4

موقعیت شغلی و آگهی استخدام طراح دکوراسیون داخلی

طراح معمار - دیماس
دیماس تهران، تهران
تهران، تهران
تمام وقت
1 سال پیش
کناف کار حرفه ای - اون با ما
اون با ما تهران، تهران
تهران، تهران
3 سال پیش
طراح داخلی و نما - آکاد
آکاد تهران، تهران
تهران، تهران
تمام وقت
3 سال پیش
طراح دکوراسیون داخلی - کد ایران
کد ایران تهران، تهران
تهران، تهران
تمام وقت
3 سال پیش
توضیحات

استخدام طراح دکوراسیون داخلی 

رشته طراحی دکوراسیون داخلی، یکی از شاخه‌های تخصصی مهندسی معماری می‌باشد که در حال حاضر علاقه‌مندان زیادی را برای ورود به دانشگاه‌های داخلی و خارج از کشور به خود جذب کرده است و از محبوبیت بالایی برخوردار می‌باشد. ورود به رشته‌ی معماری سرآغازی است برای تمام کسانی که رویای تبدیل شدن به یک طراح دکوراسیون داخلی حرفه‌ای را در سر می‌پرورانند. علاوه بر این برخی از موسسات آموزش عالی و یا فعالان این عرصه در داخل کشور، اقدام به برگزاری دوره‌های تخصصی این رشته به‌ صورت آزاد می‌نمایند و مدرک معتبر در این زمینه به کارآموزان خود اعطا می‌نمایند. در این مطلب به بررسی شرایط و ویژگی‌های لازم برای استخدام طراح دکوراسیون داخلی خواهیم پرداخت. همچنین راجع به بازار کار و درآمد این رشته‌ی پرطرفدار نیز صحبت خواهیم کرد.

طراحی داخلی چیست؟

پیش از آن‌که به بررسی شرایط لازم برای استخدام طراح دکوراسیون داخلی بپردازیم، بهتر است با دو مفهوم طراحی داخلی و طراح داخلی آشنا شویم. بنا بر یک تعریف علمی، طراحی داخلی هنر و علم ارتقای درون یک فضا و محیط به حساب می‌آید که هدف از آن ایجاد محیطی بر پایه‌ی سلامت روحی و زیبایی شناختی سازه‌ای است که در آن افرادی زندگی خواهند کرد. طراحی داخلی در اصطلاح کلی یک حرفه‌ی چند منظوره است که متشکل از برنامه‌ریزی، توسعه‌ی ذهنی، ساخت و تولید، بازرسی و نظارت عمومی و ارتباط با مالکان می‌باشد و ارتباط نزدیکی با معماری دارد. خلاصه‌ی کلام این‌که رسالت اصلی طراحی داخلی این است که میان عناصری که کلیت یک فضا و ساختمان را تشکیل می‌دهند، هماهنگی ایجاد نماید. سبک کلاسیک، مدرن، مینیمال و سبک یونان باستان، ۴ سبک اصلی و پررونق در طراحی دکوراسیون داخلی در ایران هستند.

طراح دکوراسیون داخلی کیست؟

طراح دکوراسیون داخلی شخصی است که اطلاعات زیادی راجع به چیدمان فضاهای داخلی دارد و برای این کار از ایده‌های نو و خلاقانه کمک می‌گیرد. یک طراح داخلی باید از طیف وسیعی از رشته‌های مختلف از جمله معماری، دکوراسیون و غیره آگاهی داشته باشد. همچنین این افراد با متخصصان بسیاری از زمینه‌های دیگر کار می‌کنند. از جمله این متخصصان می‌توان به معماران، پیمانکاران عمومی، نقاشان، لوله‌کش‌ها، متخصصین برق، سازندگان مبل و غیره اشاره کرد. لازم به ذکر است که طراحان داخلی اغلب با دکوراتورهای داخلی اشتباه گرفته می‌شوند. البته این یک اشتباه طبیعی و مورد انتظار است. چرا که طراحان داخلی باید بتوانند کارفرمایان را در زمینه‌ی دکوراسیون فضایشان راهنمایی کنند. به ویژه زمانی که طرح نوع خاصی از دکوراسیون را می‌طلبد. اما در اصل زمانی که کارفرمایان اقدام به انتشار آگهی استخدام طراح دکوراسیون داخلی می‌نمایند، وظایفی متفاوت از یک دکوراتور داخلی را از او انتظار دارند.

تفاوت طراح داخلی و دکوراتور داخلی

یکی از واضح‌ترین و اساسی‌ترین تفاوت‌های بین طراحان داخلی و دکوراتورهای داخلی تفاوت در گستره‌ی دانش تخصصی آن‌ها می‌باشد. یک طراح دکوراسیون داخلی با داشتن دانش عمیق درباره‌ی طیف وسیعی از رشته‌ها و تخصص‌ها، باید بتواند فضایی را ایجاد کند که نه تنها جذاب باشد، بلکه به درستی بر طبق قوانین و مقررات نیز عمل نماید. طراحان داخلی اغلب به دلیل نقش نظارتی و برنامه‌ریزی‌شان، نقش کاملی در دکوراسیون فضا دارند و در واقع مانند یک مدیر پروژه عمل می‌کنند که دستی به همه‌ی کارها دارد. از آن‌جایی که طراحان داخلی دسترسی همه جانبه به فضاهای موجود در پروژه دارند، پیش از شروع کار به کارفرمایان مشاوره‌های لازم را خواهند داد. اغلب دولت‌ها نیاز به استخدام طراح دکوراسیون داخلی دارند که که گواهینامه‌ی طراحی داخلی و مجوزهای لازم برای کارشان را دارند.
اما دکوراتورهای داخلی با داشتن دانش عمیق‌تر در مورد اصول، سبک‌ها و گرایشات موظف به کار در فضایی توسعه یافته برای ایجاد یک حس خاص در آن فضا هستند. آن‌ها پایه‌های فضا را دستکاری نمی‌کنند و در عوض قادر به دیدن امکانات موجود در آن هستند. در مجموع طراح داخلی مدیر اجرایی است و می‌تواند دکوری را طراحی کند، اما دکوراتور فقط وظیفه‌ی اجرا یا پیاده‌سازی را بر عهده دارد. معمولا طراحان داخلی با دکوراتورهای داخلی همکاری می‌کنند. با این حال معمولا دکوراتورهای داخلی با متخصصان سایر  مشاغل همکاری نمی‌کنند در حالی‌که طراحان داخلی این کار را انجام می‌دهند اما گاهی هم ممکن است یک نفر هر دو کار را انجام دهد. یعنی یک کارفرما با استخدام طراح دکوراسیون داخلی می‌تواند وظایف یک دکوراتور را نیز از او انتظار داشته باشد. پس اگر شخصی بتواند در هر دو زمینه تخصص‌های لازم را کسب نماید، قطعاً درآمد بالاتری هم خواهد داشت.

وظایف کلیدی برای استخدام طراح داخلی

عمدتا افرادی که فارغ‌التحصیل رشته‌ی طراحی دکوراسیون داخلی هستند، دفتر کار شخصی برای خودشان راه‌اندازی می‌کنند و افرادی را در آن استخدام می‌کنند. اما شرکت‌هایی که اقدام به استخدام طراح دکوراسیون داخلی می‌نمایند، وظایفی به قرار زیر را از آن‌ها انتظار دارند: 
    نظارت بر نصب و اجرای طرح‌ها
    تهیه‌ی طرح اولیه برای نشان دادن به مشتریان
    ملاقات با مشتریان جهت آگاهی یافتن از نیازها و نظرات ایشان
    بازدید از پروژه به منظور حصول اطمینان از رضایتمندی مشتریان
    ایجاد طرح‌ها مطابق با نیازها و بودجه‌ی مشتریان و نوع ساختمان
    تهیه‌ی مبلمان، پارچه‌ها، کف‌پوش‌ها و پوشش دیوارها در صورت لزوم
    مشاوره دادن به مشتریان در خصوص رنگ‌ها، پارچه‌ها، وسایل و مبلمان
    ایجاد طرح‌های نهایی با کمک برنامه‌های کامپیوتری همچون vray و autocad
    تهیه‌ی پروپوزال شامل زمان‌بندی و تخمین هزینه‌های پروژه و تحویل آن به مشتریان
    کسب اطلاعات کافی از محصولات، مواد و تجهیزات مرتبط با پروژه‌ها که در بازار موجود هستند
    برقراری تعامل سازنده با مشتریان جهت دستیابی به درک عمیق از ویژگی‌ها و نیازهای خاص هر مشتری

کدام ویژگی‌های شخصیتی برای استخدام طراح دکوراسیون داخلی مناسب هستند؟

توجه به ویژگی‌های شخصیتی اشخاص یکی از عوامل مهم در رضایت شغلی به حساب می‌آید. فرقی نمی‌کند که در کدام یک از موقعیت‌های شغلی بخواهید استخدام شوید. در هر حال تناسب شغل و شخصیت نتایج بهتری را برای کارکنان و کارفرمایان فراهم خواهد آورد. برای استخدام طراح دکوراسیون داخلی هم افراد با ویژگی‌های شخصیتی زیر مناسب هستند:
    برخورداری از مهارت عالی در سازمان‌دهی
    داشتن خلاقیت برای تطبیق دادن پروژه‌های اجرایی با نیازهای مشتریان
    برخورداری از مهارت‌های ارتباطی موثر جهت همکاری با تامین‌کنندگان، پیمانکاران و مشتریان
    داشتن مهارت روانشناسی بالا جهت شناسایی عادات و افکار مردم و خلق فضاهای کاربردی متناسب برای آن‌ها
    داشتن مهارت مدیریت پروژه  برای کنترل و مدیریت عوامل مختلف شامل نصاب کف‌پوش، نصاب در و پنجره، چوبکاران، نقاشان و...

بازار کار و آینده‌ی شغلی طراح دکوراسیون داخلی

در حال حاضر استخدام طراح دکوراسیون داخلی در جایگاه‌های مختلفی در بازار کار امکان‌پذیر است. طراح داخلی می‌تواند در شرکت‌های مشاوره‌ی طراحی مشغول فعالیت شود. همچنین می‌تواند به صورت مستقل در دفتر شخصی خودش کار کند و یا اینکه به صورت پروژه‌ای با شرکت‌های طراحی قرار داد ببندد. این افراد در صورت داشتن تخصص و تجربه‌ی بیش‌تر می‌توانند به کارهایی مانند طراحی صحنه‌ی تئاتر، طراحی نمایشگاه‌ها و غیره بپردازند. همچنین به دلیل کمبود اساتید معماری داخلی در دانشگاه‌های کشور، فارغ‌التحصیلان مقطع کارشناسی و بالاتر این حوزه می‌توانند برای تدریس جذب دانشگاه‌های کشور شوند. طراحی دکوراسیون داخلی برای منازل، شرکت‌ها و...، طی سال‌های اخیر مورد توجه بیش‌تری از سوی مردم قرار گرفته است. بر همین اساس می‌توان گفت که اکنون بازار کار بهتری نسبت به گذشته پیش روی طراحان داخلی قرار گرفته است. البته با توجه به رقابت شدید در این شغل، شانس موفقیت افراد با تجربه و متخصص بیش‌تر است.

میزان حقوق و درآمد طراح دکوراسیون داخلی

در حال حاضر آمار دقیقی از میزان درآمد این افراد در داخل کشور در دسترس نیست. اما دستمزدی که یک طراح دکوراسیون داخلی دریافت می‌کند، به عوامل مختلفی همچون سابقه، میزان تخصص، محل زندگی و وظایف محوله‌ی وی دارد. طراحانی که به استخدام شرکت‌های خصوصی در می‌آیند، درآمدهای متفاوتی دارند. طراحان داخلی هم که خود یک شرکت مستقل راه‌اندازی می‌کنند، درآمدشان به میزان فعالیت و سفارش‌هایی که از مشتری دریافت می‌کنند بستگی دارد. اما آخرین آمارهای سال ۲۰۲۰ در سایت معتبر Glassdoor نشان می‌دهند که در خارج از ایران و در ایالات متحده متوسط دریافتی یک طراح دکوراسیون داخلی در سال ۵۰.۲۲۴ دلار می‌باشد. 

برای استفاده از سایت لطفا از مرورگر کروم استفاده کنید.
باز کردن کروم
دریافت کروم
نه بعدا
برای استفاده از سایت لطفا مرورگرتان را بروزرسانی کنید.
به روز رسانی
نه بعدا