2

موقعیت شغلی و آگهی استخدام کارشناس تغذیه

کارشناس تغذیه - دانش بنیان متین
دانش بنیان متین تهران، تهران
تهران، تهران
تمام وقت
3 سال پیش
3 سال پیش
توضیحات

استخدام کارشناس تغذیه

تغذیه و رژیم درمانی چند سالی است که به عنوان یکی از مباحث ویژه و مهم در تمام کشورها به حساب می‌آید. در حال حاضر اصلاح وضعیت تغذیه و رژیم درمانی به عنوان بخش غیر قابل انکار و بسیار مهم در درمان اکثر بیماری‌ها می‌باشد. سیاست کلی نظام سلامت تغذیه مبتنی بر تغییر سبک زندگی و تغییر وزن افرادی می‌باشد که در معرض آسیب‌های جدی قرار دارند. در بسیاری از بیماری‌های غیر واگیردار، اصلاح رژیم غذایی به عنوان تنها راه درمان و یا حداقل اولین توصیه‌ای است که توسط پزشکان تجویز می‌شود. سپس بیمار برای دریافت یک برنامه و رژیم غذایی صحیح به کارشناس تغذیه ارجاع داده خواهد شد. در واقع متخصصان تغذیه افرادی هستند که به سبب آگاهی و دانش دقیقی که از علم تغذیه دارند، به افراد کمک می‌کنند تا در مورد تغذیه و سبک زندگیشان درست تصمیم بگیرند. در ادامه، این شغل را عمیق‌تر بررسی خواهیم کرد.

ویژگی‌های فردی لازم برای استخدام شدن به عنوان کارشناس تغذیه

یکی از مهم‌ترین عواملی که در انتخاب یک شغل مناسب باید در نظر گرفت، توجه به ویژگی‌های شخصیتی می‌باشد. در زیر برخی از شخصیت های مناسب شغل کارشناس تغذیه بر اساس شخصیت شناسی MBTI را آورده‌ایم:
    INFP: این تیپ شخصیتی دوست دارد در کارش استقلال داشته و از نزدیک با افراد ارتباط داشته باشد.
    ENFJ: افرادی با این تیپ شخصیتی به حوزه‌های سلامت علاقه‌مند هستند. آن‌ها به عوامل روانی، احساسی و معنوی بیماران توجه دارند و از ارائه‌ی راه‌حل به آن‌ها خشنود می‌شوند.
   INFJ: این تیپ شخصیتی در همه‌ی حالات به‌ویژه زمانی‌که کار آنها به صورت مشاوره‌ای باشد، دوست دارند از دانش خود در جهت کمک به دیگران استفاده نمایند. 
   ENFP: این تیپ شخصیتی به حوزه‌ی سلامت و بهداشت به دلیل حفظ استقلال و انعطاف کافی علاقه دارند. این افراد در صورتی‌که کارشان به صورت مشاوره‌ای و خارج از ساختار سنتی اداری باشد، خیلی بیشتر از آن لذت می‌برند.
    ISFJ: این تیپ شخصیتی علاقه دارد به دیگران کمک کند و در کار خود استقلال داشته باشد. آن‌ها می‌توانند در شغل کارشناسی تغذیه موفق باشند و با بیمار یا مراجعه‌کننده ارتباط برقرار می کند.
    ESFP: این تیپ شخصیتی دوست دارد با مردم در ارتباط باشد و به آنها کمک کند. او از اینکه زندگی را برای دیگران آسان تر و رضایت بخش تر کند، لذت می برد.
    ISFP: این تیپ شخصیتی دوست دارد به دیگران کمک کرده و مشکلات آنها رفع کند. بنابراین به مشاغل حوزه پزشکی به خصوص مشاغلی که مستقیما با بیمار سروکار دارند، علاقه‌مند است.
   ESFJ: این تیپ شخصیتی به ارتباط مستقیم با دیگران علاقه‌مندند و تمایل دارند به آنها کمک کنند و از مشکلات و دردهایشان بکاهند. آن‌ها می‌توانند رابطه‌ی خوبی با بیماران و همکاران خود ایجاد نمایند.

مهارت‌های مورد نیاز برای کارشناس تغذیه

برای آن‌که به عنوان یک کارشناس تغذیه در مراکز مختلف استخدام شوید و فعالیت نمایید به مجموعه دانش‌ها و مهارت‌های زیر نیازمند هستید.
    برقراری ارتباط مناسب
    تسلط بر مهارت‌های روانشناسی 
    علاقه به مباحث تغذیه و سلامت افراد
    برخورداری از حس مسئولیت‌پذیری بالا
    انعطاف در کار و سازگاری با شرایط مختلف کاری
    توانایی ایجاد انگیزه در افراد برای تغییر رژیم غذایی
    دانش کافی درباره‌ی تاثیر رژیم‌های غذایی مختلف بر روی سلامت
    توانایی توضیح و آموزش مباحث مختلف به دیگران در هر زمینه‌ای

وظایف کارشناس تغذیه چیست؟

شاید برای خیلی‌ها سوال باشد که هنگام مراجعه به یک کارشناس تغذیه چه فرآیندی توسط فرد متخصص طی خواهد شد. موارد زیر از جمله وظایف و مسئولیت‌هایی هستند که برای استخدام کارشناس تغذیه در نظر گرفته می‌شوند.
    بررسی و ارزیابی نیازهای مراجعین
    تشخیص مشکلات تغذیه‌ای موجود
    ارائه‌ی برنامه و رژیم غذایی متناسب با شرایط افراد
    آگاهی از جدیدترین اطلاعات و آخرین تحقیقات مرتبط
    ارائه‌ی برنامه و دستورالعمل جهت افزایش ارزش غذایی مواد خوراکی 
    ارزیابی اثرات برنامه‌های غذایی تجویز شده و تغییر آن‌ها در صورت لزوم
    ارائه‌ی توضیحات کافی در مورد مسائل مربوط به تغذیه و رژیم درمانی به مراجعان

تحصیلات مورد نیاز برای استخدام شدن به عنوان کارشناس تغذیه

اگر علاقه‌مند به این هستید که به‌عنوان یک کارشناس تغذیه وارد بازار کار شوید و به‌صورت تخصص و حرفه‌ای فعالیت نمایید، باید در رشته‌ی علوم تغذیه در سه مقطع کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکتری تحصیل نمایید. البته پزشکان عمومی علاقه‌مند هم قادر خواهند بود که با گذراندن دوره‌ی تخصصی علوم تغذیه، به صورت حرفه‌ای وارد این شغل شوند. کلیه‌ی دانش‌آموختگان رشته‌ی تغذیه که در مقطع کارشناسی فارغ‌التحصیل شده‌اند، پس از گذراندن دو سال دوره‌ی طرح و سپس دریافت شماره‌ی نظام پزشکی ازسازمان نظام پزشکی کشور، می‌توانند به عنوان کارشناس تغذیه فعالیت نمایند. البته فارغ‌التحصیلان مقطع کارشناسی ارشد و دکتری، اغلب به‌صورت تخصصی به فعالیت در حوزه‌هایی مانند مشاوره‌ی تغذیه ورزشکاران حرفه‌ای، بیماران مبتلا به سرطان یا نیازمند به پیوند کلیه و غیره می‌پردازند و درآمدهای بالایی کسب می‌کنند.

وضعیت کار و ادامه تحصیل در خارج از کشور برای کارشناس تغذیه

رشته‌ی علوم تغذیه جزو پرطرفدارترین رشته‌ها برای مهاجرت تحصیلی و مهاجرت کاری می باشد. اهمیت دادن زیاد به رشته علوم تغذیه و شغل کارشناسی تغذیه در کشورهای پیشرفته باعث شده است تا آمار مهاجرت از ایران به کشورهای پیشرفته روز به روز افزایش یابد. برای مثال دانشگاه کارولینای شمالی، دانشگاه تگزاس، دانشگاه میشیگان، دانشگاه جورجیا، دانشگاه وسترن رزرو، دانشگاه آلاباما در بیرمنگام، دانشگاه آریزونا، دانشگاه نوتردام، دانشگاه فناوری ویرجینیا، دانشگاه کرنل، دانشگاه تگزاس آستین، دانشگاه کالیفرنیا برکلی، دانشگاه نیویورک، دانشگاه فلوریدا، دانشگاه ایالتی اوهایو، دانشگاه پوردو، دانشگاه کالیفرنیا دیویس و دانشگاه تافتز در بوستون جزو بهترین دانشگاه های علوم تغذیه در جهان هستند. 
اگر به رشته‌های تغذیه‌ی انسان، تغذیه‌ی مولکولی و سلولی و متابولیک، میکروبیولوژی مواد غذایی علاقه دارید و جزو نخبگان این عرصه می‌باشید، می توانید برای دانشگاه فلوریدا در شهر گینزویل آمریکا اقدام نمایید. اگر به رشته های تغذیه‌ی پزشکی، مشاوره‌ی تغذیه‌ای و متابولیسم ریز مغذی و ریز مغذی‌ها علاقمند می‌باشید میتوانید برای دانشگاه ایالتی اوهایو اقدام نمایید. در دانشگاه پوردو که از بهترین دانشگاه‌های علوم تغذیه می‌باشد مباحثی مانند تغذیه‌ی بیوشیمیایی و مولکولی و تغذیه انسانی و بالینی، تدریس می‌شود. دانشگاه کالیفرنیا دیویس بر روی مباحث تغذیه‌ای بین المللی و جامعه‌ی بیوتکنولوژی صنایع غذایی تمرکز می‌نماید. دانشگاه تافتز در بوستون نیز بر روی مباحثی همچون سیاست جهانی غذا و تغذیه، اقتصاد سیاست‌گذاری غذایی و تغذیه‌ای تاکید دارد. در نهایت اگر قصد دارید به‌عنوان متخصص و کارشناس تغذیه مدرک خود را از بهترین دانشگاه‌ای جهان دریافت نمایید، بهتر است ابتدا از رتبه‌ی دانشگاه‌ها آگاهی پیدا کنید.

وضعیت بازار کار و استخدام کارشناس تغذیه

معمولا در محل‌هایی مانند بیمارستان‌ها، مراکز تحقیقاتی، خانه‌ی سالمندان، درمانگاه‌ها و یا کارخانجات صنایع غذایی اقدام به استخدام کارشناس تغذیه می‌شود. کارخانجات صنایع غذایی از دانش تغذیه‌ی این افراد در فرآیند تولید مواد غذایی با کیفیت و مرغوب استفاده می‌نمایند. آن دسته از متخصصان تغذیه که به استخدام بیمارستان‌ها، کارخانجات و شرکت‌ها درمی‌آیند، معمولاً به‌صورت تمام وقت مشغول به کار هستند و بر اساس قرارداد کار می‌کنند. اما متخصصانی که دفتر مشاوره تغذیه (مطب) مستقلی برای خودشان دارند، در رابطه با ساعت کاریشان آزاد هستند و همه چیز بر عهده‌ی خودشان می‌باشد. این کارشناسان برای گروه‌های مختلف مردم اعم از کودکان، میانسالان، بیماران، افراد چاق و لاغر و همچنین ورزشکاران حرفه‌ای، متناسب با وضعیت و نیاز آن‌ها برنامه‌ی غذایی تجویز می‌نمایند. با توجه به رشد چشمگیر اهمیت تغذیه و تاثیر آن بر سلامت و همچنین مسائل مرتبط با چاقی و لاغری، می‌توان بازار کار مناسبی را برای متخصصان تغذیه پیش‌بینی کرد.

میزان حقوق و درآمد کارشناس تغذیه

در رابطه با میزان حقوق و درآمد کارشناس تغذیه در داخل کشور آمار و اطلاعات دقیقی وجود ندارد. اما در حالت کلی می‌توان گفت که آن گروه از متخصصان تغذیه که در بخشهای دولتی استخدام می شوند، حقوقشان را مطابق با قانون مدیریت خدمات کشوری خواهند کرد. آن‌هایی هم که در بخش‌های خصوصی فعالیت می‌کنند، با توجه به سطح تحصیلات، میزان تجربه، کیفیت کار و مهارت‌هایشان، درآمدهای متفاوتی دارند. اما اگر می‌خواهید راجع به درآمد این کارشناسان در خارج از ایران اطلاعات کسب کنید، می‌توانید سری به سایت‌های معتبر در این زمینه مثل Indeed  و Glassdoor سر بزنید. طبق آخرین آمارها در سال ۲۰۲۰ متوسط درآمد یک کارشناس تغذیه در ایالات متحده، ۵۱.۲۹۱ دلار در سال اعلام شده است.

برای استفاده از سایت لطفا از مرورگر کروم استفاده کنید.
باز کردن کروم
دریافت کروم
نه بعدا
برای استفاده از سایت لطفا مرورگرتان را بروزرسانی کنید.
به روز رسانی
نه بعدا