558

موقعیت شغلی و آگهی استخدام حسابدار

3 ماه پیش
حسابدار و کمک حسابدار - فارکو
فارکو تهران، تهران
تهران، تهران
تمام وقت
5 ماه پیش
کارمند اداری خانم - بینش
بینش تهران، تهران
تهران، تهران
تمام وقت
8 ماه پیش
اداری - پارس پندار اصفهان
پارس پندار اصفهان، اصفهان
اصفهان، اصفهان
تمام وقت
8 ماه پیش
فوری
1 سال پیش
حسابدار - نوین تونل
نوین تونل تهران، تهران
تهران، تهران
تمام وقت
1 سال پیش
1 سال پیش
1 سال پیش
حسابدار - صنعت جام
صنعت جام تهران، تهران
تهران، تهران
نیمه وقت
1 سال پیش
1 سال پیش
حسابدار - طراحان بالسای
طراحان بالسای تهران، تهران
تهران، تهران
تمام وقت
1 سال پیش
فوری
2 سال پیش
2 سال پیش
کارمند حسابداری - شرکت سیتکس
شرکت سیتکس تهران، تهران
تهران، تهران
تمام وقت
2 سال پیش
کارمند مالی و دفتری - آب سنج
آب سنج تهران، تهران
تهران، تهران
تمام وقت
2 سال پیش
استخدام حسابدار در شهر قدس
نور افزار فوتون تهران، تهران
تهران، تهران
تمام وقت
2 سال پیش
فوری
حسابدار و کمک حسابدار
ایزل تهران، تهران
تهران، تهران
تمام وقت
2 سال پیش
فوری
حسابدار - ایمن خواب هوشمند
ایمن خواب هوشمند اشتهارد، البرز
اشتهارد، البرز
تمام وقت
2 سال پیش
حسابدار صنعتی - مل تک
مل تک تهران، تهران
تهران، تهران
تمام وقت
2 سال پیش
توضیحات

استخدام حسابدار


برای پرداختن به موضوع استخدام حسابدار در ابتدا به توضیح این رشته و شغل می‌پردازیم.
 

حسابداری چیست؟

حسابداری در اصل علم مدیریت و ثبت تراکنش‌های مالی و همچنین نگهداری، ترتیب بخشی، بازیابی و خلاصه کردن آن‌هاست. علاوه بر این،  توانایی ارائه گزارشات مالی به روش‌های مختلف نیز یکی از مهارت‌های پایه‌ای در حسابداری است. 
 

حسابدار کیست؟

در اصل حسابداران وظیفه دارند تا اتفاقات مالی از قبیل جایگاه مالی شرکت، تراکنش‌های مالی، عملکرد مالی نیروی انسانی یک شرکت و ... را طی یک دوره زمانی مشخص بررسی کرده و خلاصه این موارد را از طریق یک یا چند گزارش، به بخش مدیریتی و همچنین نهاد‌های دولتی اطلاع دهند.
 

حسابداری چگونه است؟

 بدون شک، بخش حسابداری، قلب تپنده هر کسب و کاری است.  در یک کسب و کار کوچک، یک نفر به عنوان حسابدار می‌تواند انجام وظیفه کند. این در حالی است که در کسب‌ و کارهای بزرگ، یک بخش متشکل از افراد تحصیل کرده و کارکشته، این وظیفه خطیر را در کنار هم به دوش خواهند کشید. 
گزارشات مالی از قبیل عملکرد مرتبط با هزینه‌ها و امور مربوط به مدیریت توسط قسمت‌های مختلف بخش‌ حسابداری در جلسات، مورد بررسی دقیق قرار می‌گیرند. چنین گزارش‌هایی از ارزش بسیار بالایی برخوردار هستند؛ چرا که می‌توانند عملکرد سیاست‌ها و تصمیمات اتخاذ شده توسط سرمایه‌گذاران و مدیران آن سازمان را به خوبی نشان دهند.
 

چرا یک شرکت به استخدام حسابدار نیاز دارد؟

گزارشات مالی که فعالیت یک سازمان را در یک بازه زمانی مورد بررسی قرار می‌دهد، شامل اطلاعات بسیار ارزشمندی است. بررسی هزاران یا حتی میلیون‌ها تراکنش مالی و نظارت دقیق بر گردش مالی شرکت و تبدیل‌ آن به یک ارائه مفید و مختصر،  کاری نیست که بتوان به راحتی از پس آن برآمد.  در نتیجه تبدیل شدن به یک حسابدار حرفه‌ای و کارکشته، نیازمند سال‌های طولانی مطالعه  و موفقیت در امتحان‌های سخت و همچنین  قرار گرفتن در شرایط سخت در یک محیط کاری است. 
شاید به نظر بیاید که کارهای مالی ساده در سطح بسیار پایین در یک شرکت کوچک، توسط یک دفتردار قابل انجام باشد. اما بدون شک هیچ مدیری دوست ندارد تا اطلاعات پیچیده و حساس مالی خود را به  دست یک دفتردار بی‌تجربه بسپارد.  به همین دلیل است که حسابداران رسمی در شرکت‌های بزرگ نیاز دارند تا نمره قبولی در آزمون‌های مختلف را به دست آورده و تجربه کاری درخشانی داشته باشد. 
 

چرا حسابداری به یک شغل پردرآمد تبدیل شده است؟

همانطور که بالاتر اشاره کردیم، در جهان امروز، حسابداری یکی از حیاتی‌ترین بخش‌های هر کسب وکار است. لذا افرادی که این مهارت را در اختیار دارند، می‌توانند موقعیت‌های شغلی فراوانی را پیش روی خود ببینند. در ادامه چند دلیل برای اینکه چرا باید مهارت حسابداری را  به عنوان یک مسیر شغلی در نظر بگیریم را بررسی خواهیم کرد.

۱- حسابداری در مسیر تبدیل شدن به یکی از پرتقاضاترین مشاغل جهان

با افزایش روز افزون قوانین و سیاست‌های مربوط به شاخه‌های مختلف کسب و کارها، سازمان‌ها و شرکت‌ها برای مدیریت بهتر شرایط، نیازمند حسابداران بیشتری هستند. لذا موقعیت‌های شغلی در زمینه حسابداری به سرعت در حال افزایش است. 

۲- وجود گرایش‌‌های متفاوت در حسابداری

حسابداری هزینه، حسابداری مالی، حسابداری مدیریتی،‌ حسابداری دولتی،‌ حسابرسی و .... تنها تعدادی از مهم‌ترین زیرشاخه‌های متفاوت علم حسابداری هستند که  هر کدام وظایف مربوط به خود را دارند. وجود این گستردگی به متقاضیان کمک می‌کند تا بسته به علاقه  خود انتخاب بهتری داشته باشند.

۳- راحتی و تنوع ابزارهای آموزشی

بسیاری از دانشگاه‌ها و موسسات آموزشی علاوه بر اینکه کلاس‌های خود را به صورت حضوری برگزار می‌کنند، این قابلیت را برای دانشجویان فراهم کرده‌اند که بتوانند از راه دور نیز اقدام به یادگیری مهارت‌های حسابداری کنند. این موضوع باعث می‌شوند تا بتوان علم حسابداری را در هر زمان و مکانی فراگرفت و سریع‌تر وارد بازار کار شد. در این زمینه می‌توانید از فیلم آموزش حسابداری / دوره آموزش آنلاین حسابداری چراغ بهره‌مند شوید.

۴- آشنا شدن با بخش‌های مختلف یک کسب و کار

با کار به عنوان یک حسابدار، شما این قابلیت را خواهید داشت که با بخش‌های مختلف یک کسب‌ و کار از نزدیک آشنا شده و عملکرد آن‌ها را مورد بررسی قرار دهید. این موضوع باعث می‌شود که در صورت داشتن توانایی‌های لازم، اقدام به راه اندازی کسب‌ و کار شخصی خود نمایید. 

انواع مختلف حسابداری 

حسابداری یکی از قدیمی‌ترین و متنوع ترین علومی است که سالیان سال مورد استفاده قرار گرفته است. این موضوع سبب شده تا حسابداری در بسیاری از کسب‌ و کارها تاثیرگذار بوده و با گذشت زمان پیشرفت زیادی بکند. در ادامه سه شاخه معروف از علم حسابداری را  معرفی خواهیم کرد. 

۱- حسابداری مالی (عمومی)

این شاخه از حسابداری که توسط بسیاری از شرکت‌ها مورد استفاده قرار می‌گیرد، شامل بررسی و اطلاع رسانی گزارشات مالی موقت و دوره‌ای است.  نتیجه موفقیت و یا عدم موفقیت تراکنش‌های مالی طی گزارشاتی از قبیل ترازنامه (balance sheet) ، وضعیت درآمدی و شرایط گردش مالی در یک دوره زمانی به صورت مکتوب تهیه می‌شود. تمامی این گزارشات مالی (به خصوص در نهادهای دولتی) برای ارزیابی در اختیار سازمان حسابرسی کل کشور قرار می‌گیرد. اما به صورت کلی چنین گزارشاتی، ماهیتی عمومی دارند و شرکت‌ها برخی از‌ اطلاعات را در اختیار افراد شاغل در سازمان و یا مردم عادی قرار می‌دهند. این گزارشات مطابق با استانداردهای بانکی و مالیاتی هر کشور تهیه می‌گردد. 

۲- حسابداری مدیریتی

داده‌هایی که در این شاخه از حسابداری مورد استفاده می‌گیرند، شباهت زیادی با حسابداری مالی دارند.  یکی از مهم‌ترین تفاوت‌هایی که این نوع حسابداری با حالت قبلی دارد،  نوع دسته بندی و حساسیت اطلاعات است.  به عبارت دیگر، در حسابداری مدیریتی،‌ حسابدار موظف است تا داده‌های مالی را به صورت ماهانه یا فصلی در اختیار مدیران و سهام داران شرکت قرار دهد تا آن‌ها بتوانند با در نظر گرفتن شرایط فعلی، مسیر آینده شرکت را معین کنند. علاوه بر این، حسابداران در این شاخه، سایر فاکتور‌های مالی تاثیر گذار در یک شرکت شامل میزان بودجه و پیش‌بینی در آمدی را تحت بررسی قرار می‌دهند.  به صورت کلی، تهیه، جمع‌ آوری و خلاصه سازی تمام  اطلاعاتی که می‌تواند مسیر پیشرفت یک سازمان را مشخص کند، مهم‌ترین وظیفه یک حسابدار مدیریتی است. 

۳- حسابداری هزینه

گرچه حسابداری مدیریتی می‌تواند مدیران ارشد یک مجموعه را در تصمیم گیری و هدف‌گذاری، کمک کند، همچنان هیچ دیدی در خصوص شرایط بازار و هزینه‌های مورد نظر جهت دستیابی به اهداف را به آن‌ها نمی‌دهد. این شرح وظایف، در شاخه‌ای دیگر از علم حسابداری به نام حسابداری هزینه گنجانده می‌شود. حسابدار هزینه در اصل، وظیفه بررسی هزینه‌های تولید یک محصول و فروش‌ آن در بازار را بر عهده دارد.  مشاوران، مدیران، صاحبان کسب و کار و سایر حسابداران از این اطلاعات برای ارزیابی قیمت تمام شده محصول استفاده می‌کنند. تفاوت این شاخه از حسابداری با حسابداری عمومی، این است که در این شاخه، پول به عنوان یکی از بازیگران اصلی در تولید محصول در نظر گرفته می‌شود. این در حالی است که در بخش عمومی، پول به دست آمده به عنوان یک معیار جهت بررسی عملکرد سیاست‌ها و تصمیم‌های اتخاذ شده استفاده می‌گردد. 
 

چگونه به عنوان یک حسابدار استخدام شویم؟

حسابداری به بیان بسیاری از سایت‌ها و نشریات معتبر، جزو ۱۰ شغل پر‌درآمد دنیا قرار دارد. پس اگر هنوز مسیر شغلی خود را به صورت خاص مشخص نکرده‌اید، شاید این حرفه بتواند یکی از انتخاب‌های شغلی آینده شما باشد.  
معمولا افرادی که در این حوزه مشغول فعالیت هستند، فارغ التحصیلان رشته حسابداری در دانشگاه‌ها و یا موسسات علمی هستند. همانطور که اشاره کردیم، این رشته نیازمند دانش فراوان و مطالعه زیاد به منظور به روز نگه داشتن اطلاعات است.  برای اینکه به عنوان یک حسابدار رسمی مشغول فعالیت شوید، باید در آزمون حسابداری رسمی شرکت کرده و نمره قبولی به دست بیاورید.  این آزمون دانش داوطلب در خصوص قوانین و استانداردهای مالی را مورد سنجش قرار می‌دهد. البته آنچه مهمتر از مدرک است توانایی یک حسابدار و میزان تسطا او در این تخصص است.
 

یک حسابدار خوب چه ویژگی‌هایی دارد؟

۱- رفتار حرفه‌ای با مشتریان

یک حسابدار، به عنوان یکی از مهم‌ترین بخش‌های هر کسب و کار به طور مستقیم با مدیران شرکت‌ها و سازمان‌های دولتی و خصوصی سر کار دارد.  پس یک حسابدار، علاوه‌ بر اینکه باید بتواند قدرت محاسبات و تحلیل خوبی داشته باشد، بهتر است که از ارتباطات اجتماعی و فن بیان خوبی نیز برخوردار باشد. حسابداری، موفق خواهد بود که برای ارتباط با مشتریان جدید مشتاق بوده و سعی کند تا همزمان با پروژه‌های مختلفی که انجام می‌دهد، نکات و تجربیات جدیدی نیز یاد بگیرد. 

۲- خلاقیت در حسابداری

صرف اینکه یک حسابدار تنها با اعداد و آمار سر کار دارد،‌ به این معنی نیست که جایی برای خلاقیت در این شغل وجود ندارد. بهترین حسابداران هیچ گاه خود را به روش‌های تکراری و قدیمی محدود نکرده و همواره تلاش می‌کنند تا بسته به شرایطی که در آن قرار دارند، سریع‌ترین و موثرترین راه را انتخاب نمایند. به بیانی دیگر، شایستگی یک حسابدار، زمانی نشان داده می‌شود که بتواند در مواجهه با شرایط سخت، مسیری غیر عادی در عین حال مثبت را در پیش بگیرد و بر چالش‌ها غلبه کند. 

۳- قابل اعتماد بودن و پاکدستی

حسابداران یک شرکت باید امین اسرار مالی مجموعه باشند. چرا که این اطلاعات از ارزش و حساسیت بسیار بالایی برخوردار هستند. نشر این داده‌های سری چه از روی عمد و چه به صورت کاملا تصادفی می‌تواند در بسیاری از موارد باعث به وجود آمدن  ضررهای جبران ناپذیری باشد. بنابراین، مدیران شرکت باید بتوانند به توانایی‌ها و رازداری حسابدار خود، اعتماد کامل داشته باشند.  برای دستیابی به چنین هدفی، حسابدار باید بتواند علاوه بر رفتار حرفه‌ای، مجموعه‌ای از استانداردها را نیز رعایت کند. 
این نکته قابل توجه است که تاثیری که یک حسابدار بر مشتری فعلی خود خواهد گذاشت، می‌تواند برای موقعیت‌های کاری آینده وی در شرکت‌های دیگر نیز تاثیر گذار باشد.

۴- دقت و نظم بالا

یکی از مهم‌ترین ویژگی‌های حسابداران برتر در شرکت‌های بزرگ، دقت بالا در بررسی تمام تراکنش‌ها و نظم  فوق‌العاده در دسته‌بندی تمام گزارشات است.  چرا که برای جلوگیری از مغایرت در گزارشات مالی، همه تراکنش‌های ورودی و خروجی و حتی اتفاقات کوچک مالی باید در سند‌های حسابداری ثبت شوند. نظم، یکی از شاخصه‌هایی است که در صورت رعایت آن، علاوه بر اینکه سرعت و بهره‌وری کارهای مالی افزایش می‌یابد، می‌تواند زمان بیشتری در اختیار تیم مالی برای تمرکز بر انجام سایر مسئولیت‌ها بگذارد. 

۵- تمرکز  بالا و دانش به روز

قوانین پولی و مالیاتی هر کشور، همواره در حال تغییر هستند. یک حسابدار برتر، همواره باید بتواند خود را با روند این تغییرات مطابقت دهد و سعی داشته باشد تا اطلاعات خود را به روز نگه دارد. توجه به این مورد که عدم اطلاع از قوانین می‌تواند چه ضررهای جبران ناپذیری را برای یک مجموعه در پی داشته باشد،‌ حساسیت این موضوع را دوچندان می‌کند. 
حتی اگر یک حسابدار، تجربه قابل توجهی در این زمینه داشته و پیشتر در موقعیت‌های سخت مختلفی قرار گرفته باشد، همواره باید تلاش کند تا در جلسات مشاوره‌ای و اشتراک تجربه، شرکت کرده و از جدیدترین اتفاقات این حوزه باخبر شود. چرا که ممکن است تکنیک‌هایی که ماه‌های گذشته توانسته باعث عملکرد خوب بخش مالی شود،‌ در ماه‌های آتی بهره‌وری لازم را نداشته و با شکست مواجه شوند.  
برای استفاده از سایت لطفا از مرورگر کروم استفاده کنید.
باز کردن کروم
دریافت کروم
نه بعدا
برای استفاده از سایت لطفا مرورگرتان را بروزرسانی کنید.
به روز رسانی
نه بعدا