایه‌گذاری کدام است؟  

تمامی منابع مالی پولی و مالی و منابع تبدیل‌پذیر به پول را سرمایه می‌نامند. کارکرد و فعالیت کشورها، شرکت‌ها و مؤسساتی که سرمایه بیشتری دارند، نسبت به آن‌هایی که برخورداری کمتری از این منابع دارند بیشتر است. در روزگار ما، حتی نیروی انسانی را نوعی از سرمایه تلقی می‌کنند. سرمایه را می‌توان به سرمایه نقدی و غیرنقدی تقسیم کرد. سرمایه نقدی عبارت است از پول نقد و سرمایه غیرنقدی نیز انواع دارایی‌هایی را در بر می‌گیرد که در اختیار افراد قرار دارند. البته باید به یاد داشته باشیم که پول با سرمایه فرق دارد. پول که همان نقدینگی صِرف است را می‌توان در همه حال به دست آورد و به سرعت نیز مورد تبادل قرار داد، اما سرمایه دیرپاتر بوده و از طول عمر بیشتری برخوردار است و نیز می‌توان آن را در سرمایه‌گذاری به کار گرفت. 
هنگامی که پول یا دیگر منابع مالی خود را به امید کسب منفعت و سود در آینده در اختیار دیگران قرار می‌دهید، دست به سرمایه‌گذاری زده‌اید. بطور مثال، وقتی که در یک مؤسسه آموزشی نظیر دانشگاه یا کالج نام‌نویسی می‌کنید، دست به نوعی سرمایه‌گذاری زده‌اید، زیرا در چنین مواردی، زمان خود را که سرمایه شماست به امید دست‌یابی به مدرک دانشگاهی یا رسیدن به شغلی مناسب پس از فارغ‌التحصیلی سرمایه‌گذاری کرده‌اید. اما سرمایه‌گذاری در معنای مالی و اقتصادی آن، به پرداخت پول در ازای اوراق بهادار مانند سهام عادی یا اوراق مشارکت اطلاق می‌شود که با امید کسب پول بیشتر در آینده انجام می‌پذیرد. همین پتانسیل است که علت اصلی سرمایه‌گذاری افراد محسوب می‌شود. 
اگر در پی راهی برای آشنایی بیشتر و عمیق‌تر با مفاهیم ابتدایی سرمایه‌گذاری هستید، در فصل دوم ویدیوی آموزشی مقدمات ورود به بورس به آن پرداخته شده است. 

چگونه سرمایه‌گذاری به کسب پول بیشتر می‌انجامد؟

بیشتر سرمایه‌گذاری‌ها، پول دریافتی خود را از طرق گوناگونی همچون افزایش بها و دریافت سود سهام به دست می‌آورند. افزایش بها بدین معنی است که بر ارزش یک دارایی یا سرمایه افزوده شده است. بطور مثال اگر شما یک قلم کالای انباشت‌پذیر را به بهای ۱۰۰ دلار خریداری کرده باشید و پس از چند سال بهای آن به ۵۰۰ دلار رسیده باشد، آنگاه ارزش آن کالا ارتقا یافته است. اوراق بهادار نیز از چنین خاصیتی برخوردارند و مثلا سهام یک شرکت می‌تواند در طی چند سال ارزش بیشتری یابد. 
ممکن است تا به حال به دلیل نیاز مالی مجبور به گرفتن وام شده و سود آن را نیز پرداخت کرده باشید. سودهایی که به وام‌دهنده خود می‌پردازید راهی است برای او تا از پول یا سرمایه‌ای که وام داده است کسب درآمد بیشتری کند. یکی از انواع سرمایه‌گذاری‌هایی که برای سرمایه‌گذار سود به ارمغان می‌آورد، اوراق قرضه است. هنگامی که اوراق قرضه خریداری می‌کنید، در واقع پول خود را به دولت یا یک شرکت قرض می‌دهید و آن دولت یا شرکت به میزان پولی که قرض داده‌اید، به شما سود پرداخت می‌کند.
سود سهام، همچنین به عنوان وجه به سرمایه‌گذاران پرداخت می‌شود، اما این سود توسط شرکتی حاصل می‌شود که شما سهام یا آن را در اختیار دارید. شرکت‌های دولتی و خصوصی جهت کسب سرمایه بررای فعالیت‌های تجاری خود، اوراق قرضه صادر می‌کنند تا سرمایه‌گذاران از این طریق بتوانند آن‌ها را خریداری کنند. اگر سهام‌دار یک شرکت باشید، ممکن است آن شرکت برای سهیم کردن شما در سودی که کسب می‌کند، به شما نیز سود پرداخت کند. این بهترین روش افزایش بهای سرمایه است. 

ریسک و خطرپذیری در سرمایه‌گذاری

اگرچه سرمایه‌گذاری موجب افزایش درآمد افراد می‌شود، اما ریسک‌ها و خطرپذیری‌های ویژه خود را نیز دارد. بزرگ‌ترین ریسک این است که شاید پول سرمایه گذاری‌شده را از دست بدهید. برخلاف پول پس‌اندازشده یا پولی که در حساب سپرده قرار داده‌ایم و ارزش آن توسط دولت تضمین می‌شود، پول سرمایه‌گذاری‌شده از چنین ضمانتی بی‌بهره است. 
بی‌شک برخی از سرمایه‌گذاری‌ها کم‌خطرتر از دیگر سرمایه‌گذاری‌ها هستند، اما در هر صورت، هر گونه سرمایه‌گذاری درصدی از ریسک را به همراه دارد. میزان این ریسک، بر نرخ عائدی یک سرمایه‌گذاری نیز اثرگذار است، بدین معنا که اگر کسی خطرپذیری بیشتری داشته باشد، سود احتمالی بیشتری نیز نصیب او خواهد شد. در کل، هیچ‌کس بدون در نظر گرفتن سود احتمالی بیشتر، حاضر به خطر کردن نیست. برعکس، سرمایه‌گذاری‌هایی که ریسک کمتری دارند، نوعا عائدی کمتری نیز به ارمغان خواهند آورد. 
به صورت کلی، ریسک‌ها را می‌توان به دو دسته سامان‌مند و غیرسامان‌مند تقسیم کرد. در ریسک سامان‌مند یا اجتناب‌ناپذیر، بنوساناتِ سود کل اوراق بهادار، بطور مستقیم از نوسانات و دگرگونیهای بازار یا اقتصاد سرچشمه می‌گیرد. در نتیجه، این نوع از ریسک را نمی توان کنترل کرده و کاهش داد. نوسان تورم، تغییر در نرخ بهره، دگرگونی‌های بازار و رخدادهای سیاسی، نمونه‌هایی از عوامل مؤثر بر این گونه از ریسک هستند. اما ریسک غیرسامانمند یا اجتناب‌پذیر، ریسکی است که می‌توان آن را مهار کرده و کاهش داد و برخلاف ریسک اجتناب‌ناپذیر، از دگرگونی کلی بازار و اقتصاد اثر نمی‌پذیرد. از این رو می‌توان میزان آن را از طریق استراتژی‌های گوناگون کاهش داد. یک راه که سرمایه‌گذاران می‌توانند از طریق آن ریسک اجتناب‌پذیرِ سرمایه‌گذاری خود را به حداقل برسانند این است که در انواع مختلف سرمایه‌گذاری‌ها مانند خرید اوراق قرضه دولتی و خصوصی شرکت کنند. به این شیوه، چندسان سازی یا تنوع می‌گویند که توجه به آن برای هر سرمایه گذاری الزامی است. 
ریسک بزرگ دیگری که بر سر راه شماست این است که تنها و تنها به احساسات و هیجانات خود تکیه کنید. بسیاری از سرمایه‌گذاری‌ها در کوتاه‌مدت ناپایدار هستند، بدین معنا که ممکن است ارزش آن‌ها در طول مدت یک الی پنج سال در نوسان باشد. در بحران‌هایی نظیر رکود اقتصادی، ارزش بسیاری از سرمایه‌گذاری‌ها ممکن است دچار سقوط شدید شود. به عنوان یک سرمایه‌گذار، متحمل ضرر شدن برایتان دشوار خواهد بود. شاید این امر منجر به تصمیم‌گیری‌هایی شود که ریشه در ترس و وحشت دارند. مثلا ممکن است که برای آسوده کردن خاطر خود در هنگام کاهش قیمت‌ها، سهام خود را با دست‌پاچگی به فروش برسانید. 
بهترین روش آن است که به هنگام سرمایه‌گذاری، قسمت اعظمی از سهام خود را برای مدت ۱۰ الی ۲۰ سال یا بیشتر نگه‌دارید. تاریخ سرمایه‌گذاری نشان داده است که ارزش سرمایه در دوره‌های زمانی طولانی‌تر، افزایش بیشتری می‌یابد. در کل به یاد داشته باشید که تصمیم‌گیری‌هایتان در بازار سرمایه‌گذاری را بر دلیل منطق استوار کنید نه بر شور و هیجان زودگذر.  
شاید کسانی را دیده باشید که سرمایه‌گذاری را با قماربازی مقایسه کرده و در نتیجه داشتن شور و هیجان را از استلزامات آن می‌دانند. غافل از این که یک سرمایه‌گذار باهوش، برای گزینش سرمایه‌گذاری‌هایی که بیشترین سود را نصیب او می‌کنند، استراتژی‌های کاملا خردمندانه و حساب‌شده ای طراحی می‌کند. اما قماربازی این گونه نیست و  معمولا مبتنی بر شانس محض است.  
برای آگاهی هرچه بیشتر از این مفاهیم و استراتژی‌ها، فیلم آموزشی مقدمات ورود به بورس در فصل دوم به مفاهیم ابتدایی بازده و ریسک می‌پردازد، آن را دنبال کنید. 

چرا سرمایه‌گذاری مهم است؟

اگر عوامل زمان و سود حاصل از سود را در سرمایه‌گذاری در نظر بگیرید، فهمیدن این که چرا مردم برای عائدی احتمالی، پول خود را به مخاطره می‌اندازند چندان دشوار نخواهد بود. شاید چیزهایی از کلاس ریاضی خود درباره سود حاصل از سود به یاد داشته باشید، اما این اصل، ساده‌ای است: سودی که از پول خود دریافت می‌کنید قابلیت مضاعف شدن دارد، یعنی می‌توانید از همین سودها نیز سود به دست آورید. اگر مدت زمان مدیدی از سرمایه‌گذاری شما بگذرد، رشد سود عائدی‌تان تصاعدی خواهد بود. 
دو شخص را فرض کنید که به میزان ۱۰ هزار دلار  و بدون افزایشِ بعدی آن، سرمایه‌گذاری کرده و سالانه ۱۰ درصد عائدی داشته‌اند. یعنی پس از گذشت یک سال، سرمایه آن دو به ۱۱ هزار دلار افزایش یافته است. تنها تفاوت این دو نفر این است که نفر اول سرمایه‌گذاری را در بیست‌سالگی و نفر دوم در سی‌سالگی آغاز کرده است. در ۶۵ سالگی، نفر اول به دلیل ۱۰ سالی که زودتر اقدام به سرمایه‌گذاری کرده است دو برابر نفر دوم سود کرده است. شاید سود ۱۰درصدی کمی غیرواقع‌بینانه باشد، اما تاریخ گواه آن است که گذشت زمان ممکن است رویاهای دیروز را به واقعیات امروز بدل کند. هرچه زودتر پول خود را پس‌انداز و سرمای‌گذاری کنید، بهتر است. اگر تا کنون این تصمیم بزرگ را به تعویق انداخته‌اید، هرچه زودتر دست به کار شوید که وقت طلاست. 

از کجا سرمایه‌گذاری را شروع کنیم؟

با ظهور سرمایه‌گذاری آنلاین، شروع کار ِسرمایه‌گذاری نیز آسان‌تر از همیشه شده است. بسیاری از کارگزاری‌های آنلاین مبلغ کمی را برای شروع سرمایه‌گذاری دریافت می‌کنند. برخی از انواع کارگزاران مانند کارگزاری‌هایی که خدمات دائمی ارائه می‌کنند، حتی می‌توانند بدون مداخله و میانجی‌گری، سرمایه‌گذاری‌های‌تان را گردآوری کنند. در خاطر داشته باشید که همه کارگزاران کارمزدهای مختلفی را در ازای خدمات‌شان دریافت می‌کنند.پیش از هرگونه نام‌نویسی در مورد این کارمزدها تحقیق کنید. 
همچنین باید از نوع حسابی که باز خواهید کرد، میزان پولی که باید سرمایه‌گذاری کنید و محل سرمایه‌گذاری‌تان نیز آگاه باشید. بسیاری از تازه‌کاران در سرمایه‌گذاری، زیرکانه عمل کرده و در ابتدا به جای گزینش سهام‌های خاص، در معاملات دوطرفه کم‌هزینه بورس و صندوقهای قابل معامله (ای.اف.تی) سرمایه‌گذاری می‌کنند، زیرا این معاملات، این مجال را به شما می‌دهند تا بخشی از ده‌ها و صدها اوراق قرضه را در اختیار داشته باشید. مضاف بر این که بسیاری از آن‌ها دارای تنوع بوده و تامین‌پذیر نیز می‌باشند. هر شیوه‌ای را که برمی‌گزینید، ابتدا دست به تحقیق زده و از ریسکهای آن آگاهی کافی کسب کنید. 
در فصول دیگر ویدیوهای آموزشی مقدمات ورود به بورس به مفاهیمی پرداخته می‌شود که برای سرمایه‌گذاری در بورس باید با آنها آشنا بود.

چراغ، روشنگر راه شما در سرمایه‌گذاری

چراغ، با بهره‌گیری از توان علمیِ کادری مجرب و کارکشته، می‌تواند روشنگر راه پرپیچ و خم شما در کسب سود از بازار بورس ایران باشد. اگر می‌خواهید بدون نگرانی و از راهی مطمئن وارد این بازار شوید و هزارتوی آن را با کامیابی و موفقیت هرچه بیشتر پشت سر بگذارید، نوری را که چراغ با ویدیوهای آموزشی خود در پیش پا‌ی‌تان می‌افکند پی بگیرید و از افزایش سرمایه خود لذت ببرید. آموزش و یادگیری، شرط اول و لازم جهت موفقیت در هر زمینه‌ای است. درس‌نامه‌هایی که چراغ، در قالب فیلم آموزشی و آموزش آنلاین مقدمات ورود به بورس در اختیار شما قرار می‌دهد معلومات شما را از این موضوع پیچیده بیشتر کرده و با آموزش استراتژی‌های مختلف، مانع از دلبستگی شما به سودهای مقطعی و گذرا خواهد شد. چرا که سود بیشتر و پایدارتر در گرو دانشی تخصصی‌تر و عمیق‌تر است. دوره آنلاین آموزش مقدمات ورود به بورس در سامانه چراغ، با چنین هدفی پیشکش حضور مخاطبان می‌گردد. 

تاریخچه پیدایش بورس (1 درسنامه )
4 دقیقه
آشنایی با مفاهیم ابتدایی (2 درسنامه )
7 دقیقه
بازارهای مالی (1 درسنامه )
6 دقیقه
راه های مشارکت در بازار سرمایه (1 درسنامه )
5 دقیقه
ساختار نهادهای بازار سرمایه (1 درسنامه )
1 دقیقه
معرفی نهادهای مالی (1 درسنامه )
5 دقیقه
توضیح وکارکرد درگاه های اینترنتی (3 درسنامه )
16 دقیقه
آشنایی اولیه باانواع ابزارهای رسیدن به موفقیت در بازار ها (3 درسنامه )
7 دقیقه
نکات کاربردی (3 درسنامه )
26 دقیقه
پنل های کارگزاری (2 درسنامه )
51 دقیقه
تاریخچه پیدایش بورس (1 درسنامه )
4 دقیقه
آشنایی با مفاهیم ابتدایی (2 درسنامه )
7 دقیقه
بازارهای مالی (1 درسنامه )
6 دقیقه
راه های مشارکت در بازار سرمایه (1 درسنامه )
5 دقیقه
ساختار نهادهای بازار سرمایه (1 درسنامه )
1 دقیقه
معرفی نهادهای مالی (1 درسنامه )
5 دقیقه
توضیح وکارکرد درگاه های اینترنتی (3 درسنامه )
16 دقیقه
آشنایی اولیه باانواع ابزارهای رسیدن به موفقیت در بازار ها (3 درسنامه )
7 دقیقه
نکات کاربردی (3 درسنامه )
26 دقیقه
پنل های کارگزاری (2 درسنامه )
51 دقیقه
برای استفاده از سایت لطفا از مرورگر کروم استفاده کنید.
باز کردن کروم
دریافت کروم
نه بعدا
برای استفاده از سایت لطفا مرورگرتان را بروزرسانی کنید.
به روز رسانی
نه بعدا