استخدام برنامه نویس جوملا
برای پرداختن به چگونگی و شرایط استخدام برنامه نویس Joomla در ابتدا باید بدانیم جوملا چیست.
Joomla چیست؟
جوملا در اصل یک سامانه مدیریت محتوا است که به صورت متن باز در اختیار کاربران قرار میگیرد تا آنها بتوانند از این طریق محتوای مورد نظر خود را در محیط وب در معرض دید همگان قرار دهند. جوملا با دارا بودن یک رابط کاربری خوب، به برنامه نویسان حوزه وب کمک میکند تا بتوانند بیشترین بهره را از امکانات موجود در آن ببرند.
در طی دهه گذشته، محبوبیت جوملا همواره رو به افزایش بوده است؛ به طوری که امروزه به یکی از پر کاربردترین سیستمهای CMS در دنیا بدل گردیده است.
این سیستم به وسیله زبان برنامه نویسی PHP توسعه یافته و از پایگاه داده MYSQL استفاده میکند تا اطلاعات را ذخیره نماید.
تعریف برنامه نویس جوملا
برنامه نویس joomla شخصی است که بتواند با استفاده از دانش خود در برنامه نویسی با PHP و جاوا اسکریپت، وبسایت یا اپلیکیشنهایی را در سیستم مدیریت محتوای جوملا ایجاد کند. شخصی که به عنوان برنامه نویس جوملا استخدام میشود، کارهایی از قبیل بررسی معماری سایت، توسعه کد و تحلیل خطاهای موجود در سایت را بر عهده دارد.
برنامه نویسان جوملا بیشتر به صورت پروژهای و از راه دور با کارفرمایان خود کار میکنند. لذا بسیاری از برنامه نویسانی که قصد کار برای یک کارفرمای خاص را ندارند، جذب پلتفرم جوملا میشوند تا بتوانند از مهارتهای خود استفاده کرده و از راه دور، کسب درآمد کنند.
وظایف برنامه نویس جوملا
همانطور که گفته شد، joomla یکی از پر طرفدارترین سیستمهای مدیریت محتوا در جهان است. لذا اگر یک کارفرما تصمیم بگیرید یک تیم متشکل از چندین برنامه نویس جوملا استخدام کند، بهتر است پیش از آن، از قابلیتهای سیستم جوملا و تفاوتهای آن با سایر سیستمها آگاه باشد. به صورت کلی، وظایف یک برنامه نویس جوملا را میتوان به صورت زیر نام برد:
- طراحی و ساخت رابط کاربری سایت یا اپلیکیشن تحت وب با استفاده از فریم ورک Ember.js در جاوا اسکریپت یا سایر تکنولوژيهای مربوط
- ایجاد APIهای مبتنی بر معماری REST
- ایجاد تغییر در ساختار وبسایت بسته به شرایط کسب و کار
- بررسی و آنالیز نحوه عملکرد بخشهای فنی سایت
انواع مختلف برنامه نویس جوملا
در آگهی استخدام برنامه نویس جوملا انواع مختلف برنامه نویس جوملا مد نظر است. شاید باور این نکته اندکی سخت باشد اما در بازار برنامه نویسی، عبارت برنامه نویس جوملا، مفهومی نسبتا پیچیده دارد. چرا که بسیاری از افراد تفاوت بسیار اندکی را میان برنامه نویس جوملا و برنامه نویس حوزه وب قائل میشوند. این موضوع باعث میگردد تا حتی برخی کارفرمایان نیز در زمان استخدام برنامه نویس جوملا، به مشکلاتی برخورد کنند.
به صورت کلی چهار دسته برنامه نویس جوملا وجود دارد که هر شخص بسته به نوع مهارتهای خود، حداقل در یکی از این دستهها قرار میگیرد:
سازنده سایت
این دسته از برنامه نویسان جوملا این مهارت را دارند تا با استفاده از افزونهها و قالبهای از پیش طراحی شده، ساختار اولیه یک سایت را شکل دهند. برخی از این توسعه دهندگان جوملا نیز با بهرهمندی از مهارت در زمینه طراحی گرافیکی، این توانایی را دارند تا بسته به نوع کسب و کار، تغییراتی جزئی را در قالبهای آماده به وجود بیاورند.
این گروه از توسعه دهنگان جوملا دانش چندانی در زمینههای مختلف برنامه نویسی نداشته و بیشتر توسط کسب و کارهای کوچک یا متوسط استخدام میشوند. بسته به نوع پروژه، این افراد درآمدی از ۲۰۰ الی ۲۰۰۰ دلاری به ازای هر پروژه خواهند داشت.
سازنده قالب
این گروه از برنامه نویسان جوملا دانش کافی در زمینه کار با HTML و CSS داشته و قادر هستند تا تغییراتی در ظاهر قالبهای آماده به وجود آورده و آن را به نیاز مشتری نزدیکتر کنند.
افرادی که به عنوان سازنده قالب جوملا استخدام میگردند، بیشتر طراحهای گرافیک هستند که این توانایی را دارند تا دید گرافیکی خود را با استفاده از جوملا به یک وبسایت تبدیل کنند. بسته به نوع طراحی و پیچیدگیهای آن، این افراد نیز دستمزدی بین ۵۰۰ تا ۱۵۰۰ دلاری به ازای هر پروژه خواهند داشت.
طراح وب
برنامه نویس جوملا که در دسته طراح وب قرار میگیرد، از لحاظ مهارتی شبیه به سازنده قالب است. با این تفاوت که او قادر است قالبهای مورد نظر مشتریان را از ابتدا طراحی کرده و یا قسمتهای مختلف یک قالب آماده را تغییر دهد.
بسته به مهارت طراح و پیچیدگی قالبی که باید ساخته شود، برنامه نویس جوملا در زمان استخدام ممکن است مبلغی بین ۲۰۰۰ الی ۱۰۰۰۰ دلار را از کارفرما درخواست کند.
توسعه دهنده افزونه جوملا
دسته آخر که توسعه دهنده افزونه نام دارند، از لحاظ دانش فنی و برنامه نویسی در سطح بالایی قرار داشته و این قابلیت را دارند که خود برای جوملا افزونههای اختصاصی بنویسند. این افراد همچنین میتوانند با شناختی که از سیستم CMS جوملا دارند، مشکلات موجود در سایت را رفع کنند.
این دسته از برنامه نویسان جوملا به صورت ساعتی با وبسایتها کار کرده و بسته به میزان مهارتهای خود و میزان مسئولیتهایی که بر عهده دارند، به صورت ساعتی درآمد کسب میکنند. به صورت میانگین این برنامه نویسان جوملا با حقوق ۶۰ الی ۱۰۰ دلار در ازای هر ساعت کار استخدام میشوند.
چگونه یک برنامه نویس موفق جوملا شویم؟
موفقیت در زمینه کاری بدون شک یکی از بهترین اتفاقاتی است که برای هر انسانی رخ میدهد. برای اینکه به یک برنامه نویس موفق جوملا تبدیل شوید، باید مراحل مختلفی را پشت سر بگذارید. از آنجایی که بیشتر موقعیتهای شغلی برای برنامه نویسان جوملا به صورت دورکاری موجود میباشد، درصد موفقیت برنامه نویس در پروژههای قبلی، سهم به خصوصی در گرفتن پروژههای بعدی او دارد. چرا که بسیاری از کارفرمایان پیش از استخدام برنامه نویس جوملا برای کار خود، نگاهی به نظرات کارفرمایان قبلی وی خواهند داشت. به صورت کلی عوامل موفقیت در زمینه برنامه نویسی جوملا را میتوان به صورت زیر دسته بندی کرد:
- ساخت یک پرتوفولیو و نوشتن برنامههای مختلف و قرار دادن آنها در بستر گیتهاب
- داشتن توانایی در آنالیز شرایط مختلف و تصمیم گیری تحت موقعیتهای حساس
- توانایی برقراری ارتباط با افراد مختلف اعم از همکاران و مشتریان
- داشتن دانش کافی در زمینه برنامه نویسی و تکنولوژیهای موجود در بازار
درآمد برنامه نویس جوملا
در قسمتهای بالاتر به میزان حق قرارداد یک برنامه نویس جوملا در ازای انجام یک پروژه اشاره کوتاهی داشتیم. در این بخش جزییات بیشتری در این خصوص را منتشر خواهیم کرد. از آنجایی که برنامه نویسی جوملا در بیشتر موقعیتها یک کار از راه دور است، میزان درآمد حاصل از این کار به میزان ساعتی که شخص برای این کار صرف میکند بستگی دارد. بسته به نوع کارفرما و نحوه انجام کار، برنامه نویس جوملا در زمان استخدام ممکن است با پیشنهادات متنوعی مواجه گردد. یکی از راههای پر طرفدار برای تسویه حساب با برنامه نویس جوملا، پرداخت هزینه به صورت ساعتی است. بسته به دسته بندی برنامه نویسان جوملا که بالاتر در خصوص آنها گفتیم، درآمد ساعتی این افراد از ساعتی ۵ دلار آغاز شده و به بیش از ۷۰ دلار در هر ساعت نیز میرسد. به صورت میانگین اما میزان درآمد یک برنامه نویس جوملا را میتوان ساعتی ۲۰ دلار در نظر گرفت.