26

موقعیت شغلی و آگهی استخدام مدیر و کارشناس بیمه

3 سال پیش
3 سال پیش
3 سال پیش
3 سال پیش
کارشناس خسارت اموال- مشهد - بیمه ملت
بیمه ملت تهران، تهران
تهران، تهران
تمام وقت
3 سال پیش
3 سال پیش
کارشناس خسارت اموال- اهواز - بیمه ملت
بیمه ملت تهران، تهران
تهران، تهران
تمام وقت
3 سال پیش
کارشناس خسارت اموال - یزد - بیمه ملت
بیمه ملت تهران، تهران
تهران، تهران
تمام وقت
3 سال پیش
3 سال پیش
3 سال پیش
فوری
3 سال پیش
3 سال پیش
3 سال پیش
3 سال پیش
3 سال پیش
3 سال پیش
فوری
3 سال پیش
3 سال پیش
توضیحات

استخدام مدیر بیمه و استخدام کارشناس بیمه

مدیر بیمه

اگر بر اساس چارت مدیریت سازمانی، مدیران را در سه دسته‌ی مدیر ارشد، مدیر اجرایی و مدیر میانی در نظر بگیریم، در شرکت‌های بیمه مدیران ارشد معمولاً اعضای هیئت مدیره هستند یا در سطح استانی، مدیران شعب استان‌ها. این مدیران وظیفه‌ی تصمیم‌گیری‌های کلی و تجسم افق بلند مدت سازمان و تصمیم‌گیری بر این اساس را بر عهده دارند. معمولاً نیازی نیست که مدیران ارشد از نظر فنی و عملیاتی هم در بیمه تبحر داشته باشند. 
مدیران اجرایی از سوی دیگر، وظیفه‌ی ارائه‌ی خدمات به مشتریان را بر عهده دارند و بیشتر با بازار در ارتباط هستند. در واقع کار مدیران اجرایی، سازماندهی امور اجرایی مربوط به نمایندگی‌ها و خدمات‌دهی به مشتریان در بخش صدور و یا خسارت است. مدیران اجرایی می‌توانند رئیس شعب باشند. در واقع رؤسای تمام‌ نمایندگی‌های بیمه که زیر نظر یک شعبه مشغول به کار هستند و سازماندهی می‌شوند، مدیران اجرایی شرکت بیمه‌ی مادر محسوب می‌شوند. مدیران اجرایی بر خلاف مدیران ارشد باید بار فنی بالایی داشته باشند.
مدیران میانی همان‌طور که از اسم‌شان پیداست، مابین مدیران ارشد و مدیران اجرایی قرار دارند. این افراد به صورت تخصصی در هر حوزه‌ای فعالیت دارند؛ از جمله بیمه‌ی خودرو، باربری، آتش‌سوزی، مسئولیت و سایر رشته‌ها. مدیران میانی با استفاده از اطلاعاتی که از مدیران اجرایی دریافت می‌کنند، مسائل، نواقص و پیشنهادات مربوط به توسعه را در حوزه‌ی مربوط به خودشان بررسی می‌کنند و بر اساس آن، در مورد تصمیمات کلان و حتی بودجه‌بندی و سایر موارد به مدیران ارشد راهکار پیشنهاد می‌دهند. این مدیران از لحاظ فنی باید به صورت تخصصی در حوزه‌ی کاری خودشان اطلاعات و مهارت داشته باشند.
به طور کلی می‌توان گفت حوزه‌ی کاری مدیران اجرایی متنوع‌تر است، چرا که با رشته‌های مختلف در شعب سر و کار دارند. به عنوان مثال، یک مدیر اجرایی ممکن است در رابطه با بیمه‌ی اتومبیل، آتش‌سوزی، مسئولیت و ... از هر کدام اطلاعاتی داشته باشد و همین‌طور در رابطه با بحث صدور و مشتری‌مداری. اما کار مدیران میانی به این شکل است که فقط یک مدیر میانی باید در بخش خودرو به طور کامل و تخصصی اطلاعات فنی داشته باشد و یک مدیر میانی دیگر در بخش آتش‌سوزی.

کارشناس بیمه

در قرارداد بیمه بین شرکت بیمه و فرد بیمه‌گذار مهم‌ترین مورد تعیین حق بیمه و خساراتی است که بیمه‌گر باید پوشش دهد. این کار بر عهده‌ی کارشناس بیمه است. کارشناس بیمه در واقع نماینده‌ی اصلی شرکت بیمه به شمار می‌آید که با توجه به شرایط و مقررات آن شرکت به ارائه‌ی خدمات می‌پردازد. او درخواست‌هاي متقاضيان بيمه را ارزيابي و حق بيمه‌ و ميزان پوشش آن را تعيين مي‌كند. بنابراین وظیفه‌ی کارشناس بیمه بسیار حساس است و به همین خاطر بهتر است که برای محاسبه به نرم افزارهای کامپیوتری مرتبط تسلط داشته باشد.

وظایف و مسئولیت‌های کارشناس بیمه

۱.  بررسی و تحلیل اطلاعات بیمه‌گذار

در اولین اقدام پس از ارائه‌ی تقاضای بیمه توسط بیمه‌گذار، کارشناس بیمه باید اطلاعات لازم برای بیمه‌ی مورد نظر را از بیمه‌گذار کسب کند. به عنوان مثال زمانی که فردی قصد دارد خود را بیمه‌ی عمر کند، کارشناس باید مشخصات فرد بیمه‌گذار و تمام مدارک مورد نیاز را از او تقاضا کند. یا  شخصی که درخواست بیمه‌ی وسیله‌ی نقلیه می‌کند، کارشناس بیمه، باید نوع و مدل و همه‌ی اطلاعات مربوط به وسیله‌ی  نقلیه را بررسی و ثبت کند.

۲. تعیین ریسک بیمه براساس تقاضای بیمه‌گذار

پس از ثبت دقیق اطلاعات کارشناس بیمه باید به تحلیل اطلاعات بیمه‌گذار بپردازد. به این کار تعیین ریسک بیمه می‌گویند. به این معنا که برای مثال توضیح دهد بیمه نقل و انتقال چه مواردی را و تا چه میزان شامل می‌شود. کارشناس بیمه تعیین ریسک را به این منظور انجام می‌دهد که بهترین پیشنهاد را که متناسب با شرایط شرکت و همچنین شرایط بیمه‌گذار است، به او ارائه دهد. این کار معمولاً با استفاده از نرم‌افزار‌های مرتبط موجود انجام می‌شود.
کارشناس بیمه باید اعتدال داشته باشد؛ نه به اندازه‌ای ریسک کند که باعث شود بیمه پول زیادی دهد و نه به اندازه‌ای احتیاط کند که باعث عدم جذب مشتری شود. 

۳. راهنمایی بیمه‌گذار و تصمیم در مورد بیمه

بیمه‌گذار از شرایط بیمه اطلاعی ندارد، فقط به بیمه مراجعه می‌کند و تقاضای خود را متناسب با حرفه و هدف خود ارائه می‌کند. در این میان وظیفه‌ی کارشناس بیمه است که او را راهنمایی کند و در مورد بیمه‌ی انتخابی بیمه‌گذار تصمیم‌گیری کند. کارشناس بیمه باید براساس موازین اخلاقی انواع مختلف بیمه برای یک هدف بخصوص را به بیمه‌گذار معرفی کند تا خود بیمه‌گذار از میان آنها موردی را انتخاب کند.

۴. بازاریابی و فروش

در حال حاضر این مهم‌ترین بخش کار بیمه است. بسیاری از کارشناسان به دلیل اینکه به صورت درصدی حقوق دریافت می‌کنند، اقدام به بازاریابی و جذب مشتری می‌کنند.

انواع کارشناس بیمه

دو نوع کارشناس بیمه وجود دارد. اولی بیمه‌کننده و دومی کارشناس بیمه‌ی تعیین خسارت. در نوع اول نیز دو دسته کارشناس بیمه وجود دارد؛ یک، کارشناسی که در محل دفتر بیمه حاضر شود و به ارائه‌ی خدمات و عقد قرارداد و ارائه‌ی بیمه‌نامه‌ها و پیشنهادات به بیمه‌گذارها بپردازد و دو، کارشناسی که به شرکت‌ها یا اشخاص به صورت حضوری مراجعه کند و کار بازاریابی را انجام دهد. در حال حاضر بسیاری برای انجام بیمه‌های عمر به کار بازاریابی تلفنی و غیرحضوری می‌پردازند.
اما کارشناسان بیمه‌ای که معمولاً به صورت رسمی استخدام می‌شوند و سابقه‌ی فعالیت اجرایی خوبی نیز دارند، به عنوان کارشناسان تعیین خسارت منصوب می‌شوند. این نوع کارشناسی بسیار متنوع است، از جمله می‌توان به کارشناسان تعیین خسارت خودروها، تعیین خسارت آتش سوزی‌ها، بیمه‌های درمانی، بیمه‌های تحصیلی و سایر بیمه‌ها اشاره کرد.

دانش و تحصیلات مورد نیاز کارشناس بیمه

کارشناس بیمه برای ورد به بازار کار باید تحصیلات خود را در رشته‌ی مدیریت بیمه تکمیل کند. گرچه ممكن است افرادي كه در رشته‌هاي مديريت بازرگاني و صنعتي، حسابداري و علوم اقتصادي مدرک کارشناسی دارند هم به‌ عنوان كارشناس بيمه استخدام شوند؛ چون دروس مرتبط با اين شغل را گذرانده‌اند. در برخی موارد کارشناسی بیمه از طریق تجربی نیز به دست می‌آید، اما راندمان کار چنین کارشناسی نسبت به کسی که از طریق تحصیلات دانشگاهی به این کار وارد شده، به مراتب کمتر است. 
در رشته‌ی مدیریت بیمه دانشجو دروس پایه‌ای مثل ریاضیات، حسابداری، روانشناسی، اقتصاد و جامعه‌شناسی را می‌خواند. همچنین در بخش دروس اختصاصی اصول بيمه، بيمه‌ی اشخاص، مديريت ريسك و حقوق بيمه از دروسی است که دانشجو باید بخواند. دانشجو در پایان دوره‌ی کارشناسی باید دو واحد کارآموزی را در یکی از موسسات بیمه‌ای بگذراند. افرادی که می‌خواهند به عنوان کارشناس بیمه استخدام شوند، می‌توانند با مدرک کارشناسی به این حوزه وارد شوند، اما توانایی بازاریابی مهم‌ترین اصل در موفقیت بیمه‌ای برای کارشناسان این حوزه است.

مهارت‌ها و توانمندی‌های مورد نیاز کارشناس بیمه

۱.مهارت‌های تحلیلی

کسی که می‌خواهد در این حوزه موفق شود، باید قدرت تحلیل بالایی داشته باشد تا بتواند شرایط را ارزیابی و بهترین تصمیم را بگیرد و ارائه دهد. به‌ عنوان مثال بايد بتواند پس از بررسي شرايط متقاضي براي بيمه‌ی عمر، تعيين كند كه شركت بيمه تا چه ميزان بيمه‌گذار را تحت پوشش بيمه قرار مي‌دهد و بيمه‌گذار ماهانه يا سالانه چه مبلغي را بايد به شركت بيمه بپردازد. 

۲. مهارت‌های رایانه‌ای

از دیگر توانایی‌های مورد نیاز این شغل تسلط بر رایانه است که می‌تواند به ارزیابی هرچه بهتر بیمه کمک کند. چرا که امروزه بیشتر امور بیمه‌ای اعم از ثبت قرارداد و یا ارزیابی و تعیین ریسک با نرم‌افزارهای بیمه‌ای انجام می‌شود. 

۳. مهارت‌های ارتباطی

کارشناس بیمه باید رفتاری متناسب با مشتریان داشته باشد و به همین دلیل که همواره با مشتریان سر و کار دارد، آشنایی با روانشناسی می‌تواند به او در کار بهتر کمک کند. به همین دلیل نیز عده‌ای بر این باورند که روابط عمومی در این شغل از تخصص اهمیت بیشتری دارد.

۴. توجه به جزئیات

کارشناس بیمه در مرحله‌ی بررسی و ارزیابی پرونده‌ی متقاضیان بیمه باید به همه جزئیات توجه کافی داشته باشد. به عنوان مثال اگر برای بررسی و ارزیابی بیمه‌ای یک پرونده‌ی آتش‌سوزی به محل مورد نظر می‌رود، باید بررسی کند که دلیل آتش سوزی چه بوده، عمدی بوده یا سهوی، آیا سیستم‌های گازکشی محل دچار نقص بوده، آیا نگهداری غیر استاندارد مواد سوختی در محل باعث آتش سوزی شده و .... 

۵. به روز بودن

بدیهی است که کارشناس بیمه باید با قوانین بیمه آشنایی کامل داشته باشد. و از آنجا که قوانین بیمه‌ای روز به روز در حال تغییر هستند، به روز بودن از دیگر مهارت‌هایی است که کارشناس بیمه باید داشته باشد. 

بازار کار و وضعیت استخدام کارشناس بیمه

کارشناس بیمه معمولاً در شرکت های بیمه‌ای دولتی یا خصوصی و یا نمایندگی‌های آنها کار می‌کند. بسیاری از کارهای کارشناس بیمه در داخل شرکت انجام می‌شود، اما گاهی لازم است برای ارزیابی شخصاً به محل مورد نظر خارج از شرکت مراجعه کند.
کارشناسی بیمه یکی از پردرآمدترین شغل‌هاست. در صورتی که بتوانید مهارت‌های لازم را به دست آورید، حتی اگر به صورت غیرحضوری هم فعالیت کنید می‌توانید در کوتاه‌مدت به درآمدی قابل توجه در ماه برسید. در حال حاضر کارشناسان بیمه‌ی عمر به صورت ماهانه از سهم بیمه‌ای که بیمه‌گذار می‌پردازد، دستمزد دریافت می‌کند. تعداد آگهی‌های استخدام کارشناس بیمه حتی در روزنامه‌ها و سایت‌های شغل‌یابی هم زیاد است، اما اگر مهارت تخصصی کافی و روابط عمومی خوبی دارید، وارد این شغل شوید. در غیر این صورت این شغل مناسب شما نیست.

برای استفاده از سایت لطفا از مرورگر کروم استفاده کنید.
باز کردن کروم
دریافت کروم
نه بعدا
برای استفاده از سایت لطفا مرورگرتان را بروزرسانی کنید.
به روز رسانی
نه بعدا