54

موقعیت شغلی و آگهی استخدام کارشناس تست نرم افزار

2 سال پیش
3 سال پیش
3 سال پیش
3 سال پیش
کارشناس تست محصول (QA Specialist) - الوپیک
الوپیک تهران، تهران
تهران، تهران
تمام وقت
3 سال پیش
3 سال پیش
3 سال پیش
3 سال پیش
3 سال پیش
3 سال پیش
3 سال پیش
3 سال پیش
کارشناس تست نرم افزار - فرازپردازان
فرازپردازان تهران، تهران
تهران، تهران
تمام وقت
3 سال پیش
3 سال پیش
3 سال پیش
3 سال پیش
3 سال پیش
کارشناس تست نرم‌افزار - طرفه نگار
طرفه نگار تهران، تهران
تهران، تهران
تمام وقت
3 سال پیش
توضیحات

استخدام کارشناس تست و استخدام کارشناس تضمیت کیفیت

هر یک از این موارد استخدامی را در ادامه جداگانه  بررسی می‌نماییم.
 

کارشناس تست نرم افزار

 وقتی صحبت از تست نرم‌افزار می‌گردد، هر مجموعه بسته به نوع محصولی که تولید می‌کند، شرح وظایف و مسئولیت‌های مختلفی را برای این موقعیت شغلی تعریف می‌کند. اما به صورت کلی، هر شخصی که قصد استخدام به عنوان کارشناس تست نرم افزار را دارد، نیاز خواهد داشت تا برخی از مهارت‌های پایه را فرا بگیرد.
تیم تست نرم افزار در هر شرکت به صورت کلی ازدو بخش تشکیل می‌شود:
    مدیر تیم تست نرم افزار
    کارشناسان تست نرم افزار
در ادامه تعریفی از هر کدام از این دو بخش ارائه خواهیم کرد و نگاهی به شرح مسئولیت‌های آن‌ها خواهیم انداخت. اما پیش از آن باید باید بفهمیم تیم مهندسی نرم‌افزار چه مواردی را در یک مجموعه مدیریت می‌کند. همچنین به این موضوع خواهیم پرداخت که چگونه یک تیم امنیت با کیفیت می‌تواند تاثیر مستقیم بر روی میزان رضایت مشتری داشته باشد. در نهایت هم خواهیم دید چگونه می‌توان به عنوان یک کارشناس تست نرم افزار استخدام شد. 
 

اهمیت تیم مهندسی نرم افزار 

اینکه نرم افزاری که در دست ساخت است چقدر بتواند تمام مراحل از پیش برنامه‌ریزی شده را به درستی طی کرده و به یک محصول موفق تبدیل گردد، به شدت به کیفیت تیم مهندسی نرم افزار و متدهای مورد استفاده توسط آن‌ها بستگی دارد. برای اینکه ساخت یک نرم افزار در مسیر درست پیشرفت قرار بگیرد، باید یک هماهنگی بی‌نظیر میان تمامی تیم‌هایی که بخشی از مسئولیت آن پروژه را بر عهده دارند، شکل بگیرد. به عنوان مثال، هر چه به زمان ضرب‌العجل تحویل نرم افزار یا به روزرسانی آن نزدیک می‌شویم، ‌تیم توسعه فشار بیشتری را متحمل می‌گردد. این موضوع ممکن است تاثیر منفی در کیفیت کلی محصول داشته باشد. این کار در نهایت باعث شکل گرفتن یک نرم افزار می‌شود که نارضایتی مشتریان را به همراه خواهد داشت. از این جهت انجام کارهای مربوط به تولید فازهای مختلف نرم افزار و دیدارهای گروهی، باید بر اساس یک برنامه مدون صورت بگیرد. از طرفی دیگر از کارکنان انتظار می‌رود که نهایت تلاش خود را برای پایبند بودن به آن برنامه به کار بگیرند. تیم مهندسی نرم‌افزار در کنار مدیر پروژه، وظیفه دارند تا تمام موانع موجود بر سر راه در زمان توسعه نرم‌افزار را از قبل پیش‌بینی کرده و راهکار موثری را برای از میان برداشتن آن‌ها به کار بگیرند.
 

اهمیت تیم تست نرم افزار

کیفیت و سرعت دستیابی شما به اهدافتان در زمینه تست نرم‌افزار ارتباط مستقیمی با قابلیت‌های فنی و روابط سازمانی اعضای تیم تست نرم افزار دارد. برای رسیدن به این هدف، باید افرادی را جهت عضویت به تیم تست نرم افزار استخدام کرد که بتوانند به راحتی در کنار یکدیگر و برای دستیابی به یک هدف کلی تلاش کنند. علاوه بر این، باید دانش فنی و تجربه کاری افراد به گونه باشد که فضایی را بسازد تا افراد بتوانند در کنار یکدیگر پیشرفت کنند.
صرف نظر از تمام مواردی که مطرح کردیم،‌ مهم‌ترین عامل موفقیت تیم تست نرم افزار سازمان بندی کلی است. مدیران تیم باید سعی کنند تا تمام مسئولیت‌های کارشناسان استخدام شده و تاثیرات آن بر سایر بخش‌ها را به درستی و با دقت به آن‌ها توضیح دهند. اگر مسئولیت‌ها به درستی در اختیار افراد قرار گرفته و کارهای درونی تیم از نظم خاصی پیروی کنند،‌ آنگاه می‌توان انتظار داشت که کارها در مسیر درستی قرار گرفته است. مدیران همچنین باید به صورت مداوم بر عملکرد کارشناسان خود نظارت داشته باشند. چرا که از این طریق می‌توانند نقاط ضعف و قوت کارمندان خود را به خوبی بررسی کرده و در صورت نیاز، تغییرات کوچکی در وظایف محول شده به وجود آورند.
 

تعریف مدیر تست نرم افزار و شرح وظایف 

مدیر بخش ارزیابی و تست، بدون شک یکی از اساسی‌ترین و سخت‌ترین نقش‌ها را در تضمین عملکرد صحیح و بی نقص نرم افزار بر عهده دارد. علاوه بر مسئولیت‌های فنی و تسلط کافی بر ابزارهای متفاوت تست نرم افزار، مدیر بخش تست نیاز به داشتن ارتباطی مستقیم با سایر شرکا و مشتریان دارد. از این موضوع می‌توان چنین نتیجه گرفت که افرادی که در زمینه مدیریت بخش تست نرم افزار عملکرد مناسبی از خود نشان داده‌اند، بی شک یک نگاه درست و شناخت عالی از بازار هدف خود داشته‌اند. در نهایت باید اشاره داشته باشیم که یک مدیر، همواره باید تلاش کند تا ارتباطات نزدیکی با اعضای تیم خود برقرار کند و به همین دلیل، داشتن دانش در زمینه ارتباط با افراد نیز می‌تواند کمک شایانی به او نماید. به صورت کلی، تمام مدیران ارشد در زمان استخدام به عنوان مدیر تست نرم افزار، ملزم به انجام ‌وظایف زیر هستند:
    مشخص کردن وظایف سایر اعضای تیم امنیت
    تعیین یک برنامه اساسی برای انجام تست‌ها
    تصمیم برای به کار بردن استراتژی‌های فنی متفاوت در زمان مواجهه با مشکل 
    اطمینان از این موضوع که افراد تیم تمام ابزارهای مورد نیاز خود برای انجام وظایفشان را در اختیار دارند
    ارتباط با اعضای فنی تیم جهت بهبود شرایط کلی محصول
    ارائه گزارش به بخش‌های بالا دستی و مطلع کردن آن‌ها از روند کار
    ارتباط با مشتریان و دریافت نظرات آن‌ها
    ارتباط با مدیر پرو‌ژه جهت دریافت امکانات و همچنین بیان مشکلات
 

تعریف کارشناس تست و شرح وظایف

در زمان استخدام کارشناس تست، بسیاری از کارفرمایان توجه ویژه‌ای بر سابقه کاری دارند. چرا که دانش تئوری در این زمینه کافی نبوده و فرد کارشناس باید کوله‌باری پر از تجربیات فراوان را در این زمینه به همراه داشته باشد. علاوه بر این، یک کارشناس تست نرم افزار به دلیل اینکه کارش با توسعه دهندگان بخش‌ فنی نیز ارتباط نزدیکی دارد، باید از مهارت‌های ارتباطی خوبی نیز برخوردار باشد. دلیل این امر، حساسیت بالای وظایف و مسئولیت‌هایی است که باید توسط یک کارشناس تست نرم‌ افزار صورت بپذیرد. تعدادی از این وظایف عبارتند از:
    بررسی درخواست‌های مشتریان و آنالیز محصول در فضاهای تستی نزدیک به واقعیت برای افزایش کارایی و بالا بردن سرعت پاسخگویی
    تعیین جلسه با سایر تیم‌ها برای دریافت نظرات و پیشنهادات
    اجرای تست در تمام مراحل تولید یک محصول (تست رگرسیون، یکپارچگی و ...)
    طراحی و پیاده سازی سیستمی اتوماتیک در زمان بررسی محصول
    داشتن برنامه ماهانه جهت بررسی محصول
    انجام مهندسی محصول در راستای رسیدن به هدف نهایی شرکت که رقابت در بازار است
    ثبت گزارشات و مشکلاتی که در حین کار با آن‌‌ها مواجه گردیده است. 
به علاوه اگر یک کارشناس تست برای اولین بار استخدام می‌شود، پیش از انجام هر کار، باید تمامی گزارشات و موارد ثبت شده را به طور کامل مورد مطالعه قرار دهد و تسلط کافی بر نحوه کار محصول و نیاز‌های مشتریان هدف آن داشته باشد. 
       

 مهارتهای مهندس تست نرم افزار

وقتی به عنوان یک کارشناس تست نرم افزار استخدام می‌شوید، بیشتر وقت شما به شکستن قفل‌های امنیتی نرم افزار و تلاش برای ورود غیرمجاز به آن سپری می‌شود. برای اینکه بتوانید وظایف خود را به نحو احسن به پایان برسانید، علاوه بر دانش فنی و اطلاع از متدولوژی‌های به روز، باید از قدرت تحلیل و استعداد ذاتی برای تحلیل درست اطلاعات برخوردار باشید. برای تبدیل شدن به یک مهندس تست نرم افزار،‌ باید به موارد زیر توجه داشته باشید.
۱- کار کردن به صورت فریلنسینگ
فریلنسینگ موضوعی است که امروزه خیلی توسط افراد متعدد مطرح می‌شود و کارفرمایان به افرادی که قصد ورود به بازار کار دارند، پیشنهاد می‌کنند که حتما پیش از ورود به یک مجموعه، مدتی به عنوان فریلنسر فعالیت کنند. همچنین فعالیت به عنوان یک کارآموز نیز می‌تواند تجربیات بیشماری را در اختیار شما قرار دارد. 
۲- تحصیل به صورت تخصصی در زمینه امنیت
اگر به تازگی از یکی از رشته‌های مرتبط با کامپیوتر فارغ التحصیل شدید و قصد ورود به حوزه امنیت را دارید، بدون شک چالش‌هایی در مسیر شما قرار خواهد گرفت که باید توانایی مواجهه با آن‌‌ها را داشته باشید. به عنوان مثال آشنایی با سناریو‌های عملیاتی و زمینه‌های آزمایشی (Test Case) مواردی نیستند که به صورت جامع در دانشگاه‌ها مورد تدریس قرار بگیرند. از این جهت، برای فراگرفتن دانش مربوط به این موارد، شاید شرکت در کلاس‌ها و سمینارهایی که توسط افراد حرفه‌ای در این حوزه برگزار می‌شود بتواند مثمر ثمر واقع شود. با انجام چنین کاری، این امکان وجود دارد تا از چالش‌های روز حوزه نرم افزار مطلع شوید و با حضور در فضاهای آزمایشگاهی، بتوانید مشکلاتی که در حین کار به آن‌ها بر خواهید خورد را بازسازی کرده و برای حل کردن آن‌ها تلاش کنید.
۳- دریافت مدارک مرتبط 
امروزه بسیاری از داوطلبانی که درخواست استخدام به عنوان کارشناس تست را دارند، موظف به داشتن برخی گواهینامه‌های معتبر در زمینه تست یا موارد مرتبط با این موضوع هستند. در اختیار داشتن چنین مدارکی به کارفرما این اطمینان خاطر را می‌دهد که کارمند او می‌تواند به سرعت خود را با روند فنی شرکت وفق داده و نیازی نیست تا زمان طولانی‌ای را برای یاد گرفتن مفاهیم پایه‌ای صرف کند. اگر به دنبال موقعیت‌های شغلی بالاتر و یا حقوق بیشتری هستید، داشتن این مدارک می‌تواند شما را در دستیابی به این هدف کمک کند. 
۴- مطالعه کتاب‌های معتبر
از آنجایی که هر روز دانش مرتبط با نرم افزار پیشرفت می‌کند و افراد سودجو، راه‌های جدیدی را برای نفوذ پیدا می‌کنند، یک کارشناس تست باید همواره دانش خود را به روز نگه دارد. در ادامه لیستی از کتاب‌های مرتبط با این زمینه را با شما به اشتراک می‌گذاریم.

    هنر تست نرم افزار (The Art of Software Testing)
    تست نرم افزار در محیط واقعی ( Practical Software Testing)
    یادگیری دروس تست نرم  افزار (Lessons Learned in Software Testing)
    پکیج کامل شغل کارشناس تست نرم افزار (Software Testing Career Package)

 

کارشناس تضمین کیفیت

 

چرا باید یک کارشناس تضمین کیفیت استخدام کرد؟

هر شرکت نرم افزاری سالانه هزینه‌‌های بسیاری را صرف تولید و پشتیبانی محصولات خود می‌کند. از آنجایی که درآمدزایی و همچنین ارزش برند آن شرکت ارتباط مستقیمی با میزان فروش محصول و در نهایت رضایت مشتری دارد، افراد باید تلاش کنند که کیفیت خود را به یک حد اعلا رسانده و روز به روز پیشرفت کنند. از آنجایی که حفظ روند رو به رشد یک شرکت کاری بسیار دشوار است، باید افرادی وجود داشته باشند تا کیفیت محصولتان را سنجیده و شما را در بالا نگه داشتن سطح کیفی آن جهت رقابت با حریفان‌تان در بازار یاری نمایند. این اشخاص به عنوان کارشناس تضمین کیفیت شناخته می‌شوند. 
 

کارشناس تضمین کیفیت کیست؟

در صنایع مختلف و بسته به نوع محصولی که تولید می‌گردد، کارشناس تضمین کیفیت وظیفه بازرسی کردن و آزمایش کردن محصول را دارد. این دو فرآیندی که به آن اشاره کردیم، می‌تواند در زمان‌ها پیش از تولید، در حین تولید و پس از تولید صورت بپذیرد. یکی از مواردی که کارفرمایان در زمان استخدام یک کارشناس تضمین کیفیت در خصوص آن حساس هستند، میزان دقت به جزییات و توانایی انتقال مطلب است. دلیل این امر این است که اگر وی در انجام وظایف خود کوتاهی به خرج دهد و محصول در صورت داشتن نواقصی (هر چند جزیی) به دست مصرف کننده برسد، ممکن است شرکت زیان‌های بسیاری را متحمل شود. 
 

وظایف یک کارشناس تضمین کیفیت چیست؟

به زبانی بسیار ساده، کارشناس تضمین کیفیت باید پلی میان محصول نهایی تولید شده و استاندارد‌های تعیین شده از طرف نهادهای مربوطه باشد. برای اینکه دید بهتری نسبت به این موضوع که کارشناسان تضمین کیفیت چه وظایفی را بر عهده می‌گیرند داشته باشیم، سعی داریم در ادامه برخی از آن‌ها را با شما در میان بگذاریم:
    اجراسازی فرآیندهای تضمین کیفیت محصول 
    فهم درست از نرم افزار و همچنین درک قوانین استاندارد برای ساخت آن
    اطمینان از صحت تست‌های مختلفی که بر روی نرم افزار انجام می‌شود
    بررسی تمام جزئیات سازنده یک محصول و بررسی رفتار آن‌ها در شرایط مختلف 
    بررسی مراحل تولید یک محصول و اطمینان از عملکرد صحیح بخش‌های گوناگون
    ثبت تمامی بازیدهای دوره‌ای انجام شده 
    جمع‌آوری داده‌های آماری جهت نمایش پیشرفت یا پسرفت کیفیت محصول
    بررسی اطلاعات برای یافتن نقاط ضعف و پیشنهاد راه حل برای بهبود آن‌ها
 

پیش نیازها برای استخدام به عنوان یک کارشناس تضمین کیفیت

    داشتن حداقل مدرک کارشناسی در رشته‌های مرتبط
    داشتن گواهینامه‌ها و مدارک معتبر در این حوزه
    دانش مدیریتی و تجربه کاری مرتبط
    پایبند بودن به برنامه‌ها و زمان بندی‌های متفاوت
    شناخت درست از صنعت و محصولی که قرار است روی آن کار کند
    بهره‌مندی از دانش کار با کامپیوتر به ویژه نرم افزار آفیس مایکروسافت
    آشنایی کافی با استانداردهای محصول و قوانین مرتبط با آن
 

مهارت‌های لازم برای استخدام شدن به عنوان یک کارشناس تضمین کیفیت

    توانایی خوب در تحلیل اطلاعات
    دقت بالا حتی تحت فشار کاری بالا
    مهارت‌های تصمیم گیری و حل مسئله 
    توانایی ارتباط برقرار کردن با مشتریان
    توانایی کار تیمی
    قدرت قضاوت منطقی و خارج از احساس
برای استفاده از سایت لطفا از مرورگر کروم استفاده کنید.
باز کردن کروم
دریافت کروم
نه بعدا
برای استفاده از سایت لطفا مرورگرتان را بروزرسانی کنید.
به روز رسانی
نه بعدا