10

موقعیت شغلی و آگهی استخدام تکنسین مکانیک

تکنسین مکانیک - شکلات فرمند
شکلات فرمند ساوجبلاغ، البرز
ساوجبلاغ، البرز
تمام وقت
3 سال پیش
تکنسین فنی - کیمیا کاغذ نقش جهان
کیمیا کاغذ نقش جهان اصفهان، اصفهان
اصفهان، اصفهان
تمام وقت
3 سال پیش
3 سال پیش
تکنسین مونتاژ و تولید تجهیزات دوار - تاپکو
تاپکو تهران، تهران
تهران، تهران
تمام وقت
3 سال پیش
3 سال پیش
3 سال پیش
3 سال پیش
3 سال پیش
تکنسین مکانیک(آقا) - فراماشین
فراماشین تهران، تهران
تهران، تهران
تمام وقت
3 سال پیش
توضیحات

استخدام تکنسین مکانیک

 

تکنسین مکانیک کیست؟

هدف از استخدام تکنسین مکانیک در یک شرکت، استفاده از دانش فنی او در زمینه نگهداری از دستگاه‌ها، ابزارآلات و ماشین‌های سبک و سنگین است. تکنسین‌های مکانیک به عنوان دستیار مهندسان مکانیک در شرکت‌ها مشغول به کار هستند و به صورت مستقیم با ماشین آلات و ابزارهای صنعتی سر و کار دارند. به عبارت دیگر، یک تکنسین مکانیک باید شناخت کامل از نحوه کار ماشین آلات صنعتی و مکانیکی داشته باشد. با اتکا به این دانش و استفاده از تجربه کاری، تکنسین‌های مکانیک می‌توانند در مواقع اضطراری، روند پیشرفت پروژه را حفظ کنند. این افراد به صورت گسترده در بخش‌های حمل و نقل، تولیدات صنعتی، و ساخت ماشین‌های الکترونیکی و یا مکانیکی حضور دارند. به دلیل دانش فنی بالای تکنسین‌های مکانیک، معمولا طیف گسترده‌ای از شرکت‌ها و صنایع  به جذب این افراد علاقه‌مند هستند.
تکنسین‌های مکانیک علاوه بر رشته مکانیک، در زمینه‌های دیگر مانند الکترونیک، عمران و مواد نیز سررشته دارند. البته در مسائل فنی پیشرفته‌تر، کارفرمایان نیاز به تکنسین‌هایی دارند که در یک زمینه خاص تخصص داشته باشند. به طور کلی حوزه‌های تخصصی یک تکنسین مکانیک به سه زیرشاخه‌ زیر تقسیم می‌شود.
•    تکنسین مهندسی مکانیک
•    تکنسین الکترومکانیک
•    تکنسین مکانیک صنعتی
البته این زیر شاخه بیشتر در شرکت‌های بزرگ و صنایع مادر وجود دارند. طبق پیش بینی اداره کار ایالات متحده آمریکا، میزان استخدام تکنسین مکانیک در شرکت‌ها تا سال ۲۰۲۴، بیش از ۲ درصد افزایش خواهد داشت.

وظایف تکنسین مکانیک

یک تکنسین مکانیک برای رسیدن به هدف نهایی کار خود که اطمینان از عملکرد دستگاه‌ها و ماشین‌های صنعتی است، باید وظایف گوناگونی را انجام دهد. در ادامه لیستی از مهم‌ترین مسئولیت‌هایی که تکنسین‌های مکانیک انجام می‌دهند را با یکدیگر مرور می‌کنیم.

  تعمیر و نگهداری از ماشین‌های صنعتی

به محض این که یک ماشین یا ابزار صنعتی با مشکلی مواجه می‌شود، تکنسین مکانیک اولین شخصی است که در صحنه حضور پیدا می‌کند. این افراد پس از تشخیص مشکل به وجود آمده، شروع به تعمیر دستگاه می‌کنند. علاوه بر این، تکنسین‌های مکانیک باید به صورت دوره‌ای تمام ابزار آلات و ماشین‌های صنعتی را بازدید و از عملکرد درست آن‌ها اطمینان حاصل نمایند. بازدید‌های دوره‌ای که توسط تکنسین‌های مکانیک صورت می‌پذیرد، پروژه را از خطر توقف ناگهانی حفظ می‌کند.

 پیشگیری از اتفاقات و خرابی‌های ناگهانی

همانطور که گفتیم، یکی از مهم‌ترین دلایل استخدام یک تکنسین مکانیک، تعمیر و نگهداری از ماشین‌های صنعتی و ابزارآلات است. بسته به مشکلی که در دستگاه‌ها ایجاد می‌شود، تعمیر آن ممکن است چند ساعت تا چند روز زمان ببرد. خرابی یک دستگاه یا ابزار ساده، نه تنها پروژه را از زمان‌بندی از پیش تعیین شده عقب نگه می‌دارد، بلکه ضرر مالی سنگینی را به شرکت اعمال می‌کند. به همین دلیل از تکنسین‌های مکانیک انتظار می‌رود که با برنامه ریزی و انجام بازدیدهای منظم، ریسک خرابی ماشین آلات و دستگاه‌ها را به حداقل برسانند. علاوه بر این، تکنسین‌های مکانیک وظیفه دارند تا کارگران را با استانداردهای ایمنی کار با هر دستگاه آشنا کنند. تکنسین‌‌ها با انجام این دو کار، می‌توانند ضررهای مالی و جانی پروژه را به حداقل برسانند.

عیب‌یابی قطعات الکترونیکی

یکی از مهارت‌های یک تکنسین‌ مکانیک، داشتن آگاهی و دانش کافی در زمینه کار با مدارهای الکترونیکی و عیب یابی آن‌هاست. بخش بسیار زیادی از تکنسین‌های مکانیک به واسطه تجربه کاری، با حوزه برق و الکترونیک آشنایی کافی دارند. در همین حال، برخی تکنسین‌ها به صورت تخصصی در این حوزه آموزش دیده و تجربه کار مرتبط دارند. به این افراد تکنسین‌های الکترومکانیک گفته می‌شود.

  تهیه گزارش از وضعیت ماشین‌ها

این کار شاید در مقایسه با سایر روش‌ها خیلی فنی به نظر نرسد. اما بدون شک، یکی از مهم‌ترین وظایفی است که تکنسین‌های مکانیک موظف به انجام آن هستند. یک تکنسین مکانیک از بدو استخدام، باید از تمام فعالیت‌های خود به صورت دقیق و قابل فهم گزارش تهیه کند. این امر در زمان بروز یک مشکل جدید، سبب می‌شود تا عملیات عیب‌یابی با سرعت بیشتری صورت بپذیرد. این گزارش‌ها همچنین به سایر تکنسین‌ها کمک می‌کند تا در صورت نیاز، سریعا از شرایط مطلع شده و عملیات تعمیر را انجام دهند. به بیانی دیگر، تهیه چنین گزارشاتی می‌تواند باعث صرفه جویی در بودجه و زمان شود. بسیاری از شرکت‌ها، برای دسترسی راحت به چنین گزارش‌هایی، آن‌ها را به صورت دیجیتال بایگانی می‌کنند. پس تکنسین‌های مکانیک باید دانش کامپیوتری حداقلی را نیز داشته باشند.

  بررسی تست‌های انجام شده و تطبیق آن‌ها با استانداردهای جهانی

انجام آزمایش و بررسی نتایج به دست آمده از عملیات عیب‌یابی، می‌‌تواند تکنسین‌های مکانیک را در راه اندازی مجدد دستگاه‌ها و ماشین آلات صنعتی معیوب کمک کند. در بسیاری از موارد، مشکلات به وجود آمده با چندین تغییر ساده قابل حل هستند و نیازی به انجام تعمیرات اساسی وجود ندارد. مقایسه گزارشات به دست آمده از بازدیدهای دوره‌ای با موارد استاندارد، می‌تواند فرآیند تعیین اشکال را کوتاه‌تر کرده و باعث تسریع عملیات تعمیر و راه اندازی مجدد گردد. البته امروزه وجود نرم افزارهای بسیار دقیق، می‌تواند تکنسین‌ها را در درک درست مشکل و بررسی سناریوهای موجود برای حل آن یاری نماید.

مهارت‌های تکنسین مکانیک

یک تکنسین مکانیک خوب برای انجام وظایف خود، باید آمادگی بدنی مناسبی داشته باشد. اما شرایطی هم وجود دارد که در آن یک تکنسین به کار فیزیکی نیاز ندارد و باید با استفاده از قدرت حل مسئله و هوش هیجانی خود، مشکلات را از سر راه کنار بزند. تکنسین‌های مکانیک باید بتوانند با تحلیل اطلاعات، برای رفع مشکلات برنامه ریزی کرده و با استفاده از قدرت بدنی بالای خود، برنامه تعیین شده را عملی کنند. پس برای تبدیل شدن به یک تکنسین مکانیک موفق، علاوه بر بدنی آماده، شما نیازمند ذهنی خلاق نیز هستید. در ادامه برخی از مهارت‌های مورد نیاز برای تبدیل شدن به یک تکنسین مکانیک موفق را با هم می‌خوانیم.

مهارت‌های پایه

بسیاری از کارفرمایان برای استخدام یک تکنسین‌ مکانیک، به موارد زیر توجه ویژه‌ای می‌کنند.
o    آشنایی با ریاضیات مهندسی و معادلات مکانیکی
o    آشنایی با نحوه کار ماشین‌ آلات صنعتی و دستگاه‌های سبک و سنگین
o    توانایی بررسی شرایط و تصمیم گیری بحرانی
o    دقت بالا در زمان بررسی و تحلیل اطلاعات 
o    توانایی حل مسئله و کار تیمی
o    توانایی کافی در نوشتن گزارش و برقراری ارتباط با سایر کارکنان

 مهارت‌های پیشرفته

اگر به دنبال رسیدن به یک موقعیت‌ شغلی ایده‌آل هستید، بهره‌مندی از مهارت‌های زیر می‌تواند شما را به هدف نهایی نزدیک کند. 
o    تجربه کار در محیط‌های کاری سخت و قابلیت همفکری با سایر کارشناسان برای رسیدن به یک راه‌حل نهایی
o    انگیزه بالا در زمان کار و اشتیاق در حل مسائل و مقابله با چالش‌ها

تحصیلات مورد نیاز برای استخدام به عنوان تکنسین مکانیک

از نظر بسیاری از کارفرمایان، داشتن مدرک لیسانس در حوزه مکانیک و یا حوزه‌های مرتبط با آن، یکی از پیش نیاز‌های ضروری استخدام به عنوان تکنسین مکانیک است. البته در ایران این امکان وجود دارد تا افراد با ورود به هنرستان و تحصیل در رشته مکانیک، به عنوان تکنسین مکانیک مشغول به کار شوند. شرکت در دوره‌های آموزشی-مهارتی نیز یکی از راه‌های دیگر برای استخدام به عنوان تکنسین مکانیک در نظر گرفته می‌شود.

درآمد تکنسین مکانیک

به گزارش اداره کار ایالات متحده آمریکا، درآمد متوسط برای تکنسین‌های مکانیک، ۵۳۹۱۰ دلار است. در بیشترین حالت، تکنسین‌های مکانیک سالیانه چیزی در حدود ۸۱ هزار دلار درآمد دارند. این در حالی است که دهک‌های پایین این آمار، سالانه ۳۳۸۳۰ دلار حقوق دریافت می‌کنند.

برای استفاده از سایت لطفا از مرورگر کروم استفاده کنید.
باز کردن کروم
دریافت کروم
نه بعدا
برای استفاده از سایت لطفا مرورگرتان را بروزرسانی کنید.
به روز رسانی
نه بعدا