4

موقعیت شغلی و آگهی استخدام کارشناس CNC

کارشناس سی ان سی (CNC-بومهن) - دایو پارس
دایو پارس پردیس، تهران
پردیس، تهران
تمام وقت
3 سال پیش
3 سال پیش
سی ان سی کار ماهر - صافات انرژی یزد
صافات انرژی یزد کیش، هرمزگان
کیش، هرمزگان
تمام وقت
3 سال پیش
فوری
فرزکار - صنایع مکانیک کاربین پارت
صنایع مکانیک کاربین پارت مشهد، خراسان رضوی
مشهد، خراسان رضوی
تمام وقت
3 سال پیش
توضیحات

استخدام کارشناس CNC

کارشناس CNC کیست؟

هدف از استخدام کارشناس CNC نظارت وی بر دستگاه‌های برش CNC (Computer Numerical Control) است. با استفاده از این دستگاه‌ها، امکان ساخت مواد فلزی با کیفیت و ظرافت بسیار بالا فراهم است. از مهم‌ترین وظایف کارشناس CNC، تلاش برای انجام کار در یک زمان‌بندی مشخص و از پیش تعیین شده است. این افراد همچنین باید شناخت کافی از نحوه کار دستگاه‌های CNC داشته و در صورت مواجه با هر گونه مشکلی در این ماشین‌ها، برای رفع آن‌‌ها اقدام کنند. 
افراد که قصد استخدام به عنوان یک کارشناس CNC را در ذهن دارند، علاوه بر دانش تئوری در زمینه شناخت قطعات و برنامه نویسی ماشین، باید بسیار منظم و دقیق باشند. این افراد باید با اطلاع کامل از دستورالعمل‌های فنی و ایمنی، تلفات ناشی از استفاده از دستگاه‌های CNC را به حداقل برسانند.

وظایف کارشناس CNC    

با توجه به اینکه سیستم‌های CNC امروزه در بسیاری از شرکت‌ها وجود دارند، شرح کار و وظایف کارشناسان CNC در شرکت‌های مختلف، با یکدیگر متفاوت است. اما به صورت کلی می‌توان وظایف زیر را برای یک کارشناس CNC در نظر گرفت.

•    نظارت بر نحوه کار ماشین‌های CNC

کارشناسان CNC، مسئول اصلی نظارت بر کار ماشین‌های CNC و برش هستند. این افراد به طور مستقیم مسئول زمانبندی تحویل کالا‌ها و همچنین مدیریت کارگران و اپراتور‌ها هستند. کارشناسان  CNC همچنین وظیفه برنامه ریزی و مدیریت ماشین‌های CNC را نیز بر عهده دارند.

•    نظارت بر برنامه‌های آموزشی و مدیریتی

بسیاری از افراد جدیدی که وارد یک شرکت می‌شوند، نیاز به آموزش دارند. به همین دلیل یکی از مهم‌ترین مسئولیت‌های یک کارشناس CNC، نظارت بر اجرای دستورالعمل‌های آموزشی است. به عبارت دیگر، با نظارت کامل این افراد بر دستورالعمل‌های اجرایی، کارگران می‌توانند با سرعت بیشتری نکات مربوط را فرا گرفته و به سریع‌تر شدن برنامه تولید کمک کنند. کارشناسان CNC همچنین باید به صورت مستقیم بر مفاد آموزشی نظارت داشته باشند و به صورت دوره‌ای با اپراتورها دیدار کرده و سوالات ایشان را پاسخ دهند.

•    نظارت بر ایمنی در حین کار

کارشناسان CNC معمولا به دلیل حضور در محیط‌های مختلف کاری، شناخت کافی از اتفاقات غیر مترقبه و دستورات ایمنی برای جلوگیری از آن‌ها دارند. این افراد به صورت معمول چک‌ لیست‌هایی برای بررسی نکات ایمنی تهیه کرده و یا اتفاقات را با استفاده از یک پلتفرم دیجیتال در سیستم ثبت می‌کنند. کارشناسان CNC همچنین با ارائه منظم گزارش و بررسی اتفاقات غیر پیش بینی شده، تلاش می‌کنند به صورت مداوم کیفیت کار را زیر نظر بگیرند.

•    نظارت بر برنامه تولید

کارشناسان CNC به صورت خاص برنامه زمانی تحویل کالا‌های ساخته شده را مدیریت می‌کنند. از آنجایی که کارشناسان CNC باید مهارت بالایی در برنامه ریزی و نظارت داشته باشند، از آن‌ها انتظار می‌رود تا از روند کار دستگاه‌ها بر روی پروژه‌های مشتریان مختلف اطلاع داشته باشند. علاوه بر این، کارشناس CNC باید شناخت کافی از مهارت‌های کارگران داشته و کارها را به درستی اولویت بندی کند.

•    ساخت گزارش‌های تولید

یکی از اهداف کارفرمایان از استخدام کارشناس CNC، اتکا به توانایی‌های او در زمینه گزارش نویسی و نگهداری از اطلاعات حساس است. اسنادی که توسط کارشناس CNC جمع‌آوری می‌شود، شامل گزارشات روزانه، گزارشات خرابی ماشین و ارزیابی کارگران است. هدف از یادداشت این اطلاعات، به دست آوردن راهکارهایی موثر برای پیشبرد سریع‌تر اهداف و نظارت کلی بر روند اجرای پروژه است. بررسی این اطلاعات همچنین ثابت می‌کند که کارگران تا چه میزان به دستورالعمل‌های کلی پایبند هستند.

•    عیب‌یابی و تعمیر دستگاه‌های CNC

کارشناسان CNC به دلیل شناخت خوب از دستگاه‌ها، عملکرد آن‌ها را به صورت مستقیم زیر نظر گرفته و کوچک‌ترین مشکلی به سرعت نظر آن‌ها را جلب می‌نماید. کارفرمایان تاکید ویژه‌ای بر این وظیفه کارشناسان CNC دارند. چرا که عدم اطلاع او از یک ایراد کوچک، می‌تواند ضررهای سنگینی را به کسب و کار وارد آورد. شناخت بخش‌های ریز و درشت ماشین‌های CNC و استفاده از نرم افزارهای دقیق برای بررسی داده، به آن‌ها کمک می‌کند که هر مشکلی را به سرعت تشخیص دهند و استراتژي مناسب برای حل آن را انتخاب کنند.

مهارت‌های مورد نیاز برای استخدام به عنوان کارشناس CNC

بدون شک هیچ دستگاه برش CNC بدون یک کارشناس خبره، قابل استفاده نیست. به همین دلیل کارفرمایان نیاز بسیاری ویژه‌ای به افراد حرفه‌ای در این حوزه دارند. افرادی که که حداقل مدرک دیپلم دارند و قابلیت‌های زیر را در خود می‌بینند، می‌توانند به یک کارشناس حرفه‌ای CNC تبدیل شوند.

•    توانایی مدیریت تیم

از آن‌جایی که کارشناس CNC آمار سفارشات و پروژه‌های در لیست انتظار را در دست دارد، باید بتواند از منابع انسانی طوری بهره بگیرد که در سریع‌ترین زمان ممکن، به نتیجه دلخواه دست پیدا کند. به همین دلیل یک کارشناس CNC موفق باید بتواند یک تیم از اپراتور‌های دستگاه را مدیریت کرده و مسئولیت برنامه‌ریزی و اولویت بندی کارها را بر عهده بگیرد.

•    شناخت مواد اولیه 

مواد اولیه‌ای که در دستگاه‌های CNC مورد استفاده قرار می‌گیرند، ویژگی‌های مختلفی دارند. به همین دلیل شناخت مسائل اولیه مربوط به آن‌ها یکی از نکاتی‌ است که کارشناسان CNC باید به خوبی به آن توجه داشته باشند. 

•    بررسی موارد ایمنی

کارشناسان CNC باید خطرات احتمالی کار با این ماشین را شناخته و از شیوه‌های مواجهه با آن آگاه باشند. از آنجایی که کارشناسان CNC مسئول مستقیم آموزش دستورالعمل‌ها به کارگران هستند، عدم شناخت آن‌ها از ضوابط ایمنی می‌تواند جان افراد دیگر را نیز به خطر بیاندازد. همچنین کارشناسان CNC با اتکا به قدرت مدیریت بالای خود، باید با هر گونه بی‌احتیاطی در محیط کار برخورد کرده و از تکرار آن جلوگیری کنند.

•    تلاش برای بالا بردن کیفیت محصول

کارفرمایان از کارشناسان CNC انتظار دارند تا با بررسی جدیدترین اتفاقات حوزه‌های مرتبط، راهکارهایی را برای بالا بردن کیفیت محصولات خود به دست بیاورند. این افراد باید به صورت مداوم دانش خود را به روز رسانی کرده و به بررسی شیوه‌های نوین کار با دستگاه‌های CNC بپردازند.

•    قدرت برقراری ارتباط به صورت کلامی و متنی

همانطور که پیش‌تر اشاره داشتیم، یکی از مهم‌ترین وظایف یک کارشناس CNC، تهیه گزارشات دوره‌ای است. به همین دلیل این افراد باید بتوانند به دقت تمام اطلاعات را به صورت متنی نوشته و در بایگانی نگهداری کنند. همچنین ارتباط مستقیم کارشناسان CNC با مشتریان و سایر کارفرمایان و یا کارگران، آن‌ها را ملزم به یادگیری و استفاده از چارچوب‌های مذاکرات کلامی می‌کند.

ابزارهای مورد استفاده توسط کارشناسان CNC

امروزه بسیاری از دستگاه‌های CNC با استفاده از نرم‌افزارهای پیشرفته و به روز مدیریت می‌شوند. داشتن تجربه کافی در کار با این نرم‌افزارها می‌تواند مسیر یک شخص برای استخدام به عنوان کارشناس CNC را هموار نماید. شناخته شده‌ترین نرم افزار در حوزه دستگاه‌های CNC، نرم افزار G-Code نام دارد. این نرم افزار می‌تواند قابلیت تنظیم بخش‌های مختلف دستگاه را فراهم کرده و اطلاعات مورد نیاز مانند دما، رطوبت و فشار را در اختیار کارشناسان قرار می‌دهد.

تحصیلات کارشناسان CNC

به دلیل قیمت بالای دستگاه‌های CNC بسیاری از دانشگاه‌ها توانایی خرید آن‌ها و ارائه آن به دانشجویان را ندارند. به همین دلیل در دانشگاه‌ها نمی‌توان تجربه لازم برای موقعیت شغلی کارشناس  CNC را به دست آورد. به صورت کلی، گرایش فارغ‌التحصیلان رشته مکانیک و مواد به این موقعیت شغلی بیشتر از سایر افراد است. اما در بازار کار، می‌توان کارشناسانی را مشاهده کرد که با مدرک دیپلم وارد استخدام شده‌اند. مانند بسیاری از موقعیت‌های شغلی، تجربه حرف اول را در این مسیر می‌زند. 

چشم انداز شغلی و درآمد کارشناس CNC

بر طبق اعلام سازمان کار ایالات متحده آمریکا، کارشناس CNC یکی از بخش‌های اساسی خط تولید یک کارخانه و یا کارگاه است. به همین دلیل است که بسیاری از کارفرمایان سعی دارند تا حقوق مناسبی به این افراد بدهند. میانگین دریافتی یک کارشناس CNC در سال، ۵۸۸۷۰ دلار است. البته کارشناسان بسیار خبره CNC در سال بیش از ۹۷۳۸۰ دلار حقوق دریافت می‌کند. حقوق یک کارشناس تازه‌کار CNC هم چیزی در حدود ۳۵ هزار دلار است. 
بنا به گزارش همین سازمان، به نظر می‌رسد درخواست‌ها برای موقعیت شغلی تا سال ۲۰۲۶ چیزی در حدود ۱۴ درصد افزایش پیدا کند.

برای استفاده از سایت لطفا از مرورگر کروم استفاده کنید.
باز کردن کروم
دریافت کروم
نه بعدا
برای استفاده از سایت لطفا مرورگرتان را بروزرسانی کنید.
به روز رسانی
نه بعدا