17

موقعیت شغلی و آگهی استخدام کارشناس سخت افزار

کارشناس سخت افزار (آقا) - پتسا صنعت
پتسا صنعت تهران، تهران
تهران، تهران
تمام وقت
1 سال پیش
فوری
منشی - ناواکو
ناواکو تهران، تهران
تهران، تهران
2 سال پیش
منشی دفتر - آراسیستم
آراسیستم تهران، تهران
تهران، تهران
تمام وقت
2 سال پیش
کارشناس تعمیرات لپتاپ و رایانه - مغز رایانه
مغز رایانه ارومیه، آذربایجان غربی
ارومیه، آذربایجان غربی
تمام وقت
2 سال پیش
3 سال پیش
3 سال پیش
3 سال پیش
مهندس کامپیوتر - تین آوا سیستم
تین آوا سیستم تهران، تهران
تهران، تهران
تمام وقت
3 سال پیش
3 سال پیش
کارشناس سخت افزار (آقا) - پارس پک
پارس پک تهران، تهران
تهران، تهران
تمام وقت
3 سال پیش
کارشناس ارشد سخت افزار - فناوری سروین
فناوری سروین تهران، تهران
تهران، تهران
تمام وقت
3 سال پیش
کارشناس سخت افزار (آقا) - پارس پک
پارس پک تهران، تهران
تهران، تهران
تمام وقت
3 سال پیش
تکنسین سخت افزارشبکه دوربین مداربسته - شمس
شمس تهران، تهران
تهران، تهران
تمام وقت
3 سال پیش
فوری
برنامه‌نویس FPGA - فن کام کیش
فن کام کیش تهران، تهران
تهران، تهران
تمام وقت
3 سال پیش
3 سال پیش
توضیحات

استخدام کارشناس سخت افزار

سخت افزار کامپیوتر متشکل از اجزای فیزیکی و قابل لمس کامپیوتر شامل مانیتور، صفحه‌کلید، کارت گرافیک، حافظه‌ی اصلی و... می‌باشد. یک کارشناس سخت افزار به تولید، طراحی، توسعه، تعمیر و تست این قطعات می‌پردازد. عمدتا مراکز تولیدی، تحقیقاتی و یا تعمیرگاه‌های مرتبط با شرکت‌های مطرح و معتبر جهت توسعه و پشتیبانی تجهیزات سخت ‌افزاری خود اقدام به استخدام این افراد می‌نمایند. در ادامه با نگاه دقیق‌تر به این موقعیت شغلی شرایط لازم برای ورود به بازار کار را برای آن بررسی خواهیم کرد.
 

شرح وظایف کارشناسان سخت افزار

بسته به نوع سازمان و نیازهای موجود و همچنین سوابق، تحصیلات و مهارتهای کارشناسان سخت‌ افزار وظایفی که برای آنها وجود دارد متفاوت است. برای مثال، برخی از شرکت‌های پیشرفته نیاز به طراحی و پیاده‌سازی سیستم‌های کامپیوتری سفارشی دارند. به طبع در چنین کمپانی‌هایی کارشناسان از وظایف پیچیده‌تری برخوردار خواهند بود. موارد زیر برخی از مسئولیت‌هایی هستند که بر عهده‌ی کارشناسان سخت‌افزار می‌باشند:
    طراحی و توسعه‌ی مدارهای الکترونیکی
    بهینه‌سازی و اسمبل کردن کامپیوترها به طور کامل
    نصب، راه‌اندازی، عیب‌یابی و پشتیبانی سیستم‌های کامپیوتری
    تجزیه و تحلیل نیاز کاربران و توصیه‌ی سخت‌افزار مناسب به آن‌ها
    نصب و راه‌اندازی قطعات جانبی جهت افزایش توانایی‌های سخت‌ افزاری 
    کنترل به‌روز بودن اجزای سیستم مطابق با آخرین پیشرفت‌های دانش نرم ‌افزار 
    همکاری با کارشناسان شبکه و برنامه‌ریزان سیستم در راه‌اندازی، نصب و پشتیبانی تجهیزات
    به کارگیری دستورالعمل‌های لازم برای بهینه‌سازی قطعات سخت ‌افزاری برای افزایش بازدهی
    مراجعه به مراکز داده (Data Centers) جهت نگهداری و پشتیبانی از سرور و تجهیزات شبکه
 

مهارتهای فنی مورد نیاز برای استخدام به عنوان کارشناس سخت افزار

برخی از افراد تصور می‌کنند که یک کارشناس سخت افزار در حد یک تعمیرکار رایانه است. اما باید بگوییم توانایی‌های لازم برای استخدام این کارشناسان تنها نصب و راه‌اندازی سیستم نیست. هرچند که آنها می‌توانند چنین کارهایی را انجام دهند اما در واقع قابلیت‌هایی فراتر از این‌ها دارند که در ادامه آورده‌ایم:
    طراحی و تست محصول سخت ‌افزاری
    آشنایی با نصب و راه‌اندازی لینوکس
    آشنایی با تجهیزات، شبکه‌ها و سرورهای کامپیوتر
    توانایی درک سیستم‌های پیچیده و آشنایی با مشکلات احتمالی
دقت داشته باشید که برای استخدام کارشناس ارشد سخت افزار مهارت‌های پیشرفته‌تری مورد نیاز است. به عنوان مثال این افراد علاوه بر تسلط به مباحث سخت افزاری لازم است در زمینه‌ی الکترونیک نیز تخصص داشته باشند. موارد ذیل برخی دیگر از توانایی‌های این افراد هستند:
    توسعه‌ی سیستم‌عامل
    کنترل کیفیت تجهیزات الکترونیک
    طراحی پورت‌های RF برای استفاده در شبکه
    برنامه‌نویسی میکروکنترلرهای ARM و RTOS
    آشنایی با پردازنده‌های سیگنال دیجیتال DSP
    طراحی سیستم‌های تعبیه شده (Embedded systems) 
    طراحی مدار برد مدار چاپی (PCB) که شامل مجموعه‌ای از مدارهای الکتریکی است.
 

مهارتهای نرم برای استخدام به عنوان یک کارشناس سخت افزار

مهارتهای نرم (Soft Skills)، همان ویژگی‌های شخصیتی هستند که در زمان استخدام مورد توجه مدیران هستند. از آنجایی که رشته‌ی سخت‌ افزار یک رشته‌ی جامع و پویاست، لازم است تا فعالان در این موقعیت ‌شغلی، پرتلاش و پیگیر کار باشند. کارشناسان سخت افزار، علاوه بر مهارتهای فنی که از طریق آموزش به دست می‌آورند، برای موفقیت در این زمینه به مهارتهای نرم زیر نیز احتیاج دارند: 
    یادگیری مداوم: متناسب با تغییر فناوری، دانش خود را به‌روز کنند.
    دقت بالا: کار در زمینه‌های فنی و حل مسائل پیچیده مستلزم دقت و ریزبینی بالایی می‌باشد.
    توانایی حل مسئله: مقایسه راه‌ حل‌های مختلف برای مشکلات و شناسایی بهترین راه‌ حل‌ها
    خلاقیت: باید بتوانند ایده‌های جدیدی برای طراحی رایانه‌ها، دستگاه‌ها و لوازم جانبی ارائه دهند.
    ارتباط قوی: کارشناسان سخت افزار رایانه اغلب در تیم‌ها کار می‌کنند، بنابراین ارتباط‌ کلامی و توانایی گوش دادن بسیار عالی برای موفقیت آن‌ها ضروری است.
 

شرایط کاری موقعیت شغلی کارشناس سخت افزار

شغل کارشناسی سخت افزار از جمله مشاغل پژوهشی است که در آن با مشتریان مختلف برای ارائه‌ی خدمت روبرو هستید. همچنین در موقعیت‌های تیمی برای ارتباط با توسعه‌دهندگان نرم‌افزار و شبکه قرار خواهید گرفت. ساعات کاری برای این شغل به صورت عادی و معمولا تمام‌وقت است. اما برخی از پروژه‌های خاص ممکن است اضافه‌کاری و کار در روزهای آخر هفته را بطلبد.
 

 تحصیلات لازم برای ورود به شغل کارشناسی سخت افزار

فارغ‌التحصیلان در رشته‌های دانشگاهی ‌کامپوتر، مهندسی سخت افزار می‌توانند به این شغل وارد می‌شوند. البته در رشته‌های دیگر نیز متقاضیان می‌توانند پس از اتمام تحصیلات، با گذراندن دوره‌های سخت ‌افزار در مراکز آموزشی معتبر در این حوزه استخدام شوند. باید توجه داشت که فناوری‌های رایانه دائما در حال تغییر هستند. بنابراین علاق‌مندان به این رشته لازم است مطابق با دانش روز دنیا اطلاعات خود را در این زمینه آپدیت نمایند. همچنین شرکت در دوره‌های کارآموزی می‌تواند تجربه‌ی عملی را به رزومه‌ی کارجویان اضافه کند.
در سطوح بالاتر و برای کارشناسان ارشد سخت افزار آشنایی با مباحثی مثل مدار منطقی از شاخه‌ی برق‌الکترونیک مورد نیاز کارفرمایان می‌باشد. به عنوان یک کارشناس ارشد سخت‌افزار برای آنکه در این رشته پیشرفت داشته باشید، به دانش قوی در ریاضی و فیزیک هم احتیاج دارید.
 

آینده‌ شغلی کارشناسی سخت افزار

صنعت تولید تجهیزات کامپیوتری روز به روز در حال افزایش است. همچنین نیاز تجارت به کامپیوتر، مدیریت و سفارشی سازی تجهیزات کامپیوتری طی چند سال اخیر رشد تصاعدی داشته است. همین موارد دلایل واضحی هستند تا بگوییم برای کارشناسان سخت افزار می‌توان آینده‌ی کاری روشنی را پیش‌بینی کرد.
در برخی از کشورهای خارج از ایران مثل آمریکا اعلام شده که میزان استخدام کارشناسان سخت افزار کامپیوتر بین سال‌های ۲۰۱۲ تا ۲۰۲۰، ۷ درصد افزایش داشته است.
 

وضعیت بازار کار و استخدام کارشناس سخت افزار

 همانطور که پیش از این هم توضیح دادیم کارشناسان سخت افزار برای ساخت، آزمایش، طراحی و توسعه‌ی تجهیزات کامپیوتری استخدام می‌شوند. به همین دلیل امکان فعالیت در شرکت‌های توسعه یافته با تکنولوژی بالا (High Tech) برای این افراد فراهم است. در کشورهای پیشرفته این کارشناسان در مراکز تحقیقاتی، وزارتخانه‌ها، سازمان‌های دولتی و یا خصوصی مشغول کار می‌شوند. اما در ایران به دلیل بازار کار ضعیف‌تر در حوزه‌های پژوهشی و تولیدی، عمدتا این افراد برای موقعیت‌های نامرتبط با تخصصشان جذب می‌شوند. 
تعمیر کامپیوترهای خانگی و ارائه‌ی خدمات به مشتریان در مغازه‌ها از جمله اموری هستند که این افراد پس از فراغت از تحصیل انجام می‌دهند. همچنین برخی از آنها به خرید و فروش کامپیوتر و قطعات جانبی آن در بازارهای تخصصی مشغول فعالیت می‌شوند.
در هر حال شما می‌توانید با افزایش مهارت‌های فنی و تخصصی خود در این زمینه شانس خود را برای ورود به شرکت‌های مطرح و با اعتبار بالا، افزایش دهید. پس توصیه می‌کنیم از تلاش برای یادگیری در این حوزه تا رسیدن به موفقیت دست نکشید.
 

حقوق و درآمد کارشناسان سخت افزار

میزان درآمد کارشناسان سخت افزار در کشورهای توسعه‌یافته و کشورهای در حال توسعه بسیار متفاوت است. برای مثال در کشورهای در حال توسعه به دلیل کمبود زیرساخت‌های فنی، مسئولیت‌های ساده‌تری به کارشناسان سخت افزار محول می‌گردد. بر همین اساس حقوق پرداختی به آن‌ها نیز متناسب با وظایفشان در حد معمولی است. در هر حال میزان درآمد این افراد، سال ۹۷ در ایران با توجه با تجارب و سوابق چیزی در حدود ۹۰۰.۰۰۰ تومان الی ۵.۰۰۰.۰۰۰ اعلام شده است.
به گزارش وب‌سایت معتبر PayScale در خارج از ایران، کارشناسان سخت افزار در کالیفرنیا، ویرجینیا و مریلند به طور متوسط بیشتر از افراد در ایالات دیگر درآمد کسب می‌کنند. صنعتی که کارشناسان در آن کار می‌کنند نیز بر حقوق و دستمزد آنها تاثیر می‌گذارد. افراد حرفه‌ای در زمینه‌ی تولید قطعات الکترونیکی تمایل به کسب بالاترین دستمزد دارند. درجات تحصیلی نیز می‌توان در مبلغ دریافتی از سوی کارفرمایان دخیل باشد. PayScale در سال ۲۰۲۰ گزارش می‌دهد که فارغ‌التحصیلان دارای مدرک لیسانس مهندسی کامپیوتر به طور متوسط، سالانه ۸۲.۰۰۰ دلار درآمد کسب می‌کنند. این در حالیست که افرادی که دارای مدرک کارشناسی ارشد هستند، حدود ۹۸.۰۰۰ دلار درآمد دارند.
متوسط درآمد سالانه‌ی کارشناسان سخت‌افزار بر اساس میزان سابقه در ایالات متحده
    از ۰ تا ۵ سال حدود ۶۵.۰۰۰ دلار
    از ۵ تا ۱۰ سال حدود ۸۵.۰۰۰ دلار
    از ۱۰ تا ۲۰ سال حدود ۱۱۳.۰۰۰ دلار
 

سوالات کلیدی در مصاحبه با کارشناس سخت افزار

حال که با شرایط شغلی رشته‌ی سخت افزار برای ورود به بازار کار آشنا شدید، می‌توانید این حوزه را برای یادگیری و کسب تخصص انتخاب کنید. اگر روزی در جلسه‌ی مصاحبه‌ به عنوان متقاضی شغل کارشناسی سخت افزار حاضر شوید، سوالاتی از سوی سازمان برای شما مطرح خواهد شد. پاسخ‌های شما مشخص خواهند کرد که تا چه اندازه به مباحث مرتبط با سخت افزار رایانه اشراف دارید. نمونه‌هایی از این سوال‌ها را در این بخش آورده‌ایم:
    راجع به دوره‌های مهارتی و سوابق عملی خود توضیح دهید.
    مهم‌ترین رسالت یک کارشناس سخت‌افزار از دیدگاه شما چیست؟
    برای حل مشکلات فنی تجهیزات سخت‌افزاری چه فرآیندی را انتخاب می‌کنید؟
    آخرین موقعیتی که در آن موفق به حل یک مشکل سخت‌افزاری شدید را بیان کنید.
    اگر حافظه‌ی اصلی (هارد) رایانه مخدوش شود، چگونه اطلاعات آن را بازیابی می‌کنید؟
    برای ایمن‌سازی و پاک‌سازی سیستم از ویروس‌های مخرب چه راهکارهایی ارائه می‌دهید؟
 
برای استفاده از سایت لطفا از مرورگر کروم استفاده کنید.
باز کردن کروم
دریافت کروم
نه بعدا
برای استفاده از سایت لطفا مرورگرتان را بروزرسانی کنید.
به روز رسانی
نه بعدا