463

موقعیت شغلی و آگهی استخدام کارشناس و مدیر بازاریابی/مارکتینگ

مدیریت و مشاوره - پنبه ریز
پنبه ریز اصفهان، اصفهان
اصفهان، اصفهان
18 روز پیش
فوری
مدیر فروش بیمه سامان
بیمه سامان تهران، تهران
تهران، تهران
نیمه وقت
21 روز پیش
1 ماه پیش
3 ماه پیش
3 ماه پیش
مشاوره بازاریابی دیجیتال - میم
میم تهران، تهران
تهران، تهران
تمام وقت
4 ماه پیش
فوری
6 ماه پیش
9 ماه پیش
استخدام بیمه سامان - بیمه سامان نمایندگی ۱۱۶۶
بیمه سامان نمایندگی ۱۱۶۶ شاهین شهر و میمه، اصفهان
شاهین شهر و میمه، اصفهان
9 ماه پیش
فوری
10 ماه پیش
کارشناس دیجیتال مارکتینگ - medadsabz
medadsabz تهران، تهران
تهران، تهران
تمام وقت
1 سال پیش
1 سال پیش
دریافت نمایندگی رسمی بیمه سامان
بیمه سامان نمایندگی ۱۱۶۶ شاهین شهر و میمه، اصفهان
شاهین شهر و میمه، اصفهان
1 سال پیش
استخدام مدلینگ - طنین بافت
طنین بافت تهران، تهران
تهران، تهران
تمام وقت
1 سال پیش
1 سال پیش
فوری
1 سال پیش
فوری
توضیحات

بازاریابی (مارکتینگ) و بازاریابی دیجیتال (دیجیتال مارکتینگ)

امروزه یکی از ارکان هر کار و تجارتی،‌ تیم بازاریابی آن است؛ تیمی که متشکل از کارشناسان و مدیر بازاریابی (Marketing Manager) و همچنین متخصصانی برای دیجیتال مارکتینگ (Digital Marketing) است. به‌طور کلی بازاریابی به دو دسته آفلاین (سنتی) و آنلاین (دیجیتال) تقسیم‌یندی می‌شود. بازاریابی سنتی شامل مجموعه وسیعی از تکنیکهای بازاریابی مانند فروش مستقیم، تبلیغات تلویزیونی و رادیویی، پست، تبلیغات چاپی، تبلیغات شهری و ... می‌شود. 
این روزها با توجه به شتاب تکنولوژی در دنیای مارکتینگ، دیجیتال مارکتینگ نقش پررنگ‌تری را در دنیای مارکتینگ ایفا می‌کند. اما کارشناس یا مدیر بازاریابی کیست؟ دیجیتال مارکتینگ چیست؟ دیجیتال مارکتر چه نقشی در تیم مارکتینگ یا بازاریابی هر شرکتی دارد؟ در ادامه ابتدا نکات لازم در مورد استخدام مدیر بازاریابی و پس از آن استخدام کارشناس دیجیتال مارکتینگ را به صورت جداگانه بررسی خواهیم کرد.
 

مدیر بازاریابی

ابتدا به تعریف شغل مدیریت بازاریابی یا مارکتینگ می‌پردازیم؛ دارا بودن دانش و هنر انتخاب بازارهای هدف سودآور و همچنین جذب، حفظ و افزایش مشتریان از طریق خلق، مبادله و ارائه ارزش به آن‌ها، از بزرگ‌ترین مهارت‌های یک مدیر بازاریابی است. اصلی‌ترین وظیفه یک مدیر بازاریابی، مدیریت منابع بازاریابی یک محصول یا تجارت است. بسته به نوع کار یک سازمان، می‌توان از دانش یک یا چند مدیر بازاریابی در آن بهره برد. 
 

وظایف یک مدیر بازاریابی 

    تحقیق و بررسی روند بازار
    شناسایی بازارهای هدف و بهترین روش‌های دسترسی به آن‌ها
    تدوین استراتژی‌های بازاریابی برای رسیدن به اهداف بازاریابی شرکت یا سازمان
    طراحی کمپین و بودجه بندی آن‌ها، نظارت بر روند اجرایی و همچنین بودجه هزینه شده در کمپین‌ها
    بررسی و تهیه گزارش درباره میزان اثربخشی هر کمپین
    نظارت و انجام هماهنگی‌های لازم برای تولید پوستر، بروشور، بنر تبلیغاتی اینترنتی و…
    طراحی استراتژی رسانه‌های اجتماعی
    شرکت در همایش‌ها، کنفرانس‌ها و جلسات فروش
    مدیریت تیم مدیران (اجرایی) بازاریابی، و دستیاران‌شان
اگر تمایل دارید که به عنوان یک مدیر بازاریابی مشغول به کار شوید، نکاتی که در ادامه مهارت‌هایی که برای استخدام مدیر بازاریابی بررسی خواهیم کرد را مطالعه نمایید؛
 

مهارتهای یک مدیر بازاریابی خوب

۱- مهارت سخن‌وری
۲- علاوه بر مهارت سخن‌وری، داشتن قلمی خوب برای نوشتن!
۳- خلاقیت بالا
۴- مهارت در برنامه‌ریزی
۵- توانایی رهبری یک تیم
۶- کاریزمای بالا (حرفش برو داشته باشد!)
۷- اعتماد به نفس در فروش و مذاکره
۸ -توانایی کار کردن زیر فشار Deadlineها و محدودیت‌های زمانی
۹- قدرت توجه به جزئیات
۱۰- مهارت در بودجه‌بندی، داشتن شمّ اقتصادی (به صرفه‌تر بودجه خرج کند!)
۱۱- تسلط به زبان انگلیسی
۱۲- آشنایی به زبان‌های دیگر (از جمله آلمانی) می‌تواند کمک قابل توجهی برای شما داشته باشد.
 

ویژگی‌های بارز یک مدیر بازاریابی خوب

در ابتدا در مورد مهارت‌های لازم برای یک مدیر بازاریابی صحبت کردیم؛ اکنون می‌توان ویژگی‌های یک مدیر بازاریابی خوب را نیز مطرح کرد:
۱- به‌روز باشید و در حال یادگیری!
برای موفقیت در دنیای بازاریابی، باید به‌روز باشید و هر روزه دانش خود را آپدیت کنید؛ با توجه به معرفی روزافزون ابزارها، راهکارها و اتفاقات جدید در دنیای بازاریابی، باید همیشه گوش به زنگ باشید و از قافله عقب نمانید! از شما به عنوان یک مدیر بازاریابی انتظار می‌رود که هر مهارتی که برای پیشتازی در دنیای مارکتینگ لازم است را داشته باشید؛ اگر در ابتدای کار با یک شرکت هستید،‌ هر چقدر که لازم است زمان بگذارید و اطلاعات لازم را از افراد مربوطه در شرکت کسب کنید؛ این امر کمک بسیاری به روند موفقیت شما خواهد کرد؛ فراموش نکنید که برای یک مدیر بازاریابی عالی شدن، هیچ‌گاه یادگیری را متوقف نکنید!
۲- خوش‌اخلاق باشید و پرانرژی!
یکی از ویژگی‌های مهم اخلاقی در یک مدیر بازاریابی، اخلاق خوش و داشتن انرژی بالاست؛ یک مدیر بازاریابی باید خستگی‌نادذیر باشد و بتواند محیط کار و حال و هوای اعضای تیم خود را شاد و پر‌انرژی نگاه‌ دارد. شما به‌عنوان یک مدیر بازاریابی باید بتوانید احساس و انرژی خود را به دیگران منتقل کنید؛ فقط در این صورت است که تیم بازاریابی، کارآمد و مفید خواهد بود.
۳- فروش را یاد بگیرید!
چه مدیر بازاریابی یک محصول هستید و چه یک خدمت را بازاریابی می‌کنید، تفاوتی ندارد؛ شما باید فروشنده‌ی خوبی باشید! باید توانایی متقاعد کردن مشتریان برای خرید محصول یا استفاده از خدمات شرکت‌تان را داشته باشید. اگر این کار برای شما سخت است، درباره‌ی آن مطالعه کنید؛ از ویدیوها، پادکست‌ها، سمینارها و دوره‌های آموزشی فروش استفاده کنید؛ سعی کنید تمرین فروش را با نزدیکان‌تان انجام دهید! و ... به‌خاطر داشته باشید فقط در صورتی که خودتان فروشنده خوبی باشید، می‌توانید در راستای اهداف شرکت یا سازمان‌تان مفید واقع شوید.
۴- سرعت عمل داشته باشید
یک مدیر بازاریابی موفق علاوه بر مولتی‌تسک (قابلیت انجام چند کار به‌طور هم‌زمان) بودن، باید سرعت عمل بالایی نیز داشته باشد. مدیر بازاریابی باید بتواند تمام کارهایی که به او واگذار شده‌است را در کم‌ترین زمان ممکن و به بهترین شکل انجام دهد. برای یک مدیر بازاریابی خوب هیچ بهانه‌ای قابل توجیه نیست و باید تمام انرژی‌اش را برای کار بگذارد تا اعضای تیم او نیز از این رویه پیروی کنند.
۵- هم به فکر مشتری باشید و هم کارفرما!
یکی دیگر از ویژگی‌های یک مدیر مارکتینگ خوب، ایجاد تعادل بین درخواست‌های کارفرما - سرمایه‌گذار و نیازهای مشتریان است. شما به عنوان یک مدیر بازاریابی باید بتوانید هر دو طرف را راضی نگه‌دارید. احتمالا از هر دو سمت تحت فشار خواهید بود؛ هم سرمایه‌گذار و کارفرما آمار فروش بالایی از شما می‌خواهد و هم مشتریان به دنبال تحقق وعده‌هایی هستند که بهشان داده‌اید. حقیقت این است که هر دوی این که‌ ترازو به یک مزان اهمیت دارند و همیشه باید را تعادل را حفظ کنید. 
۶- روابط عمومی خوبی داشته باشد
شما بر حسب شغلی که به عنوان یک مدیر بازاریابی دارید، با افراد مختلفی چه در تیم خود و چه خارج از تیم‌تان مواجه می‌شوید. نکته مهم این‌جاست که به تمام افراد فقط و فقط  باید از جهت کارایی‌شان و منافعی که برای شرکت دارند، اهمیت دهید؛ برای مثال اگر در تیم‌تان شخصی وجود دارد که علاقه‌ای به او ندارید و با رفتار اجتماعی‌اش مشکل دارید، اما او فردی کاربلد و باتجربه است، باید حس شخصی‌تان را کنار بگدارید و فقط از منظر کاری به او و کارایی‌اش بنگرید. بنابراین همیشه روابط عمومی خوبی داشته باشید؛ حتی با کسانی که علاقه‌ای به آن‌ها ندارید.
۷- وفادارسازی را پیاده کنید!
شما باید بتوانید مشتریان خود را وفادار کنید! اولین قدم برای این وفادارسازی، دلسوزی برای مشتری است؛ شما باید همواره به این فکر کنید که چطور می‌توانید زندگی مشتریان خود را به واسطه محصولات یا خدمات شرکت خود، آسان‌تر کنید. اگر کیفیت زندگی مشتریان را در اولویت قرار دهید، مطمئن باشید فروش شما نیز رشد خواهد کرد. یک مدیر بازاریابی موفق در مرحله بعد باید طوری مشتری را ببیند که بقیه نمی‌بینند! در واقع شما به‌عنوان یک مدیر مارکتینگ باید سعی کنید مشتریان‌تان را در هرمرحله‌ای از خرید که باشند، پیرو و وفادار به خود نگه دارید. مشتریان دائمی و وفادار در واقع ثمره مدیریت موفق شماست.
۸- آمار و اطلاعات گمراه‌تان نکند!
امروزه بازاریابی نوین به شدت بر اطلاعات و مستندات بازار تکیه دارد. یک مدیر بازاریابی موفق درعین حال که باید این آمار و اطلاعات را دنبال کند، نباید به آن‌ها وابسته شده و تمام فکر و ذکرش باشند! اطلاعات شاید نقشه راه باشند، اما خود نقشه، هرگز موفقیت محسوب نمی‌شود. شما باید کار کنید و ببینید نقشه طراحی شده چگونه عمل می‌کند.
۹- مثبت اندیش و جمعی باشید
اگر همواره انرژی مثبت داشته باشید و آن را به دیگران نیز انتقال دهید، همیشه محیط کاری پویا و کارآمد خواهید داشت. به این صورت افراد انرژی بیشتری برای کار کردن دارند. مثبت اندیش بودن سبب می‌شود با انرژی مثبت به انجام کارهای خود بپردازید و به دیگران هم روحیه دهید، چراکه بازاریابی شغلی ۲۴ ساعته و در ۷ روز هفته است و همواره باید هوشیار باشید. اگر می‌خواهید در محیط کار خود راحت باشید، باید بتوانید با دیگران ارتباط مسالمت آمیز و دوستانه‌ای برقرار کنید تا کارایی شما و تیم‌تان بالاتر رود.
۱۰- در مدیریت پروژه و جلسات مهارت داشته باشید
یک مدیر بازاریابی خوب باید توانایی بالایی در اداره جلسات داشته باشد. نحوه ارائه جلسات نیز بسیار مهم است و می‌توان برای ارائه از روش‌هایی خلاقانه‌تر از پاورپوینت استفاده کرد! آن دیگر بستگی به خلاقیت شما به عنوان یک مدیر مارکتینگ دارد. بهتر است ابتدا مخاطبان خود را شناسایی کنید و بعد دست به عمل بزنید. آنچه اهمیت دارد آن است که حوصله مخاطبان در طول جلسه سر نرود. همچنین باید بتوانید مهارت‌های برنامه‌ریزی و کنترل بودجه خود را تقویت کنید؛ چرا که در نهایت با ارائه برنامه کمپین بازاریابی باید برنامه زمان‌بندی اجرایی خود را نیز ارائه دهید.

حال نوبت کشف دنیای دیجیتال مارکتینگ است؛

دیجیتال مارکتینگ چیست؟

شاید دیجیتال مارکتینگ (Digital Marketing) اسم پرطمطراق و دهان‌پر‌کنی داشته باشد! شاید اگر از اکثر افراد بپرسید دیجیتال مارکتینگ چیست؟ سرشان را بالا گرفته و سوت بزنند! در حالی که حداقل ۹۵ درصد از این افراد روزانه با دیجیتال مارکتینگ سر و کار دارند و تنها اسمش را نمی‌دانند. اما واقعا دیجیتال مارکتینگ چیست؟ برای روشن شودن موضوع ابتدا تعریفی ساده و ابتدایی را عنوان می‌کنیم و سپس در ادامه به توضیحاتی تخصصی‌تر در این زمینه خواهیم پرداخت؛ به طور کلی، استفاده از ابزارهای دیجیتال برای بازاریابی محصولات یا خدمات را دیجیتال می‌گویند؛ در واقع هر کاری که در آن از ابزارهای دیجیتال (مثل ایمیل، سایت، پیامک، شبکه‌های اجتماعی و...) برای تبلیغات، فروش، نظرسنجی یا معرفی محصولات یا خدمات استفاده می‌شود، نوعی بازاریابی دیجیتال است.
 

مزایای استفاده از ابزارهای دیجیتال مارکتینگ

دیجیتال مارکتینگ در مقایسه با بازاریابی سنتی مزایای غیرقابل انکاری دارد که استفاده از آن را به یک امر ضروری تبدیل کرده است. برخی از مهمترین مزایای دیجیتال مارکتینگ عبارت است از:
    دسترسی سریع و آسان به مخاطب هدف: شما با شناخت مخاطب و نیازهای او می‌توانید پیام‌های خود را به‌آسان‌ترین شکل ممکن به مخاطب برسانید؛ چرا که امروزه همه‌ی افراد روزانه و به‌طور مستمر از ابزارهای دیجتال استفاده می‌کنند.

    در اختیار قراردادن ابزارهای سنجش و اندازه گیری: شما با کمک ابزارهای دقیق می‌توانید میزان موفقیت کمپین‌های خود را بسنجید؛ امروزه با توجه به ابزارهای مناسب و رایگانی که در اختیار دارید، این کار بسیار آسان و ارزان شده است.

    قیمت مناسب: در مقایسه با شیوه‌های سنتی، هزینه ابزارهای دیجیتال مارکتینگ بسیار پایین‌تر بوده و بازگشت سرمایه بیشتری را نیز همراه دارد.

    امکانات متنوع تبلیغاتی: شما پس از شناخت پرسونای مخاطب، برای هر نوع مخاطبی می‌توانید به شیوه‌‌ای که تصور می‌کنید روی او اثرگذار است اقدام کنید و از ابزارهای متنوع دیجیتال مارکتینگ، بهره ببرید.

    قابلیت بهبود سیستم در سریع‌‌‌ترین زمان ممکن: بهبود و ارتقای ابزارهای دیجیتال مارکتینگ بسیار ساده است و به همین دلیل به محض تغییر استراتژی می‌توان آن را بهبود و ارتقا داد.
 

انواع بازاریابی دیجیتال (دیجیتال مارکتینگ)

در این لیست قصد داریم روش‌های دیجیتال مارکتینگ را معرفی کنیم و هیچ ترتیبی هم در این لیست در نظر گرفته نشده است؛ بنابراین شما نمی‌توانید بگویید کدام روش بهترین است، زیرا هر روش با توجه به جایگاه برند و خصوصیاتش می‌تواند روشی ایده‌آل و یا روشی نامناسب برای تبلیغ باشد.
۱- بهینه‌سازی موتور جستجو (SEO)
سئو یکی از ارکان دیجیتال مارکتینگ است؛ امروزه طرفداران زیادی برای یادگیری سئو و کسب درآمد از آن وجود دارند؛ در این شیوه از دیجیتال مارکتینگ پس از ایجاد وب‌سایت برای کار خود، سعی در بهبود رنکینگ سایت برند یا کارتان خواهید داشت؛ این کار توسط کارشناسان سئو یا به‌اصطلاح سئوکاران انجام می‌شود. بهتر است بدانید بدون بهینه‌سازی مناسب محتوای سایت‌تان یا همان سئو از قافله رقبا عقب خواهید ماند و شکست‌ در تجارت و کارتان بسیار محتمل است! موتورهای جستجو با توجه به کلیدواژه‌های مورد استفاده در عبارات سرچ شده و سرعت لود شدن سایت، تصمیم می‌گیرند که جایگاه شما در صفحه نتایج جستجو کجا قرار بگیرد. این ابزار دیجیتال مارکتینگ به اصلاح کدها و ساختار سایت می‌پردازد و چگالی کلمات، نحوه ارتباط صفحات با یکدیگر و رعایت استاندارد‌های کد نویسی و طراحی سایت را مورد بررسی و سنجش قرار می‌دهد.
۲- بازاریابی محتوا (Content Marketing) 
امروزه افراد قبل از خرید هر چیز سری به گوگل می‌زنند و در  مورد آن تحقیق می‌کنند؛ دقیقا همین‌جاست که نقش بازاریابی محتوایی و یا کانتنت مارکتینگ مشخص می‌شود. زمانی که مخاطبین به‌دنبال اطلاعات بیشتر از کالا یا خدمات مورد نیازشان هستند،‌ چه بهتر که خود شما این اطلاعات را به آن‌ها بدهید! در واقع بازاریابی محتوا ارتباط بین مخاطب و صاحبان کار را آسان کرده و ابزاری عالی برای تمام کسانی‌ست که می‌خواهند کالا یا خدمات خود را به‌ فروش برسانند. این نوع از بازاریابی دیجیتال پیوند بسیار عمیقی با سئو دارد؛ به طوری که گاهی نمی‌توان این دو را از هم جدا نمود. چرا که با استفاده از محتواهای بازاریابی است که شما می‌توانید سئو سایت‌تان را بهبود بخشید. بازاریابی محتوا در واقع تولید و تبلیغ محتوا با هدف معرفی و شناساندن برند، رشد ترافیک سایت و جذب کاربر دائمی یا مشتری است.
۳- استراتژی محتوا (Content Strategy)
استراتژی محتوا و بازاریابی محتوا شباهت زیادی به هم دارند و ممکن است با هم اشتباه گرفته شوند؛ اما اگر کمی عمیق‌تر و از منظر تخصصی به این دو مفهوم نگاه کنید، تفاوت‌های ساختاری آن‌ها را بهتر درک خواهید کرد. استراتژی محتوا با مشخص کردن چشم انداز به شما در مورد چرایی، چگونگی و زمان انتشار محتوا اطلاعات لازم را می‌دهد. در واقع استراتژی محتوا به بازاریابی محتوا جهت می‌دهد و بایدها و نبایدهای عملکرد آن را مشخص می‌کند. در مقابل، بازاریابی محتوا بر تکنیک‌ها و شیوه‌های اجرای استراتژی محتوا تمرکز می‌کند. پژوهش روی مخاطب و شیوه عملکرد او در تعیین استراتژی محتوا تاثیر زیادی دارد. تعیین معیارهای موفقیت بازاریابی محتوا از دیگر عوامل تاثیرگذار در استراتژی محتوا است.
۴- تولید محتوا (content creation)
اگر تولید محتوا نباشد هیچ‌کدام دو ابزار بالا قابل استفاده نیستند! بسیاری از کارشناسان این حوزه، محتوا را پادشاه بازاریابی می‌دانند؛ تولید محتوا به مفهوم ایجاد محتوای متنی، صوتی و تصویری و انتشار آن در کانال‌های مختلف ارتباطی به منظور برقراری ارتباط با مشتری و با هدف آگاه سازی از برند و فروش است. با تولید محتوای هدفمند می‌توان به اهداف کلان بازاریابی یک بیزنس دست یافت. محتوای مفید که برای کاربر ارزشمند باشد می‌تواند اعتماد به برند شما را افزایش دهد و در موفقیت کسب و کار شما تاثیرگذار باشد. اما به‌یاد داشته باشید اگر منبعی بی‌نهایت از محتواهای تولیدشده با کیفیت و جذاب هم داشته باشید،‌ در صورت منتشر نشدن درست، انگار که هیچ ندارید!
۵- بازاریابی شبکه‌های اجتماعی (Social Media Marketing)
این روزها کمتر کسی را می‌بینید که صبح تا شب در شبکه‌های اجتماعی مشغول نباشد! از خوبی یا بدی این موضوع که بگذریم، کاملا روشن است که چرا شبکه‌های اجتماعی تا این اندازه در بازاریابی دیجیتال قدرتمند هستند. شما باید جایی حضور داشته باشید که مردم در آن جا هستند! پیج‌ شما در شبکه‌های اجتماعی مثل مغازه‌ای است که برای اجاره‌ی آن هیچ هزینه‌ای پرداخت نمی‌کنید اما می‌توانید به تعداد زیادی از مشتریان دسترسی داشته باشید. در بازاریابی شبکه‌های اجتماعی با حضور مداوم و مستمر در این شبکه‌ها می‌توانید با مشتریان ارتباط برقرار کرده و با افزایش آگاهی، ‌فروش کالا یا خدمات خود را بیشتر کنید. این ابزار همچنین فرصتی برای پاسخگویی سوالات مشتریان را نیز فراهم می‌کند. 
۶- تبلیغات کلیکی (PPC)
به تبلیغاتی که به‌ازای هر کلیک مخاطب هزینه پرداخت می‌شود، تبلیغات کلیلکی (Pay Per Click) می‌گویند؛ در این روش، با پرداخت هزینه به برخی از سایت‌های پربازدید، می‌توانید تبلیغ مربوط به وب سایت خود را در فضای این سایت‌ها قرار دهید؛ در این شیوه تبلیغات در ابتدا بودجه‌ای از شما دریافت می‌کنند و به شما اعتبار می‌دهند؛ سپس بر مبنای هر کلیک از اعتبار شما کم می‌شود تا اعتبار به پایان برسد. از رایج‌‌‌ترین انواع تبلیغات کلیکی، گوگل ادوردز (Google Adwords)  است. مخاطب هنگام مشاهده نتایج جستجو می‌تواند با مشاهده علامت‌های مشخص، محتوای تبلیغاتی را از سایر محتواها تشخیص دهد.
۷- بازاریابی ایمیلی (Email Marketing) 
یکی از کارآمدترین شیوه‌های بازاریابی دیجیتال، بازاریابی ایمیلی است. شما در این روش با طراحی سایت مناسب، صفحه فرود سایت (Landing Page) و تهیه یک لیست ایمیل از مخاطبان، به آن‌ها ایمیل‌هایی هدفمند ارسال می‌کنید تا قدم به قدم آن‌ها را تا خرید محصولات‌تان هدایت کنید. ایمیل مارکتینگ تنها نوع بازاریابی دیجیتال و اینترنتی است که به صورت خصوصی و مستقیم با مخاطب ارتباط برقرار می‌کند و از اهداف آن می‌توان به شناساندن برند به مشتریان، اطلاع رسانی به مشتریان که از جدید‌‌‌ترین محصولات و خدمات با خبر شوند. بسیاری از مشاوران بازاریابی دیجیتال، این موضوع را به خوبی درک می‌کنند و از این کانال خصوصی برای ارزش گذاشتن به مخاطبان خود استفاده می‌‌کنند.
البته ایمیل مارکتینگ نسبت به سایر روش‌های بازاریابی کمی حساس‌تر است. چرا که تعداد ایمیل‌های اسپم (زرد) که برای کاربران فرستاده می‌شود خیلی زیاد است. به همین خاطر اگر ایمیل شما حاوی مطالب ارزشمند و مهمی برای کاربر نباشد به احتمال زیاد سر از سطل آشغال درخواهد آورد! پس باید روی زمان ارسال، تعداد و محتوای ایمیل خود دقتی دوچنان داشته باشید تا کاربران ایمیل شما را اسپم تلقی نکنند.
۸- بازاریابی ویروسی (Viral Markreting)
این نوع از بازاریابی دیجیتال که با کمک شبکه‌های اجتماعی صورت می‌گیرد، به این صورت است که بیزنس یا برند شما باید به صورت یک اپیدمی در بین مردم بچرخد و دهان به دهان شود؛ از این روست که به این بازاریابی، بازاریابی دهان به دهان نیز گفته می‌شود. در این نوع از بازاریابی دیجیتال، به یک کمپین خلاقانه نیاز است تا خود به خود در بین مردم پخش شود. از اینجا به بعد است که برند شما توسط خود مردم تبلیغ می‌شود.
با استفاده از شبکه‌های اجتماعی در دیجیتال مارکتینگ می‌توان با ایجاد یک محتوای جذاب و کاربرپسند در بازه زمانی بسیار کوتاهی به میلیون‌ها کاربر دسترسی پیدا کرد و آن‌ها را با محصول و خدمات آشنا کرد. در این روش باید تمام تلاش خود را به‌کار ببرید تا پیام در زمان اندک به دست بیشترین مخاطبان هدف برسد. در این شیوه از تبلیغات تسهیلاتی به شکل رایگان به افراد داده می‎شود و از آن‌ها خواسته می‌شود که پیام این خدمات رایگان را به دوستان و آشنایان خود منتقل کنند. انگیزه‌‌ای که در افراد برای انتقال این پیام ایجاد می‌کنید رمز موفقیت کمپین شما خواهد بود.
۹- بازاریابی چریکی یا پارتیزانی (Guerilla Marketing)
یکی از خلاقانه‌‌‌ترین شیوه‌های بازاریابی که در بازاریابی دیجیتال نیز کارایی دارد، بازاریابی چریکی است. استفاده از روش‌های خلاقانه جهت معرفی محصول به مشتری، به گونه‌‌ای که توجه او را جلب کند و باعث شود که مشتریان در مورد برند شما صحبت کنند را بازاریابی چریکی می‌گویند. این بازاریابی کم هزینه مبتنی بر ساختار شکنی در بازاریابی و تبلیغات اگر در بستر دیجیتال صورت بگیرد، از انواع بازاریابی دیجیتال است. برای مثال یک کمپین خلاقانه که بیشتر کاربران فضای مجازی و شبکه‌های اجتماعی را درگیر کند. 
۱۰- رپورتاژ آگهی  (Advertorial)
رپورتاژ آگهی روشی عالی و کارآمد برای بازاریابی دیجیتال یا دیجیتال مارکتینگ است که در قالب یک مقاله یا گزارش خبری (و با لحنی بی‌طرف) به مخاطبان عرضه می‌شود؛ به صورتی که مخاطب در نگاه اول متوجه جنبه‌ی تبلیغاتی آن نشده و تصور می‌کند در حال مطالعه یک مطلب عادی است. این بی‌طرف بودنِ لحنِ گزارش باعث جلب اعتماد مخاطبان می‌شود. با درج رپورتاژ خبری، نه تنها محصول شما معرفی می‌شود، بلکه رتبه‌های گوگل شما هم افزایش پیدا می‌کند.
در این روش تبلیغاتی معمولا شرکت‌ها به منظور برندسازی یا معرفی کسب‌وکار و محصولات خود، یک گزارش یا یک مطلب آموزشی را تهیه می‌کنند. در مرحله بعد، این گزارش برای انتشار به خبرگزاری‌ها، وب‌سایت‌های معتبر و مرتبط با کسب‌وکار برند ارائه می‌شود. سپس، این سایت‌ها مقاله را با دریافت پول منتشر می‌کنند. استفاده از رپورتاژ آگهی هم به برندسازی کمک زیادی می‌کند و هم به جهت بک‌لینک‌هایی که دریافت می‌کنید، روی سئوی سایت‌تان تاثیر خوبی دارد. 
۱۱- اینفلوئنسر مارکتینگ  (Influencer Marketing)
این روزها اینفلوئنسر مارکتینگ یا بازاریابی افراد تاثیرگذار بسیار رواج یافته و دیگر به عنوان ابزار دیجیتال مارکتینگ مطرح می‌شود. در این شیوه از بازاریابی کسب و کارها محصولات و خدمات خود را از زبان افراد تاثیرگذار مطرح و معرفی می‌کنند. بازاریابی محصولات و خدمات از طریق اشخاصی که بر تصمیم گیری مردم بیشترین تاثیر را دارند اینفلوئنسر مارکتینگ نامیده می‌شود. اینفلوئنسرها به دلایل مختلفی در بین مردم مشهور هستند. بازیگران، ورزشکاران و سیاست مداران مشهور از افراد تاثیرگذار سنتی هستند. در سال‌های اخیر  و گسترش شبکه‌های اجتماعی برخی از افراد با تولید محتوای جذاب و ارزشمند به مرور توانسته‌اند طرفدارانی را در شبکه‌های اجتماعی پیدا کنند؛
البته در این بین افرادی هم یافت می‌شوند که بدون محتوای جذاب تاثیرگذاری می‌کنند! اما افرادی‌که حسن شهرت دارند و طرفداران زیادی را در شبکه‌های اجتماعی جذب کرده‌اند از جدیدترین گروه اینفلوئنسرها هستند. کسب و کارها با پرداخت هزینه یا ارائه رایگان محصولات و خدمات خود به این افراد از آن‌ها می‌خواهند در کانال‌های مختلف ارتباطی به ویژه صفحات خود در شبکه‌های اجتماعی در مورد مزایای محصولات آن‌ها مطلب منتشر کنند. لازم به‌ذکر است که در ایران اینفلوئنسرها بیشتر از شبکه‌ اجتماعی اینستاگرام برای تبلیغات استفاده می‌کنند.
۱۲- تبلیغات بنری  (Banner Advertising)
اگر عادت وب‌گردی داشته باشید، حتما دیده‌اید که سایت‌های مختلف بخشی از فضای خود را به تبلیغات بنری اختصاص داده‌اند؛ با کلیک بر روی این فضاها به سایت تبلیغ‌کننده منتقل می‌شوید و می‌توانید اطلاعات بیشتری در خصوص موضوع تبلیغ دریافت کنید. این نوع از تبلیغات پیش‌تر طرفداران زیادی داشت اما در سال‌های اخیر مثل گذشته پر رونق نیست و بیزنسهای کمتری برای دیده شدن از آن استفاده می‌کنند. رسانه‌‌ای که برای انتشار تبلیغات بنری از آن استفاده می‌کنید و میزان ارتباط آن با کسب و کارتان در موفقیت این شیوه از تبلیغات بسیار تاثیرگذار است. هرچه مخاطبان هدف بیشتری از  بنر شما بازدید کنند، میزان اثرگذاری آن افزایش می‌یابد.
۱۳- بازاریابی از طریق همکاری در فروش  (Affiliate Marketing) 
در این شیوه از بازاریابی بر میزان عملکرد تمرکز می‌شود و از همکاری کارهای کوچک با یکدیگر به وجود می‌آید. در این روش شما به هر کاری که شما را به دیگران معرفی کند و به فروش بیشترتان منجر شود، مبلغی پورسانت خواهید داد تا میزان فروش خود را افزایش دهید.
۱۴- بازاریابی درون‌گرا یا جاذبه‌‌ای (Inbound Marketing)
بازاریابی درون‌گرا مبتنی بر پایه‌ی جذابیت است؛ این نوع از بازاریابی دیجیتال از طریق ایجاد ارتباطات مفید، مرتبط و با کمک محتوای ارزشمند در راستای جذب هر چه بیشتر مشتریان شما تلاش می‌کند. بازاریابی درون‌گرا یا جاذبه‌‌ای کاربران اینترنتی را به مشتریان وفادار شما تبدیل می‌کند، بنابراین ارزش سرمایه‌گذاری را خواهد داشت. این ابزار دیجیتال مارکتینگ ویژه کسب و کارهای آنلاین طراحی شده و تلاش می‌کند از طریق تهیه و ارائه محتوا به اعتمادسازی و جلب نظر مشتریان سرعت ببخشد. در مقابل بازاریابی برون‌گرا بر شیوه‌های مستقیم بازاریابی آنلاین مثل خرید بنر سایت‌ها و لیست‌های ایمیلی تمرکز دارد. به عبارت ساده‌تر بازاریابی برون‌گرا آشکارا ماهیت تبلیغاتی دارد اما ماهیت تبلیغاتی بازاریابی درون‌گرا در نگاه اول چندان قابل تشخیص نیست. تولید و توزیع محتوا، بازاریابی چرخه عمر و شخصی سازی موضوعاتی است که در این نوع از بازاریابی دیجیتال مطرح است و به جذب مخاطب و وفادارسازی مشتری کمک می‌کند. 
۱۵- بازاریابی موبایلی  (Mobile Marketing)
بازاریابی موبایلی در شبکه‌های اجتماعی موبایلی مورد استفاده قرار می‌گیرد، با افزایش استفاده از اینترنت توسط کاربران تلفن همراه هوشمند طراحی سایت مناسب موبایل و انواع تبلت اهمیت بیشتری یافته و به بازاریابی موبایلی رونق داده است. بسیاری از کاربران در شبکه‌های موبایلی با محصول و خدمتی آشنا می‌شوند و سپس برای خرید به وب سایت شرکت می‌روند؛ اگر سایت برای کاربران تلفن همراه بهینه‌سازی و طراحی شده باشد می‌توان انتظار داشت فروش آن بیزنس افزایش یابد.
 

پیش‌شرط‌های موردنیاز برای اجرای استراتژی‌های دیجیتال مارکتینگ

برای اجرای موفق برنامه‌ها و کمپین‌های دیجیتال مارکتینگ دراختیار داشتن موارد زیر لازم است:

۱-سایت و یا پورتال
۲- قابلیت ارائه مقاله در قالب بلاگ پست
۳- در اختیارداشتن صفحات مختلف در شبکه‌های اجتماعی (لینکداین، اینستاگرام، توئیتر، فیسبوک)
۴- کتاب‌های الکترونیک، اینفوگرافی، ویدیو 
۵- بروشور و کاتالوگ آنلاین
۶- برندینگ و ابزارهای آن
۷- ابزارهای ارتباط الکترونیک
 

ویژگی‌های بارز یک کارشناس دیجیتال مارکتینگ (دیجیتال مارکتر) خوب

 کارشناسان بازاریابی دیجیتالی باید مجموعه‌ای از مهارت‌های مختلف را کسب کنند. آن‌ها باید فرصت‌های فعلی و پیش رو را شناسایی کرده تا به یک کارشناس دیجیتال مارکتینگ فوق‌العاده تبدیل شوند.
۱- دائما در حال یادگیری باشید
یک کارشناس دیجیتال مارکتینگ باید دائما به‌روز بوده و از آخرین اخبار بازاریابی دیجیتال با خبر باشد. بنابراین تا می‌توانید بخوانید و بخوانید! روزانه وقت زیادی را صرف چک کردن سایت‌های مطرح دیجیتال مارکتینگ در جهان کنید. این امر نه تنها به دانش بازارایابی شما می‌افزاید، بلکه خلاقیت‌تان را نیز بالا می‌برد و در بینش بازاریابی شما تاثیر زیادی خواهد داشت.
۲- با تولید محتوا و سئو آشنا باشید
شما قبل از این‌که بخواهید یک کارشناس دیجیتال مارکتینگ شوید باید با اصول و ترفندهای سئو آشنا شوید و همچنین اصول کانتنت مارکتینگ را بدانید. تسلط شما به این امور باید به اندازه‌ای باشد که بتوانید کار تیم محتوا و سئو را رصد کنید و نکات لازم را یادآوری نمایید. چرا که شما از طریق تولید محتوا می‌توانید با مخاطبین خود ارتباط برقرار کنید و در صورتی که بتوانید یک محتوای خوب به کاربران ارائه دهید، آن‌ها به شما اعتماد می‌کنند و از خدمات و محصولات شما استفاده خواهند نمود. وب سایت شما حتی اگر روزانه هزاران بازدیدکننده و مخاطب هم داشته باشد ولی نتوانند محتوای خوبی را در اختیار مخاطبان خود قرار دهد، در موتورهای جستجو رتبه پایینی به دست می‌آورد که این یک نکته منفی برای بیزینس شما به حساب می‌آید.
۳- توانایی تجزیه و تحلیل دیتا را داشته باشید
شاه‌کلید موفقیت در شغل کارشناس دیجیتال مارکتینگ،‌ داشتن توانایی بالا در تجزیه و تحلیل دقیق اطلاعات قابل اندازه‌گیری است. شما برای آن‌ که بتوانید دیجیتال مارکتر خوبی باشید، حتما باید دانش خود در مورد ابزارهای تبلیغاتی و آنالیز آن‌ها را افزایش داده و به روز باشید. برای مثال شما می‌توانید برای آن که بتوانید اطلاعات دقیقی را در حوزه موبایل مارکتینگ به‌دست آورید می‌بایست در سایت‌ها و صفحات مجازی مانند گروه‌های تلگرامی که به صورت تخصصی در این زمینه فعالیت می‌کنند، عضو شوید و با مشاورین دیجیتال مارکتینگ ارتباط داشته باشید. همچنین می‌توانید در دوره‌های آموزشی بازاریابی آنلاین و سمینارها و موارد مشابه دیگر شرکت کنید.
۴- آشنایی لازم با طراحی و گرافیک سایت را داشته باشید
یک کارشناس دیجیتال مارکتینگ باید در اموری که زیرشاخه‌ی این رشته هستند، آشنایی مقدماتی داشته باشد تا بتواند امور مربوط به آن‌ها را ارزیابی کند. بنابراین در زمینه گرافیک نیز باید با نرم‌افزارها و ابزارهای کاهش حجم تصاویر و قراردادن آدرس و متن و لوگو و نام برای تصاویر، آشنا باشید. بخش بزرگی از بازاریابی دیجیتال به جلوه‌های بصری وابسته است. یک بازاریاب دیجیتال حداقل باید آشنایی مقدماتی با HTML، CSS  و فتوشاپ را داشته باشد.
۵- با هاست و راه‌اندازی سایت آشنا باشید
شما به عنوان یک دیجیتال مارکتر باید با سیستم‌های مدیریت محتوایی چون وردپرس و جوملا آشنایی داشته باشید. از مهم‌ترین موارد و مهارت‌هایی که باید یک کارشناس بازاریابی دیجیتال با آن آشنا باشد، کسب اطلاعات لازم مربوط به هاست سی‌پنل و پوشه‌های مربوط به آن‌ها برای رفع ایرادات جزیی است. شما به عنوان یک دیجیتال مارکتر باید با وردپرس آشنایی کافی را داشته باشید؛ چرا که اگر زمانی بخواهید یک وبلاگ و حتی یک سایت بسازید و آن را مدیریت کنید به وردپرس قطعا نیاز خواهید داشت.
۶- متخصص تبلیغات در رسانه‌های اجتماعی باشید
شما به عنوان یک کارشناس بازاریابی دیجیتال باید با نحوه تبلیغات در رسانه‌ها و صفحات مجازی پرمخاطب آشنایی داشته باشید و بتوانید با ایجاد تصاویر خلاقانه مشتری و یا مخاطبان بیشتری را جذب نمایید. بازاریاب دیجیتال باید به شیوه‌ی تبلیغات در رسانه‌های اجتماعی مخصوصا اینستاگرام و دیگر شبکه‌های مد نظر شرکت آشنایی داشته باشد. بازاریابان دیجیتال باید بتوانند اطلاعات موجود در شبکه‌های اجتماعی را تحلیل کنند و با ایجاد کمپین‌های خلاقانه، مشتری را جذب نمایند. از آنجا که رسانه‌های اجتماعی منبع رایگانی برای تبلیغات محسوب می‌شوند، استفاده‌ی درست و بهینه از آن‌ها می‌تواند با صرفه‌جویی زیادی در بودجه همراه باشد. 
۷- آشنایی نسبی با برنامه نویسی را داشته باشید
شما به عنوان یک کارشناس دیجیتال مارکتینگ باید با زبان‌های برنامه‌نویسی آشنایی لازم را داشته باشید. همچنین اطلاع کلی از HTML  و CSS لازمه کار یک دیجیتال مارکتر است تا معنا و مفهوم کدها را بداند و بتواند مثلا کد یک صفحه بلاگ را بفهمد. این موضوع در بررسی تکنولوژی سایت‌های رقیب و هدینگ و استراکچردیتا هم کاربرد دارد.
۸- سرعت عمل داشته باشید
داشتن سرعت عمل بالا از ویژگی‌های مهم برای یک کارشناس بازاریابی دیجیتال است. یک بازاریاب دیجیتال باید بتواند در برابر تغییرات پیش آمده در کوتاه‌ترین زمان از خود انعطاف بالایی نشان دهد و با سرعت عمل تصمیم مناسب را بگیرد.
۹- داشتن توانایی و مهارت در فروش
شما باید بتوانید به عنوان یک کارشناس دیجیتال مارکتینگ توانایی تبدیل یک مشتری بالقوه را به مشتری بالفعل داشته باشید. به عبارتی شما باید بتوانید به بهترین شکل ممکن خدمات و محصولات خود را برای مخاطبان خود معرفی کنید تا بتوانید آمار فروش و مخاطبان خود را افزایش دهید تا به سود بالاتری نیز دست پیدا کنید. هر چند که قرار نیست بازاریابان دیجیتال مستقیما با مشتری وارد معامله شوند، اما با این حال باید با مهارت فروش آشنا باشید.
برای استفاده از سایت لطفا از مرورگر کروم استفاده کنید.
باز کردن کروم
دریافت کروم
نه بعدا
برای استفاده از سایت لطفا مرورگرتان را بروزرسانی کنید.
به روز رسانی
نه بعدا