5

موقعیت شغلی و آگهی استخدام کارشناس کشاورزی

2 سال پیش
2 سال پیش
3 سال پیش
3 سال پیش
توضیحات

استخدام کارشناس کشاورزی

کشور ایران با دارا بودن بیش از ۳۷ میلیون هکتار زمین کشاورزی، ۱۸ تا ۱۰۰ میلیارد متر مکعب منابع آبی قابل استفاده و ۱۴ اقلیم آب و هوایی گوناگون پتانسیل بسیار بالایی در بخش کشاورزی دارد. البته امروزه برای پیشرفت و توسعه‌ی این صنعت که محور توسعه اقتصادی کشور شناخته می‌شود، تلاش می‌شود از کشاورزی سنتی فاصله گرفت و به کشاورزی مکانیزه نزدیک شویم. به همین منظور ما به دانش و تخصصی نیاز داریم که در گرایش‌های مختلف مهندسی کشاورزی آموزش داده می‌شود.

گرایشهای رشته مهندسی کشاورزی

این رشته که از بین داوطلبان رشته‌های ریاضی و فنی دانشجو می‌پذیرد دارای ۱۰ گرایش است اما در حال حاضر سه گرایش مهندسی آب، مهندسی اقتصاد کشاورزی و مهندسی ماشین‌های کشاورزی دانشجو می‌پذیرند. 

گرایش آب

گرایش آب رشته‌ی مهندسی کشاورزی با آب در ارتباط است و افرادی که در این گرایش تحصیل می‌کنند با ویژگی‌های مختلف آب، نحوه به دست آوردن آن و همچنین شیوه‌های انتقال، مصرف و... آشنا می‌شوند. این رشته هم اکنون به دلیل کمبود منابع آبی یکی از مهم‌ترین زیرمجموعه‌های علوم کشاورزی در دنیا و همچنین کشور ما محسوب می‌شود. متخصصین این رشته باید به صورت مداوم در راستای افزایش راندمان محصولات کشاورزی با ارائه روش‌های نوین برای آبیاری فعالیت داشته باشند.

گرایش اقتصاد کشاورزی

این گرایش نیز یکی دیگر از زیرمجموعه‌های رشته مهندسی کشاورزی است و هدف آن تربیت افراد متخصصی است که با علوم اقتصادی آشنا باشند و بتوانند آن را در زمینه کشاورزی به کار بگیرند. افراد شاغل در این رشته یاد می‌گیرند از لحاظ اقتصادی بیشترین استفاده را از منابع موجود ببرند. در واقع هدف این رشته این است که بتوانیم با کود، آب، خاک و بذر بیشترین راندمان کاری را داشته باشیم.
این گرایش در مباحث کلان اقتصادی کشور هم نقش دارد و با ارائه راهکارهای موثر سعی می‌کند سیاست‌های دولت و مسئولین را به سمت بهینه کردن صنعت کشاورزی هدایت کند. در رشته اقتصاد نیز یک گرایش مهم به نام کشاورزی وجود دارد که با این گرایش متفاوت است و برعکس این رشته بیشتر اطلاعات ارائه شده در گرایش کشاورزی رشته اقتصاد مربوط به علوم اقتصادی می‌باشد.

گرایش ماشین آلات کشاورزی

همانطور که گفته شد امروزه تلاش می‌شود کشاورزی بیشتر به سمت صنعتی شدن و پیشرفته شدن حرکت کند. برای به دست آوردن موفقیت بیشتر و افزایش راندمان در این زمینه باید از ماشین‌آلات و تجهیزات مختلفی استفاده کنیم. گرایش ماشین آلات کشاورزی هم دقیقا به همین مورد می‌پردازد و با ارائه‌ی تجهیزات جدید و به روز تلاش دارد وضعیت کشاورزی را بهبود دهد.
دانشجویانی که در این رشته فعالیت می‌کنند در کنار دروس مربوط به رشته کشاورزی، برخی از دروس رشته مکانیک و برق را هم می‌خوانند و با ساختار تجهیزات مختلف کشاورزی هم آشنا می‌شوند. فارغ‌التحصیلان این گرایش می‌توانند به منظور آسان‌تر کردن و بهینه کردن فرآیندهای کشاورزی به طراحی و ساخت تجهیزات کشاورزی بپردازند.

وظایف کارشناس مهندسی کشاورزی

•    بررسی و تحلیل اثرات محیطی محصولات کشاورزی و تلاش برای کاهش اثرات زیست محیطی منفی این محصولات
•    نظارت بر مراحل مختلف پروژه‌های کشاورزی از جمله زه‌کشی، آبیاری و اصلاح
•    طراحی و ساخت ابزارآلات مختلف کشاورزی
•    آزمایش و تست ابزارآلات جدید مثل سم‌پاش‌ها، تجهیزات برداشت و ذخیره‌سازی
•    هدایت کشاورزان و صاحبان کسب و کارهای کشاورزی به منظور استفاده صحیح از زمین‌ و تولید بهینه محصولات
•    تعمیر و نگه‌داری ماشین‌آلات کشاورزی
•    فراهم کردن یک محیط امن برای کار کشاورزی از طریق کنترل و نظارت بر سیستم‌های آبرسانی، سرمایشی، گرمایشی، تهویه و...
•    طراحی و نظارت بر روش‌ها و فرآیندهای موردنیاز برای نگه‌داری و فرآوری محصولات کشاورزی
•    ممکن است بسته به اندازه‌ی شرکت و سازمان محل کار یک مهندس کشاورزی مسئولیت‌های مدیریت، هماهنگی فروش و بازاریابی را هم بر عهده داشته باشد.

مهارت‌ها و توانمندی‌های مورد نیاز برای استخدام شدن مهندس کشاورزی

•    توانایی بالا در تحلیل اطلاعات
•    داشتن خلاقیت بالا در حل مسائل
•    مهارت فنی، علمی، ریاضی و فناوری اطلاعات بالا
•    توانایی مدیریت و سازماندهی تیم‌های کاری
•    مهارت ارتباطی مناسب برای ارتباط با همکاران، کشاورزان و کارگران
•    به روز بودن و آگاهی از آخرین فناوری ها و پیشرفت های حوزه کشاورزی

بازار کار رشته مهندسی کشاورزی

بخش دولتی

افراد فارغ‌التحصیل از رشته مهندسی کشاورزی می‌توانند در اداراتی مثل جهاد کشاورزی، وزارت کشور، ادارات و موسسات علمی و پژوهشی، اداره ترویج کشاورزی و ارگان‌های دیگری که به کارشناس کشاورزی نیاز دارند مشغول به کار شوند. همچنین سازمان تحقیقات کشاورزی، سازمان بازرسی، صندوق بیمه محصولات کشاورزی، سازمان حفاظت نباتات، سازمان محیط زیست، سازمان برنامه و بودجه، وزارت تعاون، سازمان تعاون روستایی، مراکز تحقیقاتی، آزمایشگاه‌های تغذیه و اصلاح نژاد و... نیز بخش دیگری از ادارات و ارگان‌هایی هستند که می‌توانید به عنوان کارشناس مهندسی کشاورزی در آن‌ها مشغول به کار شوید.

بخش خصوصی

برای فعالیت در بخش خصوصی هم می‌توانید به آزمایشگاه‌ها و موسسات تحقیقاتی، مشاوره‌ای و همچنین شرکت‌های تولیدکننده‌ی محصولات و ادوات کشاورزی مراجعه کنید. برخی دیگر از موسسات خصوصی که نیازمند فارغ‌التحصیلان رشته‌های کشاورزی هستند عبارتند از مؤسسات تحقیقاتی دفع آفات و بیماری‌گیاهی، شرکتها و موسسات خصوصی کشت و صنعت، کلینیک‌های گیاه پزشکی، شرکتهای مبارزه با دفع آفات نباتی، سازمان تعاون روستایی، موسسات اصلاح، تولید و توزیع بذر و....

بخش آموزش عالی

برای استخدام مهندس کشاورز در بخش‌های دانشگاهی و آموزش عالی کشور به مدرک کارشناسی ارشد و بالاتر نیاز دارید. شما می‌توانید علاوه بر فعالیت در دانشگاه‌ها و موسسات آموزش عالی در آموزشکده‌ها و هنرستان‌های کشاورزی و مراکز فنی و حرفه‌ای نیز فعالیت داشته باشید. علاوه بر این مراکز سازمان های آموزش عالی و دانشگاه ها، آموزشگاه های جهاد کشاورزی و سازمان ترویج روستایی، آموزشگاه های آزاد و خصوصی و ... نیز برخی دیگر از بخش‌هایی هستند که به توانایی‌ها شما نیاز دارند.

این رشته برای چه کسانی مناسب است؟

همانطور که اطلاع دارید رشته‌ی کشاورزی و به صورت کلی شغل کشاورزی به صورت مستقیم و غیرمستقیم با طبیعت سر و کار دارد. برای تحصیل در این رشته شما باید علاقه زیادی به کار در محیط‌های روستایی داشته باشید. این رشته به شکلی نیست که بتوان کل روز را پشت میز نشست و پس از ساعت کاری به منزل مراجعه کنید. رشته کشاورزی یک کار زنده محسوب می‌شود و حتی رشته‌هایی هم که به صورت غیرمستقیم با آن در ارتباط هستند باید برخی مواقع در موقعیت‌های واقعی کشاورزی قرار بگیرند. به همین خاطر می‌توان گفت که مهم‌ترین عاملی که در زمان انتخاب این رشته باید به آن توجه کرد علاقه است. علاوه بر علاقه شما باید در دروس ریاضی و فیزیک هم قوی باشید تا بتوانید از قدرت تحلیل و بررسی خودتان نیز استفاده کنید.

درآمد مهندس کشاورزی

حقوق و درآمد رشته‌ی مهندسی کشاورزی نیز مثل اکثر شغل‌های دیگر به شرکتی که در آن فعالیت می‌کنید بستگی دارد. متاسفانه در حال حاضر به دلیل تعداد بالای فارغ‌التحصیلان این رشته و ظرفیت محدود کشور خیلی از افرادی فارغ‌التحصیل نمی‌توانند جذب بازار کار شوند. البته در صورتی که بتوانید در روستا یا شهر محل زندگی خودتان کارآفرینی کنید، می‌توان گفت که درآمد خیلی زیادی در انتظار شما قرار دارد.
آگهی شغلی کارشناس کشاورزی و آگهی شغلی دیگر رشته‌ها و تخصصها در چراغ ارائه می‌شود.

برای استفاده از سایت لطفا از مرورگر کروم استفاده کنید.
باز کردن کروم
دریافت کروم
نه بعدا
برای استفاده از سایت لطفا مرورگرتان را بروزرسانی کنید.
به روز رسانی
نه بعدا