فیلم آموزش حسابداری / دوره آموزش آنلاین حسابداری
بی تردید هر سازمان و یا شرکتی در تلاش است تا بتواند با محصول یا خدماتی که به مشتریان خود ارائه میدهد، گامی در راستای پیشرفت خود و همچنین ایجاد درآمد بردارد. از آنجایی که بخش اعظمی از اهداف کوتاه مدت و یا بلند مدت هر سازمان مربوط به مدیریت و پیشرفت در زمینه مالی است، وجود یک سیستم درست که بتواند تمام کارهای مالی را به درستی مدیریت کند و مانع به وجود آمدن هر گونه ناهماهنگی و اشتباه شود، برای هر مجموعه بسیار حیاتی است.
در توضیحات شغل حسابداری گفته شده است که حسابداری در اصل علمی است که موقعیت مالی یک سازمان را مورد بررسی و مدیریت قرار میدهد و سعی در تدوین سیاستها و قوانینی است که بتواند باعث پیشرفت کل مجموعه گردد. در ادامه گفته شده است که چرا حسابداری به یک شغل پردرآمد تبدیل شده است!
حسابداری یک سامانه است که در آن فرآیند جمعآوری، دستهبندی، ثبت، خلاصه کردن دادهها و اطلاعات و تهیهی گزارشهای مالی و صورتهای حسابداری در شکلها و مدلهای خاص انجام میگیرد. تا افراد ذینفع درونسازمانی مثل مدیران سازمان و یا برونسازمانی مثل بانکها، مجامع عمومی سازمانهای مورد نظر و یا مسئولان مالیاتی بتوانند از این دادهها استفاده کنند. حسابداری بهعنوان یک سیستم پردازش اطلاعات، دادههای خام مالی را دریافت کرده، آنها را به نظم در میآورد. تعاریف مختلفی برای حسابداری ارائه شده است که بر اساس یکی از قدیمیترین آنها، حسابداری زبان تجارت است.
در سالهای اخیر با توسعهی فناوری اطلاعات و نگرش سامانهای به سازمانها و مدیریت آن، حسابداری را به عنوان بخشی از سامانههای اطلاعاتی مدیریت برای تهیهی اطلاعات مناسب جهت کنترل و تصمیمگیری دانستهاند و بر این اساس در یکی از جدیدترین تعاریف، حسابداری را به این صورت تعریف کردهاند: حسابداری به عنوان یک سیستم اطلاعاتی عبارت است از فرآیند تشخیص و اندازهگیری و ثبت و پردازش رویدادهای اقتصادی (مالی) یک سازمان و تهیهی اطلاعات لازم و گزارش آن به استفادهکنندگان این اطلاعات. این کار ممکن است از طریق یک دفتردار و حسابدار در شرکتهای کوچک یا به وسیلهی واحدهای مالی بزرگی با تعداد کارمندان بسیار زیاد در یک شرکت بزرگتر و چند ملیتی انجام گیرد.
تاریخچهی حسابداری
حسابداری در جهان نزدیک به شش هزار سال قدمت دارد و تاریخ نخستین مدارک کشفشدهی حسابداری به سه هزار و ششصد سال قبل از میلاد برمیگردد. پیشینهی حسابداری در ایران نیز به نخستین تمدنهایی برمیگردد که در این سرزمین پا گرفت، و مدارک حسابداری بهدستآمده با بیست و پنج قرن قدمت، گواه بر پیشرفت این دانش در ایران است.
پایههای اصلی حسابداری را فردی به نام لوکاپا چولی در سال ۱۴۹۴ میلادی در اروپا بنا کرد. اما منشاء اصلی حسابداری به خوارزمی، دانشمند معروف ایرانی برمیگردد که برای اولین بار رسالهی «جبر و مقابله» خود دربارهی مفهوم صفر، شیوهی نگارش نشانهای اعداد و شمارش دهدهی در توضیحاتی داد. در طول تاریخ، روشهای حسابداری متنوع و متعددی برای فعالیتهای اقتصادی ابداع شد که در پاسخ به نیازهای زمان، سیر تحولی و تکاملی داشته است.
آموزش حسابداری
حسابداری یکی از رشتههای پرطرفدار در سال های اخیر است. بنابراین روز به روز به تعداد افرادی که به دنبال یادگیری انواع دورههای حسابداری هستند - از دورهی حسابداری مقدماتی گرفته تا پیشرفته- افزوده میشود. بعضی از این افراد در رشتهی دیگری تحصیل کردهاند و بعد از فارغالتحصیلی تصمیم گرفتهاند وارد حوزهی حسابداری شوند. عدهای هم در رشتهی حسابداری تحصیل کرده و یا مشغول به کارند، اما برای پیشرفت شغلی نیاز به گذراندن بعضی از دورههای حسابداری ویژه دارند. در هر صورت دوره های آموزش حسابداری یکی از پرکاربردترین دورههای آموزشی به حساب میآید.
روشهای مختلفی برای آموزش حسابداری وجود دارد که هر فردی با توجه به شرایط خود میتواند یکی از آنها را انتخاب کند. افرادی که محدودیت خاصی برای شرکت در کلاسهای آموزشگاههای حسابداری ندارند، ترجیح میدهند به صورت حضوری آموزش حسابداری ببینند.
از سوی دیگر، عدهای به دلیل مشغلهی کاری زیاد یا دلایل شخصی امکان آموزش حضوری حسابداری را ندارند. آنها به سمت آموزش آنلاین حسابداری و آموزش ویدیویی حسابداری میروند. دورهی آموزش آنلاین حسابداری و پکیجهای کامل آموزش حسابداری که در قالب ویدیو آموزش حسابداری ارائه میشود، از ابزارهایی است که این افراد استفاده میکنند.
آموزش آنلاین حسابداری
در آموزش آنلاین حسابداری دورههای مختلفی وجود دارد که از جمله میتوان به آموزش آنلاین اصول حسابداری، آموزش آنلاین نرمافزار حسابداری، آموزش حسابداری مقدماتی آنلاین، آموزش حسابداری حقوق و دستمزد آنلاین، آموزش حسابداری مالیاتی آنلاین و ... اشاره کرد.
دوره آموزش آنلاین حسابداری به شکلهای مختلفی ارائه می شود. گاهی چندین فایل برای متقاضی ارسال میشود که باید آنها را مطالعه کند و این امکان برایش وجود دارد که اگر سؤالی دارد در ساعات مشخصی از استاد مربوطه بپرسد. گاهی آموزش به صورت فیلم آموزشی حسابداری یا ویدیوی آموزشی حسابداری ارائه می شود. مدرسان حسابداری، بخشهای مختلف حسابداری را به صورت ویدئو ضبط کرده و در اختیار متقاضیان قرار میدهند.
بعضی از سایتهای آموزش آنلاین حسابداری هم کلاسهای لایو حسابداری برگزار میکنند. به طوری که طی برنامهی از پیش تعیینشده کلیهی ثبتنامکنندگان میتوانند به همراه استاد کلاس خود را به صورت آنلاین و لایو (زنده) تشکیل داده، آموزش ببینند و اگر سؤال یا اشکالی دارند، برطرف کنند. بدیهی است که در تمام این شیوههای آموزشی متقاضیان موظف به انجام یک سری تکالیف و مطالعه جزوات و کتابهای مربوطه و در صورت نیاز شرکت در آزمون هستند. بعضی از آموزشگاههای حسابداری مجازی بعد از اتمام دوره آزمون برگزار کرده و به متقاضیان مدرک میدهند.
آموزش ویدیویی حسابداری
علاوه بر شرکت در دورههای آنلاین آموزش حسابداری، راه دیگری هم برای آموزش مجازی حسابداری وجود دارد. پکیجهای کامل آموزش حسابداری که در قالب یک سری فیلم آموزش حسابداری که از سوی افراد یا مؤسسات حسابداری مختلف تهیه شده، ارائه میشود. بستههای آموزش جامع حسابداری در زمینههای زیادی تهیه شدهاند از جمله: آموزش حسابداری ویژه بازار کار، آموزش حسابداری مقدماتی، آموزش صفر تا صد حسابداری، آموزش حسابداری از پایه، آموزش حسابداری مالیاتی، آموزش حسابداری بهای تمام شده، آموزش حسابداری پیمانکاری، آموزش تنظیم و تحلیل صورتهای مالی، خودآموز حسابداری و …
بخش عمدهای از آموزش حسابداری با آموزش نرمافزارهای حسابداری سر و کار دارد که معمولاً شرکتهای تولیدکنندهی نرمافزارها در پکیجهای کامل آموزشی آنها را معرفی میکنند. متقاضیان میتوانند آنها را تهیه و به صورت مجازی آموزش ببینند.
بهترین نرمافزار حسابداری در واقع نرمافزاری است که بتواند نیازهای شما را در حوزهی تولید کالا و خدمات برطرف کند و به مدیریت بهینه و اثر بخش در کنترل و مدیریت هوشمندانهی دخل و خرج کمک کند. بهترین نرمافزار حسابداری برای پوشش همه نوع فعالیتهای کسب و کارها وجود ندارد. هر کسب و کاری باید قادر باشد بر اساس نیازسنجی مؤثر خود و بر اساس اهداف و رفتار سازمانی خود به دنبال یک نرمافزار کنترل فرآیندهای مالی درون و برونسازمانی باشد.
مزایای آموزش مجازی حسابداری
آموزش آنلاین یا مجازی حسابداری برای افراد زیادی مفید و کاربردی است. این روش مزیتهایی نسبت به روش حضوری آموزش حسابداری دارد. از جمله اینکه آموزش آنلاین حسابداری معمولاً نسبت به آموزش حضوری هزینهی کمتری دارد. یکی دیگر از مزایای آموزش مجازی حسابداری نبود محدودیت زمانی برای آموزش است. در آموزش حسابداری به صورت حضوری شما باید فقط در ساعت مشخصی در کلاس حاضر شوید. اما در روش آموزش اینترنتی زمان آموزش میتواند متغیر باشد. متقاضی هر زمان که آمادگی داشته باشد، آموزش خود را شروع میکند.