26

موقعیت شغلی و آگهی استخدام کارشناس معماری

نقشه کش - صنعت جام
صنعت جام تهران، تهران
تهران، تهران
1 سال پیش
طراح معماری - صنعت جام
صنعت جام تهران، تهران
تهران، تهران
نیمه وقت
1 سال پیش
1 سال پیش
2 سال پیش
مهندس معمار - ماجا
ماجا تهران، تهران
تهران، تهران
2 سال پیش
2 سال پیش
3 سال پیش
3 سال پیش
3 سال پیش
3 سال پیش
3 سال پیش
طراح اتوکد - مشهد - رد پنل
رد پنل مشهد، خراسان رضوی
مشهد، خراسان رضوی
تمام وقت
3 سال پیش
3 سال پیش
کارشناس نقشه کشی - آکاد
آکاد تهران، تهران
تهران، تهران
تمام وقت
3 سال پیش
3 سال پیش
3 سال پیش
3 سال پیش
3 سال پیش
توضیحات

استخدام کارشناس معماری 

کارشناس معماری کیست؟

مهندس معماری با استفاده از تجربه و مهارت های خود، طراحی بیرونی و یا داخلی یک بنا و یا سازه را انجام می‌دهد. هدف اصلی از استخدام مهندس معماری، ساخت یک سازه با کیفیت و مقاوم در برابر خطرات احتمالی است. علاوه بر این موارد، مهندسان معماری باید تلاش کنند تا سازه طراحی شده ایمن، زیبا و راحت باشد. 
مهندسان معماری به صورت نزدیک با مهندسان عمران و همچنین پیمانکارهای پروژه همکاری می‌کنند. این افراد با استفاده از دانش تئوری و عملی در زمینه‌های مختلف از قبیل ساختمان‌سازی، الکترونیک، مکانیک، نورپردازی و .... سعی دارند تا یک طرح منحصر به فرد و زیبا را ارائه دهند.

وظایف مهندس معماری چیست؟

مهندسان معماری با استفاده از ذهن خلاق و ایده پرداز خود، باید تلاش کنند تا موانع احتمالی سر راه ساخت پروژه را پیشبینی کرده و با طراحی درست و بی نقص، از رخ دادن چنین پیش آمد‌هایی جلوگیری کنند. استخدام کارشناس معماری به طور کلی سلامت، یکپارچگی و زیبایی یک ساختمان را تضمین می‌کند. علاوه بر این، مهندسان معماری وظیفه دارند تا به روزترین و کم هزینه‌ترین راهکارها را برای پیشروی اهداف پروژه در نظر بگیرند. مواردی که تا به اینجا بیان کردیم، تنها بخشی از مسئولیت‌های یک مهندس معمار است. در ادامه نگاهی به سایر وظایف یک مهندس معمار خواهیم داشت.
•    برقراری ارتباط با شرکت‌های ساختمانی و مطلع شدن از نظرات مشتریان و سلیقه کارفرمایان
•    نیاز سنجی و بررسی به روزترین ترند‌های صنعت معماری در داخل و خارج کشور
•    بررسی و تحلیل وضعیت و ویژگی‌های زمین و محوطه اجرای پروژه
•    مشخص‌ کردن ویژگی‌های فیزیکی و همچنین تخمین مواد اولیه و تجهیزات مورد نیاز برای اجرای پروژه 
•    ارائه برنامه‌ای جامع در خصوص زمان بندی و نحوه صرف بودجه برای پروژه
•    طراحی و ساخت نقشه‌های ساختمانی با استفاده از مدل‌سازها و نرم افزارهای کامپیوتری
•    نیاز‌سنجی بخش‌های مختلف پروژه و همکاری با کارشناسان حوزه‌های ‌مرتبط با ساختمان سازی اعم از مکانیک، برق، عمران و ... و شرکت در جلسات و ارائه نظرات کارساز
•    ارتباط با کارشناسان پیمانکاری در زمینه استخدام و آموزش کارگران مشغول در پروژه
•    شرکت در جلسات مربوط به انعقاد قرارداد با شرکای تجاری و پیمانکار‌ها
•    بازدید از محل پروژه و بررسی نکات ایمنی و اطمینان از سلامت پروژه
•    بررسی مستندات و ارائه پیشنهادات سازنده و اجرایی در حین ساخت پروژه برای بهبود روند پیشرفت آن

تحصیلات مورد نیاز جهت استخدام به عنوان کارشناس معماری

راه ورود به حوزه معماری، گذراندن دوره‌های عملی معتبر و یا تحصیلات مرتبط دانشگاهی است. دروس ابتدایی این رشته به طور گسترده شامل پایه‌های ریاضیاتی و اصول مهندسی می‌شوند. مباحث درسی بیشتر حوزه‌های طراحی و نقشه کشی، فیزیک، ریاضیات، ساختار سیستماتیک و مسائل طبیعی و محیطی را در بر می‌گیرند. جنبه‌های عملی این رشته نیز بیشتر حول محور تدریس شیوه‌های ارائه مشاوره و ارتباط با کارفرمایان و پیمانکاران قرار می‌گیرد. علاوه بر این، بسیاری از دانشجویان رشته معماری نیاز به انجام پروژه‌های عملی برای قبولی در بسیاری از واحد‌های دانشگاهی خود دارند. این کار ایشان را پیش از استخدام در یک شرکت مهندسی و انجام کارهای مرتبط با ساخت و ساز، برای چالش‌های پیش رو در این موقعیت شغلی آماده می‌سازد. به همین دلیل است که بسیاری از کارفرمایان، تنها به دانش تئوری متقاضیان استخدام اهمیت نمی‌دهند و میزان تجربه کاری و آزمایشات عملی آن‌ها را نیز بررسی می‌کنند.
البته در مواقعی که مهندس معمار قصد فعالیت در زمینه نظارت پروژه را دارد، ملزم به دریافت پروانه اشتغال به کار نظارت از سوی سازمان نظام مهندسی است. چرا که بسیاری از نهاد‌ها اجرایی و شهرداری، تنها نقشه‌هایی را قبول دارند که توسط کارشناسان رسمی طراحی شده باشد. به همین دلیل یکی از شروط کارفرمایان برای استخدام مهندس معماری، داشتن مجوز رسمی است.

چشم انداز صنعت معماری و مشاغل مرتبط با این حوزه

بر اساس آمار و اطلاعات منتشر شده توسط اداره کار ایالات متحده آمریکا، انتظار می‌رود تا تعداد متقاضیان برای کارهای مرتبط با مهندسی معماری، در سال‌های آتی به میزان قابل توجهی افزایش پیدا کند. طبق اعلام این نهاد، تنها در سال ۲۰۱۶، مشاغل حوزه معماری حدودا ۲۰ درصد افزایش داشته‌اند. موقعیت‌های شغلی حوزه معماری شامل مواردی از قبیل مهندسی معماری، طراح فنی ساختمان‌ها، ناظر اجرای طرح، سرپرست دفاتر مشاوره و ... می‌شوند. همچنین افرادی که تحصیلات بالاتری دارند، قادر خواهند بود تا به کار‌هایی مانند طراحی و ساخت ماکت و همچنین طراحی داخلی روی بیاورند. 
به صورت کلی، پیشبینی می‌شود که تا پایان سال ۲۰۲۶، میزان استخدام مهندسان معماری سالانه بیش از ۶ درصد افزایش پیدا کند. در حالی که عدد رشد سایر رشته‌ها چیزی در حدود ۴ درصد تخمین زده شده است.

درآمد مهندس معماری

طبق اعلام اداره کار آمریکا، بازه حقوقی یک مهندس معماری به صورت سالانه حداقل ۵۷ هزار دلار و حداکثر ۱۲۰ هزار دلار تخمین زده می‌شود. البته این میزان درآمد به صورت مستقیم به نوع پروژه و توافق مهندس و کارفرما نیز بستگی دارد. در سال ۲۰۱۷ درآمد برخی از مدیران ارشد معمار (که در نهادهای دولتی و رسمی فعالیت می‌کردند) به بیش از ۱۷۰ هزار دلار هم رسیده بود.
در خصوص بازار ایران نیز درآمد یک مهندس معمار، رابطه کاملا مستقیمی با میزان تجربه و دانش فنی او در اجرای پروژه و همچنین داشتن مجوز فعالیت از طرف سازمان نظام مهندسی دارد. به عنوان مثال، مهندسان معماری که پروانه اشتغال به کار نظام مهندسی دارند، هزینه قابل توجهی در ازای تایید نقشه‌های ساختمانی دریافت می‌کنند. بسیاری از مهندسان معماری هم علاقه‌ای به استخدام در نهاد‌های دولتی ندارند و در عوض، ترجیح می‌دهند در شرکت‌های خصوصی مشغول فعالیت شوند. بسته به میزان سابقه کار و مهارت، یک مهندس معمار می‌تواند با استخدام شدن در شرکت‌های خصوصی، درآمد چشمگیری داشته باشد.

برای استفاده از سایت لطفا از مرورگر کروم استفاده کنید.
باز کردن کروم
دریافت کروم
نه بعدا
برای استفاده از سایت لطفا مرورگرتان را بروزرسانی کنید.
به روز رسانی
نه بعدا