راهنمای یافتن شغل مناسب در سامانه چراغ
اگر به تازگی از دانشگاه فارغالتحصیل شدهاید و در جستجوی اولین تجربهی شغلی خودتان هستید و یا اینکه از جایگاه شغلی فعلیتان رضایت ندارید، میتوانید با سامانه کاریابی، آموزش و استخدام چراغ همراه باشید. پیش از آنکه به بررسی فرصتهای شغلی در این سامانه بپردازید، لازم است نکاتی را پیرامون کاریابی به شما کاربران عزیز متذکر شویم. نکاتی که دانستن آنها به شما کمک میکند تا بدانید دقیقاً به دنبال چه چیزی هستید و با اطمینان خاطر در سامانهی هوشمند ما ثبت نام نمایید.
برای یافتن شغل مناسب چه باید کرد؟
از آنجایی که شغل هر شخصی بخش مهمی از زندگی اوست، شغل یابی و یافتن شغل مناسب برای افراد از اهمیت ویژهای برخوردار است. برای آنکه بتوانید موقعیت شغلی مورد نظر و دلخواه خودتان را بیابید، باید دو نکتهی اساسی را در نظر بگیرید. اولین کاری که باید انجام دهید این است که به یک شناخت عمیق و دقیق از خود و تواناییهایتان دست یابید. شما پس از آنکه تواناییهای خود را به خوبی شناختید، قطعاً بهتر خواهید فهمید که شغلی فراخور حالتان است و از چه کاری لذت خواهید برد. در گام بعدی آنچه که باید به آن توجه داشته باشید، کسب آگاهی کامل از نیازهای بازار کار میباشد. متاسفانه بسیاری از کارجویان به این موارد مهم در پروسهی کاریابی و استخدام هیچگونه توجهی ندارند. زمانی که شما بتوانید علایق و نقاط قوت خودتان و همچنین اقتضائات موجود در بازار کار را به خوبی بشناسید، به شغل ایدهآل خود دست خواهید یافت.
۱. علایق خود را کشف نموده و آنها را دنبال کنید!
برای آنکه علایق و اشتیاقات درونی خود را جهت یافتن شغل مناسب بیابید، ابتدا لازم است عمیقاً فکر کنید که از انجام چه کاری هرگز خسته نخواهید شد و احساس رضایت بیشتری خواهید داشت؟ مورد بعدی که برای کشف تعلقات خود باید به آن بیاندیشید این است که بدانید رسیدن به چه چیزهایی شما را خوشحال میکند. در گام بعدی باید از خودتان بپرسید که مطالعه و کنکاش در کدام حوزه برای شما لذتبخش میباشد؟ معمولا مسائلی که نسبت به آنها کنجکاو هستیم نقاطی را نشان ما میدهند که میتوانیم بفهمیم قطعاً به آن موضوع علاقمندیم. در نهایت آنچه که برای کشف اشتیاق میتواند به شما کمک نماید، مشکلاتی است که در صنعت و بازار کار شما را آزار دادهاند و شما در پی راهحلی برای رفع آن مشکلات هستید. این امر موجب میشود که شما به یک شخص عالی در آن بازار تبدیل شوید.
پس از آنکه علاقمندیهای خود را کشف کردید، باید تمام تلاشتان را برای دنبال کردن آنها به کار گیرید. بسیار مهم است که چیزهایی که شما را از دنبال کردن و یافتن علایقتان منع میکنند، به خوبی بشناسید و آن را برطرف نمایید. برای مثال اگر «ترس» یکی از موانع مهم در پیشرفت شما میباشد میتوانید دیدگاه و احساس بدتان را نسبت به آن عوض کنید. با انجام اینکار موفق به از بین بردن تمام موانع و سدهای پیش روی خود خواهید شد و به علایق و رویاهایتان دست خواهید یافت. مطمئن باشید زمانیکه تمایلات درونی خود را پیدا کردید، میتوانید در یافتن شغل دلخواهتان موفقتر عمل نمایید.
۲. نقاط قوت خود را بشناسید و آنها را تقویت نمایید
برای آنکه در یافتن شغل ایدهآل خود به موفقیت دست یابید، نیاز است تا نقاط قوت و توانمندیهای خودتان را به خوبی بشناسید. افرادی که بتوانند مشاغل منطبق با نقاط قوت خودشان را پیدا کنند، یقیناً انجام وظایف مرتبط با آن حوزهی شغلی به صورت روتین برایشان خستهکننده نخواهد بود. دو شخصیت متفاوت را در نظر بگیرید. تصور کنید که یکی از این افراد درونگرا و دیگری برونگرا باشد. معمولا افراد برونگرا از بودن در جمع و انجام کارهای تیمی لذت میبرند. بنابراین بهتر است که چنین افرادی به دنبال مشاغلی باشند که بتوانند در محیط کار با مشتریان و افراد زیادی در تعامل باشند. اما در مقابل افراد درونگرا، کار کردن به صورت فردی را ترجیح میدهند. این افراد همواره به دنبال مکانی آرام برای انجام فعالیتهای تخصصی خود میباشند. مشاغلی همچون برنامهنویسی، نویسندگی و... مناسب این تیپهای شخصیتی میباشد.
در مثال دیگر از تاثیر شناخت نقاط قوت بر روی کاریابی مناسب، دو شخص با تفکرات عملگرایانه و تحلیلگر را با هم مقایسه میکنیم. شخص عملگرا از توانایی آنالیز کردن و یا تجزیه و تحلیل در کار، برخوردار نخواهد بود. چرا که چنین افرادی ترجیح میدهند هرچه سریعتر تفکرات خود را به مرحلهی عمل برسانند. اما افراد تحلیلگر بهتر است به دنبال فرصتهای شغلی که با روحیات تحلیلگرایانهی آنها سازگار است باشند. این تیپ از شخصیتها میتوانند مغز متفکر یک سازمان و یا شرکت باشند.
همان طور که در این بخش توضیح دادیم، یافتن شغل متناسب با نقاط قوت و قدرت هر فرد موجب لذت بردن شخص از جایگاه شغلی که در آن است خواهد شد. تنها در این صورت است که افراد قادر خواهند بود از حداکثر پتانسیل خود در حوزهی کاریشان استفاده نمایند.
۳. یافتن شغل مطلوب ضمن آگاهی یافتن از نیازهای بازار کار، قطعی خواهد شد!
ممکن است این سوال در ذهن کارجویان ایجاد شود که اگر نقاط قوت و اشتیاق خود را یافتیم و فرصت شغلی متناسب با آن را انتخاب نمودیم، اما بعداَ متوجه شدیم که آن شغل مورد توجه جامعه نیست و در واقع درآمد کافی ندارد چه باید کرد؟ باید به اشتیاق خود ادامه دهیم و یا صرف نظر کنیم؟ پاسخ این سوال منفی است. در حقیقت، دو مرحلهی اول که برای شغلیابی مناسب بیان شدند، به خودشناسی افراد کمک میکنند. اما همانگونه که در ابتدای این مطلب اشاره کردیم، در مسیر رسیدن به شغل ایدهآل باید نیازهای بازار کار را نیز در نظر بگیریم. در صورتی که به شناخت کافی از تواناییها و پتانسیلهای خود دست یابیم اما نتوانیم احتیاجات صنعت و بازار کار را بشناسیم، هیچکدام از مهارتهای ما کارآمد نخواهند بود. در چنین حالتی قطعاً به درآمد کافی از شغل مورد نظر هم نخواهیم رسید.
برای آنکه به خوبی بتوانیم نیازهای موجود در بازار کار را کشف کنیم، لازم است تا مشکلات و کمبودهای پیش رو را شناسایی کنیم. پس از آن میتوانیم مهارتهای خود را طوری تنظیم نماییم که در حل مشکلات موجود در صنعت و بازار مفید واقع شویم. افرادی که به دنبال کاریابی و یافتن شغل خوب هستند، آیندهی بازار کار را در نظر خواهند گرفت. چرا که ما در عصری زندگی میکنیم که همه چیز در آن به سرعت در حال تغییر است. بنابراین بسیار مهم است که از ابزارها و تکنولوژیهای مورد استفاده، زودتر از رقبا با خبر شویم. چرا که این امر موجب میشود تا در استفاده از ابزارهای جدید بهتر عمل نموده و از آنها برای خود منبع درآمد ایجاد کنیم.
زمان آن فرا رسیده تا رزومه حرفهای خود را بسازید
پس از آنکه مطمئن شدید که چه شغلی مناسب شرایط شما میباشد و مهارتهای خود را در آن زمینه تقویت نمودید، میتوانید به نوشتن رزومه بپردازید. فراموش نکنید که ساخت یک رزومهی حرفهای شانس شما برای استخدام و شغلیابی را دو چندان خواهد کرد. شما کارجویان عزیز با استفاده از رزومهساز حرفهای در سامانهی کاریابی واستخدام چراغ، مشکلی در این زمینه نخواهید داشت. اگر نمیدانید که چگونه باید رزومه بنویسید، ما به شما پیشنهاد میکنیم تا آموزش آنچه از رزومه حرفه ای باید بدانید را در قسمت ویدئوهای اموزشی سامانه مشاهده نمایید و تمام فنون رزومه نویسی را بیاموزید. همچنین میتوانید از مقالات چگونه یک رزومه حرفه ای بنویسیم و نوشتن رزومه کاری؛ بایدها و نبایدها در بخش بلاگ، استفاده نمایید.
برای یافتن شغل مناسب خود بین آگهیهای شغلی جستجو نمایید
پس از ثبت نام در سایت استخدام چراغ و یا اپلیکیشن چراغ و ساخت رزومه میتوانید به جستجوی هزاران آگهی استخدام موجود در سایت استخدامی بپردازید. در قسمت شغل میتوانید به بانک مشاغل موجود در سایت دسترسی یابید. سپس با وارد کردن عنوان شغلی مورد نظر خود در قسمت جستجو، لیستی از مشاغل مرتبط برای شما نمایش داده خواهد شد. همچنین میتوانید با توجه به فیلترهای موجود در این بخش با توجه به رشتهی تحصیلی، موقعیت مکانی و نوع همکاری، موفق به یافتن شغل مورد نظرتان شوید. لازم به ذکر است که در سامانه استخدام هوشمند چراغ، شما حتی به جستجو هم نیاز ندارید چون که چراغ، شغلهای مناسب شما را بر اساس الگوریتمهای قوی و پیشرفتهاش به شما پیشنهاد میدهد.
رزومه خود را برای کارفرمایان ارسال نمایید
در آخرین مرحله و پس از یافتن شغل متناسب با شرایط خود و یا از بین شغلهای پیشنهاد شده توسط سیستم میتوانید برای کارفرمایانی که آگهی شغلی مورد نظر را منتشر کردهاند، رزومه ارسال نمایید. پیشنهاد ما به شما این است که رزومهی خود را به بهترین و جامعترین شکل ممکن بسازید. چرا که کارفرمایان علاقه دارند به یک شناخت کلی از کارجویان در کوتاهترین زمان دست یابند.
(مشاهده آگهی استخدام تهران)