5

موقعیت شغلی و آگهی استخدام برنامه نویس دلفی

برنامه نویس ارشد دلفی - طب ورایانه
طب ورایانه تهران، تهران
تهران، تهران
تمام وقت
1 سال پیش
فوری
برنامه نویس delphi - malek
malek تهران، تهران
تهران، تهران
تمام وقت
2 سال پیش
فوری
کارشناس برنامه نویسی دلفی - طب و رایانه
طب و رایانه تهران، تهران
تهران، تهران
تمام وقت
3 سال پیش
برنامه‌نویس دلفی - طرفه نگار
طرفه نگار تهران، تهران
تهران، تهران
تمام وقت
3 سال پیش
توضیحات

استخدام برنامه نویس دلفی

اگر دانشجوی رشته‌ی‌کامپیوتر هستید و یا به برنامه‌نویسی علاقمندید و قصد دارید پا به دنیای بی حد و حصر برنامه‌نویسان بگذارید، ممکن‌است انتخاب شما برای شروع برنامه‌نویسی، «دلفی» باشد. پیش از شروع‌ کار به‌عنوان یک برنامه ‌نویس دلفی و موفقیت برای استخدام در این‌ زمینه، لازم است تا اطلاعاتی دقیق راجع به برنامه ‌نویسی ‌دلفی داشته‌باشید.
 

معرفی دلفی و برنامه نویس ‌دلفی

دلفی (Delphi) به‌عنوان کامپایلر پاسکال و بستری برای توسعه‌ی‌ نرم‌افزار است که برخی آن را ویژوال ‌پاسکال (Visual Pascal) نیز می‌خوانند. از آنجایی‌که دلفی در واقع خود یک زبان مستقل نیست و بر مبنای پاسکال شی‌گرا ایجاد شده‌است در گذشته به‌نام Object-Pascal شناخته ‌شده‌بود و کامپایلرهای آن نیز همانند پاسکال شی‌گرا می باشند.
دلفی یک محیط نرم‌افزاری توسعه‌یافته است که پیش‌تر برای طراحی نرم‌افزارهای تحت‌ویندوز کاربرد داشت، اما  امروزه برای تولید نرم‌افزارهای تحت سیستم ‌عامل ‌لینوکس و دات‌نت نیز به‌کار می‌آید. دلفی در اصل برای توسعه‌ی‌ برنامه‌های رومیزی و پایگاه‌های داده‌ای سازمانی می‌باشد، اما به‌عنوان یک ابزار چند‌منظوره برای طراحی انواع گوناگون از پروژه‌های نرم‌افزاری نیز مورد استفاده قرار می‌گیرد.
یک برنامه‌نویس دلفی باید مسلط به برنامه ‌نویسی دلفی، بانک‌های‌اطلاعاتی SQL Server (کوئری نویسی، استورپروسیجر و …) وطراحی گزارشات با یکی از کامپوننت‌های قدرتمند دلفی باشد.
 

تاریخچه‌ی پیدایش برنامه نویسی دلفی

دلفی نسل جدید کامپایلر‌های پاسکال است که شرکت Borland نخستین ‌بار در سال ۱۹۹۵، همزمان با ایجاد اولین نسخه‌ی پاسکال توسط Andres Hejlsberg، آن را منتشرکرد. این‌ محصول بعدها به شرکت امبارکادرو (Embarcadero) فروخته شد. دراصل دلفی، یکی‌از اولین ابزارهایی بود که از توسعه‌ی نرم‌افزار بر مبنای متدولوژی ‌راد (RAD: Rapid application development) یعنی تولیدوتوسعه‌ی سریع برنامه‌های‌ کاربردی پشتیبانی می‌کرد.
در ابتدا نرم ‌افزارهای دلفی به صورت مستقیم از کتابخانه‌های ویندوز و کتابخانه‌ی مخصوص خود به‌نام VCL استفاده می‌کردند. اما از نسخه‌ی دلفی۶ به‌بعد برای برنامه‌نویسان‌دلفی، امکان استفاده از دات‌نت هم به آن اضافه‌شد. 
 

نسخه‌های مختلف دلفی برای برنامه نویسان دلفی

کامپایلر دلفی ترکیبی از بیش از چند دهه تجربه‌ی معماری بهبود یافته‌ی کامپایلر‌های 32 بیتی و طراحی کامپایلر پاسکال است. اگرچه قابلیت این کامپایلر با گذشت زمان پیشرفت قابل توجهی داشته‌است ولی سرعت آن چندان کاهش ‌نیافته و همچنان از سرعت بالایی برخوردار است. Borland Pascal و Turbo Pascal کامپایلرهای ۱۶بیتی با کد محلی ارزان قیمت بودند که در طی سال‌ها تجدید چاپ شدند و در اصل برای تولید برنامه‌های نمایش ‌متن استفاده می‌شدند. همزمان با حمایت از رابط‌های‌گرافیکی‌کاربر توسط ۳٫۱Microsoft Windows، کامپایلر Borland Pascal تکمیل شد و به عنوان زبان زیرمجموعه معرفی شد.
از سال ۱۹۹۵ تا سال ۲۰۰۶ تمام نسخه‌های ۱ تا ۱۰ دلفی در شرکت بورلند تولید و توسعه یافتند و به همین‌جهت با نام تجاری Borland عرضه‌شدند. پس از آن و در سال ۲۰۰۷ با واگذاری فروش دلفی به شرکت امبارکادرو نسخه‌های ۱۱ تا ۱۳ آن با نام Code Gear Delphi وارد بازار شدند. از سال ۲۰۱۰ به بعد هم نسخه‌های مختلف دلفی با نام تجاری Embarcadero Delphi XE در اختیار برنامه‌نویسان قرار گرفتند.
نکته‌ی قابل توجه برای برنامه ‌نویسان ‌دلفی این است که در میان کاربران ایرانی دلفی ۷ پرطرفداترین است. این کامپایلر از نظر کارایی، ثبات و سرعت فوق‌العاده ‌است. اما باید گفت که محصولات جدید امبارکادرو از نظر پشتیبانی از برنامه‌نویسی برای صفحات لمسی، یونیکد و همچنین راحت‌تر شدن برنامه ‌نویسی نسبت به دلفی ۷، پیشرفت‌های غیرقابل اغماضی داشته‌اند.
 

مزایای دلفی برای برنامه نویسان دلفی

    دارای Syntax (نحوه‌ی‌ نوشتن و قرارگیری کلمات و عبارات به صورت صحیح) بسیار واضح که منجر به ایجاد کدهای قابل‌خواندن می‌شود.
    یک IDE جامع که موجب پیاده‌سازی GUIها با کشیدن و رها کردن، طراحی آسان یک UI خوب، افزودن کنترل‌کننده‌ی رویداد و تست آن در زمان مناسب می‌شود.
    مکانیسم گسترده‌ای که ایجاد ساده‌ی کامپوننت‌هایی را برای برنامه‌نویس‌دلفی امکان‌پذیر می‌سازد که می توانند در IDE ادغام شوند.
    مبتنی بر Pascal String است؛ طول رشته‌ها در آن به‌صورت یک عدد ذخیره می‌شود.
    پشتیبانی از تمام APIهای ویندوز
    محیط کاربر پسند و آسان، که البته این مورد بستگی به برنامه‌نویسان‌دلفی دارد.
    کم بودن خطاهای منطقی و زمان اجرا، به دلیل مقید بودن دلفی 
    یک معماری جالب برای پیاده‌سازی برنامه‌های دسکتاپ سرویس‌دهنده، مثل پشتیبانی از پایگاه داده‌های SQL 
 

معایب دلفی برای برنامه نویسان ‌دلفی

    هنوز کامپایلر ۶۴ بیتی برای دلفی منتشر نشده‌است. (هرچندکه ویدئوهایی از امبارکادیرو به نمایش درآمده است که در آن برایCPU های ۶۴ بیتی برنامه نوشته می‌شود، ولی به صورت عمومی وجود ندارد)
    هر نسخه‌ی جدید دلفی سعی در سازگاری با نسخه‌های پیشین دارد که به برنامه‌نویس‌ دلفی این امکان را می‌دهد تا بدون اینکه در توابع و رابط‌ها مشکلی پیش بیاید، کدهای ارث‌برده‌شده بسازند. اما برخی از توسعه‌دهندگان احساس می‌کنند این توجه به سازگاری، از تحول در دلفی جلوگیری‌کرده و باعث کهنگی و از رده خارج شدن تصمیمات طراحی در کتابخانه‌های استاندارد کلاس (VCL/RTL) شود.
 

برنامه‌های تولیدی توسط دلفی و برنامه نویسان ‌دلفی 


نرم‌افزارهای ‌محاسباتی
Intuit Lacerte
نرم‌افزار میکس و افکت‌گذاری موزیک
FL Studio
محصولات کدگیر
CodeGear Delphi، CodeGear C++ Builder، Borland JBuilder versions 1 and 2
نرم‌افزارهای مهندسی
Altium Designer/Protel (electronics design)
نمایش دهنده‌ی عکس
 FastStone Image Viewer، FuturixImager، Photofiltre
گسترش و مدیریت پایگاه داده
 MySQL Tools (Administrator، Query Browser)، TOAD
پیام دهنده‌ی اینترنت
Skype (VoIP and IM)، QIP (IM)، The Bat! (e-mail کاربر)، PopTray (E-mail چک‌کننده‌ی)، FeedDemon (feed viewer)، XanaNews، Xnews (خواننده‌ی اخبار گروهی)
نویسندگی شبکه
Macromedia HomeSite (HTML ویرایش‌گر)، TopStyle Pro (CSS ویرایش‌گر)، Macromedia Captivate (screencast)
توسعه‌ی نرم‌افزار
Dev-C++ (IDE)، DUnit (unit testing)، Help & Manual (help system authoring)، Inno Setup (installer engine)
جستجوگر شبکه (پوشش MSIE)
Avant Browser، Netcaptor
تسهیلات
Spybot - Search & Destroy، Ad-Aware (anti-spyware)، jv16 PowerTools، Total Commander (file manager)، Copernic Desktop Search، PowerArchiver، Beyond Compare(file comparison) ، WordWeb (dictionary/thesaurus

 

اصول لازم برای یادگیری برنامه نویسی دلفی

برنامه‌نویسی دلفی، بیشترین قدرت را در زمینه‌ی تولید نرم افزارهای محاسباتی دارد. پیشنهاد می‌کنیم برای پذیرش در امر استخدام به‌عنوان یک برنامه‌ نویس دلفی، به دنبال یادگیری کاربردی این زبان برنامه‌نویسی باشید. یادگیری این زبان بسیار ساده است و نیاز به دانش خاصی نیست. تنها با کمی تلاش و تمرین و تکرار، می‌توانید به مراحل پیشرفته و در نهایت کار با بانک‌اطلاعاتی دست‌یابید.

۱- آشنایی با اجزای زبان برنامه نویسی دلفی

ابزار‌های موجود در برنامه‌نویسی دلفی بسیار قدرتمند هستند. شناخت این ابزارها قطعاً به شما کمک خواهدکرد که ساده تر کدنویسی نمایید. استفاده از ابزارها، منوها و پنجره‌های مختلف را یاد بگیرید. در زبان برنامه نویسی دلفی، متغیرهای مختلفی استفاده می‌شوند که عملیات تبدیل بین متغیرها از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است. شما در زبان برنامه نویسی دلفی بایستی از حلقه‌های تکرار (while،for و case) به‌درستی استفاده‌نمایید. تصمیم گیری صحیح در زبان برنامه نویسی دلفی بسیار مهم و ضروری است و زبان برنامه نویسی دلفی بدون شرط گذاری هیچ مفهومی ندارد. اگر دقت‌کنید روال نرم‌افزارهای حسابداری مثل «هلو» که با زبان دلفی نوشته شده‌اند، بر اساس شرط می باشد.

۲- ایجاد پروژه‌ی کاربردی با زبان برنامه نویسی دلفی

برای یادگیری زبان دلفی یا هر زبان برنامه‌نویسی دیگری، پیشنهاد می‌کنیم روال را به صورت پروژه‌محور ادامه دهید. ایجاد یک پروژه‌ی تست، برای کدنویسی‌های کاربردی می تواند به شما کمک شایانی نماید. در واقع این پروژه یک بار نوشته شده و بارها مورد استفاده قرار می‌گیرد. مقایسه بین مقادیر مختلف و به‌دست آوردن جواب درست، به شما اجازه می‌دهد که درک بهتری نسبت به زبان برنامه‌نویسی دلفی (به‌دلیل وجود exe) داشته باشید. استفاده از عملگرهای ریاضی و منطقی در قالب پروژه‌ی ساده‌ی ماشین‌حساب، بسیار کمک‌کننده ‌است. قطع به‌یقین، همین روال های ساده موجب می‌شوند تا با این زبان بیشتر آشنا شوید.

۳- کار با بانک اطلاعاتی دلفی

برای ایجاد یک بانک اطلاعاتی دقیق، لازم است تا در ابتدا فرم های پروژه را با دقت طراحی نمایید. تعداد فرم و محتویات آن، باید مطابق با یک استراتژی دقیق تعیین شود. توجه داشته‌باشید که فرم‌ها در بانک اطلاعاتی از اهمیت بسیار ویژه ای برخوردار هستند. پس از ساخت فرم ها به اندازه‌ی لازم، می بایست فرم‌ها و کنترل‌ها به جداول بانک‌اطلاعاتی متصل شوند. پس از آن، برای عملیات اصلی ثبت، حذف، ویرایش و جستجو، کدنویسی‌نمایید. به طور کلی زبان برنامه‌نویسی‌دلفی در بخش پایگاه‌داده، نیاز به دقت بالایی دارد. پس از اعمال ۴ عمل اصلی باید به شرط‌های مختلف که برای فرم‌های ورود گذاشته می‌شود دقت شود، ابتدا کدنویسی فرم ورود توسط برنامه‌نویس‌دلفی انجام‌میشود و سپس شرط‌های لازم به دقت تست خواهند شد.

۴- کار با فایل‌های متنی در زبان برنامه نویسی دلفی

فایل های متنی که با زبان برنامه‌نویسی ‌دلفی نوشته می‌شوند می‌توانند به اشکال مختلف تهیه‌شوند. همچنین مدل‌های مختلفی از فرم‌ها در زبان برنامه‌نویسی ‌دلفی وجود دارد که براساس سلیقه و شرایط پروژه‌ی شما، در انواع‌مختلف اعمال خواهند شد.
نکته‌ی اساسی در این قسمت، گزارش‌گیری است که یک یاری‌دهنده‌ی ایده‌آل برای برنامه‌ نویس‌ دلفی به‌حساب می‌آید. در این بخش تمامی خطاها به سرعت قابل بررسی هستند، به‌همین دلیل زمان زیادی از شما گرفته نخواهد شد.

۵- نمایش ساعت در زبان برنامه نویسی ‌دلفی

استفاده از تایمر در این زبان از اهمیت ویژه‌ای برای برنامه‌نویسان‌ دلفی برخوردار است. به‌عنوان مثال، فایل پروژه‌ی شما باید به صورت کاربردی طراحی شود و برای اعمال تایمر نیز قابل‌قبول باشد. در حالت کلی، اگر نگاهی به برنامه‌های‌مختلف داشته‌باشید مشخص‌می شود که نمایش ساعت در فرم‌ها بسیار مهم‌است. زبان برنامه‌نویسی‌ دلفی برای نمایش ساعت از سه گام مهم استفاده می‌کند. قبل از هرچیزی باید مشخص شود که تایم قرار است به چه صورتی نمایش داده‌شود (البته این موضوع قابل تغییر است). در گام بعدی تمام پارامترهایی که برای کدنویسی تایم در فرم‌ها نیاز است مشخص خواهد شد و در نهایت، ساعت بر اساس موقعیت جغرافیایی اعلام شده نمایش‌داده خواهد شد.

۶- آگاهی از مطالب تکمیلی زبان دلفی

    روال‌های شرط گذاری در زبان برنامه‌نویسی ‌دلفی متفاوت است به این معنی که شما می توانید با استفاده از کنترل‌ها نیز شرط‌های خود را اعمال‌نمایید، قطعاً استفاده از کنترل‌ها از دسته آیتم‌های جدید در زبان برنامه‌نویسی دلفی بوده و در نسخه‌های ارتقا یافته دیده می‌شود. 
    جالب‌ترین قابلیت زبان برنامه‌نویسی‌دلفی تغییر زبان فرم در زمان اجرا می‌باشد. به این معنی که وقتی فرم به مرحله‌ی اجرا (exe) رسید برنامه‌نویسان‌دلفی بتوانند زبان آن را با توجه به زبان خود تنظیم نمایند. به این ترتیب تمام کاربران می توانند دسترسی قابل‌قبولی به فرم‌ها داشته باشند. 
 

آیا من می‌توانم یک برنامه نویس دلفی موفق باشم‌؟

به طور کلی، با پررنگ‌تر شدن نقش کامپیوتر و برنامه‌های کامپیوتری مختلف در زندگی بشر و به دنبال آن ایجاد شرکت‌های برنامه‌نویسی و استارت‌آپ‌ها، انقلابی بزرگ در دنیای برنامه‌نویسان ایجاد شد. با به وجود آمدن زبان‌های برنامه‌نویسی بی‌شمار، گزینه‌های بسیاری برای انتخاب یک زبان برنامه‌نویسی پیش ‌روی علاقه‌مندان، می‌باشد. اگر در بین زبان‌های برنامه‌نویسی، دلفی را انتخاب کرده‌اید، باید مهارت‌های عمومی و تخصصی لازم برای تبدیل شدن به یک برنامه‌نویس ‌دلفی حرفه‌ای را بدانید.
 

مهارتهای عمومی یک برنامه نویس دلفی

    توانایی حل مسئله
    توانایی کار‌تیمی
    به‌روز بودن در کسب دانش و تجربه
    توانایی انجام چند کار به صورت همزمان
    مسئولیت‌پذیری و پیگیری انجام کارها
 

مهارتهای تخصصی یک برنامه نویس دلفی

    تسلط به برنامه نویسی پایگاه‌ داده‌ی ADO
    توانایی استفاده‌ روان از متون انگلیسی تخصصی مرتبط
    تسلط بر محیط برنامه‌سازی Delphi و ابزارهای مرتبط با آن
    آشنایی با ابزارهای ساخت و یکپارچه‌سازی
    آشنایی با سیستمهای مالی و بازرگانی
    تسلط به ابزار گزارش ساز FastReport
    تسلط بر مفاهیم مدل‌سازی و طراحی بانک‌های اطلاعاتی
    تسلط بر مفاهیم پیاده‌سازی بانک‌های اطلاعاتی با MS SQL Server 2000/2005
    تسلط بر برنامه‌نویسی T-SQL
    دانش و تجربه کافی در زمینه برنامه‌نویسی و طراحی شی‌گرا
    آشنایی با مفاهیم معماری نرم‌افزار و معماری‌های چندلایه و توزیع‌شده
    شناخت فرایند مهندسی نرم‌افزار و آشنایی با مفاهیم RUP و SCRUM
    توانایی برقراری ارتباط با دیگر نقش‌های چرخه‌ی تولید نرم‌افزار
 

وضعیت درآمد برنامه نویسان دلفی

میزان درآمد یک برنامه نویس دلفی به عوامل مختلفی مثل شهر محل‌کار، میزان‌تخصص، میزان‌تجربه و سابقه‌ی کاری او بستگی دارد. هرکدام ازین موارد به نوعی در کاهش یا افزایش درآمد این برنامه‌نویسان موثر است. برای نمونه، مثالی از تاثیر سابقه‌ی کار و میزان تخصص در حقوق دریافتی برنامه‌نویسان ‌دلفی را برای شما بیان خواهیم‌کرد. طبق آخرین نتایج به دست‌آمده توسط سایت معتبر salaryexpert.com در سال ۲۰۱۹ متوسط حقوقی برنامه ‌نویسان‌ دلفی ۵۵.۷۸۲ دلار در سال می‌باشد. از طرف دیگر، یک برنامه‌نویس سطح‌عالی دلفی با بیش از ۸ سال تجربه، سالانه ۶۹.۱۳۱ دلار حقوق دریافت‌می‌کند. این میزان برای برنامه‌نویسان سطح پایین‌تر (با ۱ الی ۳ سال تجربه)، مبلغ ۴۰.۱۲۲ دلار در یک سال می‌باشد.
برای استفاده از سایت لطفا از مرورگر کروم استفاده کنید.
باز کردن کروم
دریافت کروم
نه بعدا
برای استفاده از سایت لطفا مرورگرتان را بروزرسانی کنید.
به روز رسانی
نه بعدا