497

موقعیت شغلی و آگهی استخدام برنامه نویس Front-End

23 روز پیش
2 سال پیش
React.js - چابکفا
چابکفا تهران، تهران
تهران، تهران
تمام وقت
2 سال پیش
برنامه نویس Front-End - شخصی
شخصی تهران، تهران
تهران، تهران
تمام وقت
2 سال پیش
فوری
2 سال پیش
2 سال پیش
فوری
Front end - آوین
آوین تهران، تهران
تهران، تهران
تمام وقت
2 سال پیش
Front end - آوین
آوین تهران، تهران
تهران، تهران
تمام وقت
2 سال پیش
2 سال پیش
طراح سایت
کرج، البرز
تمام وقت
2 سال پیش
2 سال پیش
2 سال پیش
فوری
2 سال پیش
فوری
2 سال پیش
Senior Front-end Developer(دورکاری) - تکلینکد
تکلینکد تهران، تهران
تهران، تهران
دورکاری
2 سال پیش
طراح وب سایت - Abgineh
Abgineh تهران، تهران
تهران، تهران
تمام وقت
3 سال پیش
3 سال پیش
فوری
برنامه نویس لاراول - شتاب
شتاب تهران، تهران
تهران، تهران
تمام وقت
3 سال پیش
فوری
استخدام برنامه نویس فرانت اند (Front-End-JAVA) - ASA
ASA تهران، تهران
تهران، تهران
تمام وقت
3 سال پیش
توضیحات

استخدام برنامه‌ نویس Front-End 

اگر نگاهی به آگهیهای استخدام در حوزه‌ی برنامه نویسی وب داشته باشید، احتمالا استخدام برنامه‌ نویس Front-End، استخدام  front end developer یا استخدام برنامه نویس وب زیاد به چشمتان خورده است. شاید برای شما هم جای سوال باشد که ببینید به چه کسانی برنامه‌نویس فرانت‌اند می‌گویند و مهارت‌های مورد نیاز برای موفقیت در این موقعیت شغلی چه می‌باشد. به طور کلی برنامه‌نوسانی که برای وب، توسعه‌ی برنامه‌های موبایلی و دسکتاپی، کدنویسی می‌کنند به دو دسته تقسیم می‌شوند. یک گروه  برنامه‌‌نویسانی هستند که کدهای سمت سرور را می‌نویسند و به اصطلاح به آن‌ها برنامه‌نویسان ‌Back end یا بک‌اند دولوپر می‌گویند. دسته‌ی دوم هم برنامه‌‌نویسانی می‌باشند که کارشان مربوط به سمت کاربر می‌شود که این‌ها همان برنامه‌نویسان Front end یا فرانت‌اند دولوپرها هستند. در ادامه راجع به برنامه‌نویسی فرانت‌اند و شرایط لازم برای احراز این شغل می‌پردازیم.

Front End چیست به چه کسی برنامه نویس Front End می‌گویند؟

Front End، Front End Developer  چیست و به چه کسی برنامه ‌نویس فرانت‌اند می‌گویند؟ برای درک عمیق‌تر این موضوع در ابتدا به دنبال معنی واژه‌ی Front در فارسی می‌گردیم. بله، این لغت در فارسی به معنای «جلو» می‌باشد و این دقیقا با کاری که یک برنامه‌نویس فرانت‌اند انجام می‌دهد ارتباط مستقیم دارد. زمانی‌که شما در حال طراحی وب با تکنولوژی‌هایی همچون HTML، CSS، Java script  و… هستید، تمام کدهایی که نوشتید را کاربر می‌تواند به‌سادگی ببیند. زیرا آن کدها مربوط به کاربر هستند که به آن‌ها دسترسی مستقیم دارد، به همین دلیل است که فرانت‌اند را برنامه‌نویسی سمت کاربر می‌گویند. درواقع یک Front-End Developer، کدنویسی چیزهایی که مربوط به جلوی وب‌سایت و قابل مشاهده برای کاربر ‌است را انجام می‌دهد.
یک فرانت‌اند دولوپر موظف است که علاوه بر زبان‌های گفته شده کار با فریم‌ورک‌ها و کتابخانه‌های معروف زبان Java script را نیز بداند. استفاده از فریم‌ورک‌هایی که برای زبان برنامه‌نویسی جاوا اسکریپت موجود می‌باشند، جذابیت و زیبایی بیشتری به کار برنامه نویس Front End می‌دهد. برای مثال در۸۰ درصد از سایت‌های دنیا از فریم‌ورک محبوب بوت استرپ استفاده شده است. از جمله ویژگی‌های فوق‌العاده‌ی این فریم‌ورک، فراهم آوردن امکان طراحی وب‌سایت‌های رسپانسیو می‌باشد. یعنی وب‌سایت‌هایی که در کامپیوتر، گوشی و تبلت به راحتی قابل مشاهده هستند. همچنین اگر بخواهیم اشاره‌ای به کتابخانه‌های معروف جاوا اسکریپت داشته باشیم، می‌توانیم آنگولار جی‌اس (angular js)، ری‌اکت جی‌اس (React.Js)، ویو جی‌اس (Vue.js) را نام برد. یکی دیگر از کتابخانه‌های کاربردی برای فرانت‌اند کارها jQuery می‌باشد. استفاده از این کتابخانه، امکان ایجاد افزونه‌های از پیش ساخته شده برای سایت را مهیا می‌سازد که در صورت نیاز می‌توان آن‌ها را شخصی سازی کرد.

یک مثال از  Front-end در دنیای واقعی

مثالی برای تشریح مفهوم Front end ، در ساخت فیلم سینمایی، تمام کسانی که در صحنه نقش آفرینی و فعالیت می‌کنند و شما آن‌ها را می‌بینید، همانند کدهای  Front-end هستند. در اصل هرآنچه که مربوط به ظاهر سایت می‌باشد و کاربر در صفحه‌ی مانیتور خود می‌بیند (مثل صحنه‌ و بازیگران در فیلم سینمایی)، وابسته به اجرای Front end  می‌باشد.
تفاوت برنامه نویس Front End با UI Designer 
بیایید کمی جزئی‌تر به موضوع نگاه کنیم. در دنیای طراحی وب حتما دو مفهوم زیر به گوشتان خورده‌است:
    برنامه نویس Front end  یا Front End Developer
    طراح رابط کاربری یا  (UI Designer ) UI  مخفف User Interface  می‌باشد.
ممکن است دو مفهوم بالا با هم اشتباه گرفته‌شوند. اما باید گفت طراح رابط کاربری، کار متفاوتی انجام می‌دهد. شخصی که با عنوان UI Designer  کار می‌کند، هرگز دست به کد نمی‌شود و کارهای مربوط به کد نویسی را انجام نمی‌دهد. 
کار اصلی یک طراح رابط کاربری، طراحی گرافیک سایت توسط نرم‌افزارهایی مثل فتوشاپ   (Photoshop)  است. این افراد رابط کاربری و شکل ظاهری صفحات وب را در فتوشاپ (یا سایر نرم افزارهای مشابه مثلSketch  ) طراحی می‌کنند و سپس فایل  PSD را در اختیارشخصی که کدنویسی فرانت‌اند را انجام می‌دهد، می‌گذارند. پس می‌توان گفت یک طراح رابط کاربری صرفا با نرم‌افزارهای گرافیکی و یک برنامه نویس فرانت اند با کدنویسی، صفحات وب را خلق می‌کنند.

مهارتهای لازم استخدام شدن به عنوان برنامه نویس Front end 

برای تبدیل شدن به یک برنامه نویس Front end، به مهارت‌های بسیاری نیاز دارید که تمام آن‌ها برایتان کاربردی خواهند بود. در ادامه به‌طور خلاصه، لیست مهارتهایی که یک Front End  Developer  باید داشته باشد را بیان کرده‌ایم:
    تست و آزمون خطا
    کار با Command Line
    آشنایی به پردازنده‌های CSS  مثل Sass  یا Less
    طراحی وب واکنش‌گرا (Responsive Web Design) 
    کار با کتابخانه‌های CSS  مثل بوت استرپ (Bootstrap)
    آشنایی با زبان‌های برنامه ‌نویسی HTML، CSS، Javascript
    کار با سیستم‌های Version Control مثل Gitlab  و Github
    تسلط به کتابخانه‌ها و فریم ‌ورک‌های جاوا اسکریپت مثل JQuery
    کار با نرم‌افزارهای گرافیکی (فتوشاپ و شاید کمیIllustrator Adobe) برای درست کردن وکتور و چیزهای دیگر و همچنین Adobe XD که نرم‌افزار جدیدی می‌باشد.

اهمیت آشنایی با نرم‌افزارهای گرافیکی برای استخدام شدن به عنوان برنامه‌ نویس Front-End 

حتماً تا کنون متوجه شده‌اید که هدف اصلی یک Designer Front-End خلق ظاهر جذاب و کاربرپسند برای وب‌سایت یا هر اپلیکیشن تحت وب دیگری می‌باشد. معمولاً طراحان فرانت‌اند پیش از شروع نوشتن کدهای سمت کاربر، باید یک پروتوتایپ (prototype) که همان نمونه‌ی اولیه یا پیش‌الگوی کارش می‌باشد را بسازد. بنابراین با استفاده از نرم‌افزارهای گرافیکی کارآمد همچون Adobe XD و یا فتوشاپ، ایده‌هایی که در ذهن دارد را بر روی آن‌ها طراحی و پیاده‌سازی می‌نماید. مزیت استفاده از این نرم‌افزارها این است که می‌توان تا رسیدن به نتیجه‌ی دلخواه، تغییرات لازم را اعمال کرد. برای مثال اگر نیاز به تغییر رنگ، آیکن، فونت و یا محل قرارگیری لوگو در صفحه می‌باشد، آن‌ها را به راحتی انجام دهد و نتیجه را ببیند. لازم به ذکر است که داشتن سلیقه و خلاقیت، جهت رسیدن به خروجی ایده‌آل ضروری می‌باشد.
پس از آن‌که طراح Front-End پروتوتایپ یا ماکت نهایی را ساخت، برنامه نویس front end  شروع به کدنویسی می‌نماید. او با وجود داشتن این نمونه‌ی اولیه با اطمینان خاطر کدهای لازم برای فرانت‌اند پروژه را خواهد نوشت و حتما خروجی چشم‌نوازی را تولید خواهد کرد. با اینکه کار برنامه نویسان فرانت اند کدنویسی فرانت است اما تسلط به طراحی وب با نرم افزارهای گرافیکی یک امتیاز ویژه برای این برنامه نویس محسوب می‌شود. بعضی از شرکتها که اقدام به استخدام برنامه‌ نویس Front-End می‌نمایند، نمونه طرح‌هایی را در کنار رزومه از متقاضیان در این زمینه درخواست می‌نمایند. در صورتی که طرح‌های ارائه شده، خلاقانه و جذاب باشند، کارجو شانس بیش‌تر برای استخدام خواهد داشت.

وضعیت بازار کار و استخدام برنامه‌ نویس Front-End در ایران

به طور کلی اگر بخواهیم استخدام برنامه نویسان وب و وب اپلیکیشن‌ها را مورد بررسی قرار دهیم، خواهیم دید که میزان تقاضا برای استخدام برنامه‌ نویس Front-End به نسبت کمتر از برنامه نویسان Back end می‌باشد. اما به هر حال برای به پایان رساندن پروژه‌های تحت وب، نیاز به حضور هر دو گروه از برنامه‌نویسان می‌باشد. توسعه‌دهندگان فرانت‌اند تعامل بسیار تنگاتنگی با طراحان گرافیکی دارند تا بتوانند ایده‌هایشان را به بهترین نحو ممکن به سرانجام برسانند. همچنین برای آن‌که این برنامه‌نویسان در کار خود موفق شوند، باید تجربه‌ی کار با برخی از فناوری‌های کاربردی که به آن‌ها اشاره کردیم را داشته باشند. مطمئن باشید که اگر به این حوزه علاقه‌مند هستید، در صورتی که به تقویت تخصص‌ها و توانایی‌های مورد نیاز این شغل بپردازید و کمی ذوق و سلیقه هم چاشنی کارتان نمایید، نظر کارفرمایان بسیاری را جلب خواهید کرد.  
علاوه بر موارد فوق‌الذکر، باید در نظر داشته باشید که کارفرماها به دنبال حلال‌ مسائل موجود در طراحی می‌باشند. یعنی در پی استخدام برنامه‌ نویس وب مبتکری هستند که می‌تواند با همکاری طراحان به حل چالش‌های بزرگ، بپردازد. نه کسانی که تنها هنرشان کد زدن در این زمینه می‌باشد. توسعه‌ی فرانت‌اند از نظر زمان و مکان کار نیز حوزه با انعطاف بالایی همراه می‌باشد. در نهایت راجع به بازار کار برنامه‌نویسی فرانت‌اند باید بگوییم که شما در کنار استخدام تمام‌وقت، می‌توانید به صورت فریلنسری، دورکاری و پروژه‌ای نیز در این عرصه فعالیت نمایید و درآمد کسب کنید.

میزان حقوق پرداختی برای استخدام برنامه‌ نویس Front-End چقدر است؟

میزان درآمد در نظر گرفته شده برای استخدام برنامه‌ نویس فرانت اند با توجه به موارد مختلف مثل نوع پروژه، شرکتی که قرار است در آن کار کنید، تخصص‌های شما و ...، متفاوت می‌باشد. هرچقدر که از مهارت بیش‌تری در این حوزه برخوردار باشید، می‌توانید پروژه‌های بزرگتری راه‌اندازی نمایید و با تیم‌های قوی‌تری کار کنید. بنابراین بدیهی است که درآمد بالتری هم خواهید داشت. اگر بخواهید نگاهی به متوسط دریافتی فرانت‌اند دولوپرها در طول یکسال در ایالات متحده داشته باشیم، سری به سایت Glassdoor بزنید. طبق آخرین نتایج به دست آمده در سال ۲۰۲۰، میانگین درآمد برنامه‌نویسان فرانت‌اند ۷۶.۹۲۹ دلار اعلام شده است. این میزان در مقایسه با درآمد برنامه‌نویسان بک‌اند که ۱۰۱.۶۱۹ دلار در سال می‌باشد، کمتر است. اما به هرحال چه در ایران و چه در نقاط دیگر جهان کسانی که از خلاقیت و تبحر خاصی در این شغل برخوردار هستند، درآمد مطلوبی خواهند داشت.

برای استفاده از سایت لطفا از مرورگر کروم استفاده کنید.
باز کردن کروم
دریافت کروم
نه بعدا
برای استفاده از سایت لطفا مرورگرتان را بروزرسانی کنید.
به روز رسانی
نه بعدا